![]() |
Spectrasonic's Trilian
Dugo najavljivani Spectrasonic-ov Trilian je pred nama. Za početak, baza ovog programa sadrži 34GB isproduciranih bas semplova. Spectrasonic je inače updateovao bazu Trilogyja i sada na 64bintom engineu pruža više kada je reč o manipulaciji i kvalitetu semplova.
http://www.rumski.com/index.php?cate..._articleid=468 |
Re: Spectrasonic's Trilian
34 GB basa???? pa jel oni misle da gigabajti rastu na drvecu???
ako ima u nekom poljoprivrednom dobru sjeme hitachi 500Gb 7200rpm Sata2 volio bih jednu gredicu da posadim jer kako je krenulo slijedeci sintovi idu preko 100GB i vjerovatno ce da sadrze par sati visoko usemplovanog pink noise-a na frekvenciji od 384khz 64-bit ultrawide 10.1 dolby kick da ass surround-a:) - MINIMUM! |
trilian je jako mocan, sad se igram sa njim
zaboravih da napomenem, treba imati minimum 4 gb rama, jer kad se aktivira trilian plus omnisphere zna da pokupi 1.5 gb, i to na neke manje zahtevne banke, znaci update rundavog mora pasti. |
Kako radi u odnosu na muljavi Trilogy, neukrotiv u mixu?
|
radi super, totalni je fatsound!
|
Pa Trilogy je bio "fatsound" pa qrcu nije valjao...
|
Pa to i pricam, dzaba toliki GBajti ako je kao trilogy neupotrebljiv maltene
|
Quote:
|
"fatsound" kao omnisphere, a kome se svidja omni u mixu, trilian ce mu se jos vise svideti.
|
Quote:
|
Majestic je tata... samo mu je engine truba. Probaj Vir2 Basis... on je losiji od majestica, ali leze u miks odlicno... i nije veliki...
Koliko pojedinacni preset (prosecni) na Trilianu guta memorije? |
Quote:
Ko ume , ume ..... ko ne ume uvek ce mu nesto smetati .... |
Quote:
|
Quote:
edit: Aha, ipak me ne mrzi... ;) Evo ga... |
Quote:
Dragi moj druze .... Retko menjam misljenja , a kao sto vidis i u linku koji si tagovao , prica se o naj omiljenijim instrumentima ...... za bas sam rekao da je Trilogy ... i napisao sam 3. Bas gitara .... Trilogy ..... ( uopste mi nije jasno kako ljudi ne mogu da ga spakuju u mix :shock::confused: ) sto znaci da mi i dalje nije jasno kako NE MOZETE da ga spakujete u mix .... a i potpuno sam siguran da to nisam nikome rekao uzivo .... Ono sto mislim je da ste se previse navikli na zvuk aranzera ... i da je to glavni problem ... |
Quote:
ucitavao u fl studiu. |
Oprosti Max molim te... :)
Ovaj sam post trazio, slucajno sam naleteo na njega eto bas pre neki dan, greskom postavih onaj gore... http://www.rumski.com/forum/showthre...ht=trilogy+max To si isto i meni rekao prosle godine... :) S tobom se bar uvek slazem, ti si razuman momak, zacudih se na momenat otkud to da si promenio misljenje... :) |
Quote:
Od tada sam uradio desetine mixeva sa njim i bio je super . Lepo se da srediti sa UAD Fairchildom i malo eq a ..... Dakle da rezimiramo .... Trilogi ju nista ne smeta da se lepo smiksa . Treba samo znati .... |
Ma pricali smo mi o tome i prosle godine, ali nije bitno, slazem se... :) Svi se nesto zale, niko da nesto nauci... Mandusic Vuk je uvek resenje, sve je u znanju...
Ipak, Trilogy je prilicno nekonkrretan i neinspirativan pri samoj svirci, a to je dosta bitno kad moras da odglumis zivi instrument... Ako je Trilian zapravo Trilogy sa vise artikulacija i semplova, onda zaista nije trebalo... Ako je pak konkretniji od njega, kao sto i zvuci na onim snimcima na sajtu, ljudi iz Spectrasonics-a su dakle bili svesni gde je bio problem sa starim instrumentom... :) |
Quote:
|
Quote:
Samo se postavlja pitajekoji VST host je 'dostupan'? |
Joj Milose, jos uvek si na Creamware-u?! :)
Juce smo hteli da testiramo jednu masinu sa Luna II na 7 x64, pa smo trazili Scope za Vistu ili 7 x64, ali nema, imas li informaciju kada ce biti?! |
Ne znam, al' meni ovo bolesno dobro zvuci.. Licno primecujem gomilu stvari koje Tilogy nije imao :)
<object width="400" height="225"><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="movie" value="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=7305593&server=vimeo.com &show_title=1&show_byline=1&show_portr ait=0&color=&fullscreen=1" /><embed src="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=7305593&server=vimeo.com &show_title=1&show_byline=1&show_portr ait=0&color=&fullscreen=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" width="400" height="225"></embed></object><p><a href="http://vimeo.com/7305593">Trilian Electric Demo</a> from <a href="http://vimeo.com/spectrasonics">Spectrasonics</a> on <a href="http://vimeo.com">Vimeo</a>.</p> |
Pretpostavljam da je zato sto nisam Mandusic Vuk, ali s Trilogy - jem nikada nisam mogao da izadjem na kraj... jednostavno to nije zvuk bassa koji ja zelim. Nepokretljiv mi je, suvise "mudav"... bas ga ne volim. A ovo na demoima za Trilian je izgleda isto to sa milion varijacija i artikulacija... I dalje je jak dole, neprirodno utegnut... ne svidja mi se...
|
Quote:
Trilian (koliko sam chuo preko jutjubeta) je malkice druga pricha. Da ne iznosim zakljucke tek tako, bum ga instaliral pa cemo videti (iako sam bass zvuk koji meni treba "resio" za svagda)... Mada su me oni kontrabasi "kupili" i preko tog internet shumeca tableta zvuka :):) |
Quote:
Ali mislim da se od svakog virtualnog instrumenta očekuje previ?e - oni slu?e da u?tede novac, i ni za ?ta vi?e. Tojest, ako pravi? muziku za neku TV seriju (film, ?tagod) va?nije ti je da mo?e? da uradi? promenu tempa za određenu scenu, nego da cima? basistu, gitaristu pijanistu i trubača da ti sviraju XYZ varijaciju na temu. I da ih plaća?. Za tu namenu - super je Trilian. Naravno, mo?e i sam instrument da ti se dopadne ba? takav kakav jeste, pa da namerno koristi? sve njegove "nedostatke", to je stvar umetničke odluke :) U svim drugim slučajevima - cima? ljude da ti sviraju. Nijedan zakon ne isključuje tu mogućnost :D Pozdrav, Vasa |
Pa da... u principu si u pravu. Zato i gledam da kad god mogu snimam sto vise... :)
|
Imao sam danas priliku da cujem famozni Trilian - uradjeno debelo i veliko(kao i Trilogy), sto mislim da je prednost, ono sto se trazi je znanje kako to uglaviti u mix.
|
Odavno sam prešao na živi bas i koliko god da se mučim i grešim i sviram 20 puta na kaju ispadne dobro...bolje je živo..
Ali u nekim pesmamam pogotovo gde nemam mnogo instrumenata Trilogy legne super...mana mu je jer se meša u tudj poso ....zalazi u opseg gitara i slično što i nije lohe kada so oće neka masna svirka... kad se radi da ne bude čisto nego nabijeno po celom spektru... slažem se sa vasom ...u pitanu je šta najbolje zadovoljava umetnički cilj.... ako se tako posmatra onda sve dolazi u obzir zavisno od cilja...i živi bas i sint bas i trilodži i ostalo treba se igrati i biti kreativan ne tražiti jedini i konačni bas sempler u bilo kom često sam koristio Sample tank bas pa ga lejerovao sa trilodžijem tako da je trilodži puno tiši samo dopunjuje ono što nema tank ipak živi bas najpre reši potrebu.... I mislim da uopšte nije loše kad ima da se puno interveniše jer se tako uvek nauči ponešto novo...dakle ne biti lenj i tražiti instant rešenje @Silicone: Čime si to rešio bas za svagda...i o kojm kontrabasima govoriš...trebaju mu dobri dablbejsovi pa pitam pozzz |
Quote:
|
Quote:
A to setice kontrabasa tu je Trilian biti vrh verujem |
Quote:
|
Nisam ga mixao jos, ali mislim da nece biti frke, zvuci masno i super..:D
I radi potpuno normalno... Ne opterecuje masinu puno, ne znam odakle vam ta prica???:confused: |
@MilTon
Zasto ne koristis Scope v4.5 ? @Rhino Ne opterecuje masinu puno ali trazi mnogo RAM-a. Sve u svemu zvuci bolje od Trilogy (mada su zadrzali potpuno ranije semplove sa Trilogy nepromenjene) i mislim da nije nista spektakularno, sasvim solidno i upotrebljvo uz dosta rada i ceprkanja u mixu sa njim.Slicni "problemi" u mixu kao i sa Trilogy. |
@MilTon
Zasto ne koristis Scope v4.5 ? @Rhino Ne opterecuje masinu puno ali trazi mnogo RAM-a. Sve u svemu zvuci bolje od Trilogy (mada su zadrzali potpuno ranije semplove sa Trilogy nepromenjene) i mislim da nije nista spektakularno, sasvim solidno i upotrebljvo uz dosta rada i ceprkanja u mixu sa njim.Slicni "problemi" u mixu kao i sa Trilogy. |
Quote:
|
@DADDY Z
Nisam nesto mnogo cackao te stare banke sa Trilogy u Trilianu ali ja bas i ne primecujem neku razliku. |
Trilian je vrhunski bas, i leze u mix ko dupe na nosu ..
|
He, he Ivane bas hoces da rasplamsash raspravu ! ! !
O.k. je Trilian. |
Quote:
|
| All times are GMT +1. The time now is 11:09 AM. |