Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Spectrasonic's Trilian (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=30255)

silicon science 24-11-2009 01:39 PM

Re: Spectrasonic's Trilian

Quote:

Originally Posted by korenjak (Post 263494)
@Silicone:

Čime si to re?io bas za svagda...i o kojm kontrabasima govori?...trebaju mu dobri dablbejsovi pa pitam

pozzz

Sory, nisam govorio o kontrabasu vec o "gumenjaku" :):wink: Microwave 1 sint
A to setice kontrabasa tu je Trilian biti vrh verujem

MilTon 25-11-2009 10:25 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 263328)
Joj Milose, jos uvek si na Creamware-u?! :)

Juce smo hteli da testiramo jednu masinu sa Luna II na 7 x64, pa smo trazili Scope za Vistu ili 7 x64, ali nema, imas li informaciju kada ce biti?!

Jos sam. Sve dok imam posla koji mi perfektno zavrsava. A sto se tice 64bit sistema tu sam pesimista. Nece oni to skoro. A najgluplja stvar koju sam cuo da su uradili je da su u Scope v5 izbacili Asio drajver sa 64 kanala i ostavili samo sa 32, tako da ne mogu cak ni na v5 da predjem, jer sve miksam u Scope softveru. Bedak.... A i mrzi me sad pod stare dane da se nesto tripujem na nove karte. Ostadoh ja zakovan za Windows XP i Scope v4.:grin: Dok ne izbace nesto bolje.

Rhino 06-12-2009 01:38 PM

Nisam ga mixao jos, ali mislim da nece biti frke, zvuci masno i super..:D

I radi potpuno normalno... Ne opterecuje masinu puno, ne znam odakle vam ta prica???:confused:

66musicman 06-12-2009 02:31 PM

@MilTon
Zasto ne koristis Scope v4.5 ?
@Rhino
Ne opterecuje masinu puno ali trazi mnogo RAM-a.
Sve u svemu zvuci bolje od Trilogy (mada su zadrzali potpuno ranije semplove sa Trilogy nepromenjene) i mislim da nije nista spektakularno, sasvim solidno i upotrebljvo uz dosta rada i ceprkanja u mixu sa njim.Slicni "problemi" u mixu kao i sa Trilogy.

66musicman 06-12-2009 02:32 PM

@MilTon
Zasto ne koristis Scope v4.5 ?
@Rhino
Ne opterecuje masinu puno ali trazi mnogo RAM-a.
Sve u svemu zvuci bolje od Trilogy (mada su zadrzali potpuno ranije semplove sa Trilogy nepromenjene) i mislim da nije nista spektakularno, sasvim solidno i upotrebljvo uz dosta rada i ceprkanja u mixu sa njim.Slicni "problemi" u mixu kao i sa Trilogy.

DADDY Z 06-12-2009 03:48 PM

Quote:

Originally Posted by 66musicman (Post 265096)
...
Sve u svemu zvuci bolje od Trilogy (mada su zadrzali potpuno ranije semplove sa Trilogy nepromenjene) i mislim da nije nista spektakularno...

Prezenter u ovom video-u ka?e da su stare banke sa Trilogy pobolj?ane i dorađene...

66musicman 07-12-2009 02:53 AM

@DADDY Z
Nisam nesto mnogo cackao te stare banke sa Trilogy u Trilianu ali ja bas i ne primecujem neku razliku.

STUDIOTON 07-12-2009 11:28 AM

Trilian je vrhunski bas, i leze u mix ko dupe na nosu ..

66musicman 08-12-2009 01:58 AM

He, he Ivane bas hoces da rasplamsash raspravu ! ! !
O.k. je Trilian.

Dushan_S 09-12-2009 09:13 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 263266)
Dragi moj druze ....

Retko menjam misljenja , a kao sto vidis i u linku koji si tagovao , prica se o naj omiljenijim instrumentima ...... za bas sam rekao da je Trilogy ... i napisao sam

3. Bas gitara .... Trilogy ..... ( uopste mi nije jasno kako ljudi ne mogu da ga spakuju u mix :shock::confused: )

sto znaci da mi i dalje nije jasno kako NE MOZETE da ga spakujete u mix .... a i potpuno sam siguran da to nisam nikome rekao uzivo ....

Ono sto mislim je da ste se previse navikli na zvuk aranzera ... i da je to glavni problem ...

Zato ?to radi? muziku u kojoj on mo?e da prođe. Za rock muziku, tvrđu ili bilo gde gde je potreban bas koji ima neki ?ivot u sebi, trilogy ne radi dobro. Koristio sam Trilogy vrlo uspe?no u nekim aran?manima koji su pop sraćka i slično, ali zvuk koji je ubijen od pre-procesovanja, koji na nekim farbama praktično nema nikakav zvučni sadr?aj iznad dve kile, i u kome je zamisao o "rock bass"-u da zvuk nema nikakav presence nego se sastoji od toga da se prvo čuje okrutno glasan zvuk "krk" od trzalice a zatim ide sustain bez definicije - to se te?ko računa u ne?to ?to je univerzalno dobro. Takođe Trilogy samim tim ?to je već farban nameće gde bi trebalo smestiti frekventno nogu u odnosu na njega - ili se mora radikalno seckati EQ-om ?to nije ba? srećno re?enje il ise mora birati sempl noge koji radi sa Trilogy-jem. A imati vezane ruke nije ba? dobro kad se radi o nekoj farbi. Različiti stavovi o Trilogy-ju jednostavno dolaze od toga ko ga je koristio za ?ta. Ne da sad samo specifično tebe komentari?em, nego ajd, na tvoj se post nastavih da bih izneo svoj do?ivljaj.

All times are GMT +1. The time now is 08:16 PM.