Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Cubase 5 i Pulsari (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=30074)

MilTon 25-10-2009 08:59 PM

Cubase 5 i Pulsari
 
Ljudi i kolege,

Instalirao sam Cubase 5 na XP sistem sa Scope 4 softverom za Pulsare. Cubase mi puca kad god stavim na ASIO Scope:banghead:. Ima li ko neku ideju sta bi to moglo biti? Na istom sistemu su i Nuendo 3.2 koji radi normalno kao i do sada.
Hvala unapred:grin:!

Shot 25-10-2009 09:47 PM

Re: Cubase 5 i Pulsari
 
Mene je to isto zgrozilo kad sam shvatio da Cubase 5 ne radi sa Scope-om!
Al hvala bogu, rjesenje je jednostavno.
Idi na creamware/soniccore sajt i skini ASIO patch za cubase 4.1
Caka je da samo ubacis taj jedan fajl i onda sve radi bez problema. Ima sve tamo objasnjeno. Ne brini!

MilTon 25-10-2009 10:35 PM

Re: Cubase 5 i Pulsari
 
Hvala prijatelju na brzom odgovoru:grin:. Idem odmah u potragu!

MilTon 25-10-2009 10:40 PM

Re: Cubase 5 i Pulsari
 
I odmah pitanjce. Radi li to i na v4, posto ja jos nisam kupio upgrade za 4.5? Cini mi se da tamo pise da je to za verziju 4.5.:cry:

Shot 26-10-2009 12:28 AM

Re: Cubase 5 i Pulsari
 
radi koliko ja znam!

idekius 26-10-2009 08:53 AM

Re: Cubase 5 i Pulsari
 
Radi.... ja koristim verziju 4 i nema baš nikakvih problema.
Ne bi smeo da ti puca Cubase i bez tog update-a drivera pri rezoluciji od 44.1 kHz...
A 4.5 više nema smisla ni kupovati. Čekam da izadje 64 bit-na verija Scope 5, pa ću kupiti to... zbog win 7.

MilTon 26-10-2009 09:14 AM

Re: Cubase 5 i Pulsari
 
Quote:

Originally Posted by idekius (Post 260430)
Radi.... ja koristim verziju 4 i nema ba? nikakvih problema.
Ne bi smeo da ti puca Cubase i bez tog update-a drivera pri rezoluciji od 44.1 kHz...
A 4.5 vi?e nema smisla ni kupovati. Čekam da izadje 64 bit-na verija Scope 5, pa ću kupiti to... zbog win 7.

Ma i ja kao cekam, al tesko mi da se odreknem Timeworks Mastering Compressor-a. Nisam video da su ga ubacili u v5. Daj Boze da gresim... A da ne pricam da sam skoro sve plug-inove kupovao i sad puj pike ne vazi. Pisao sam im da mi daju besplatni update, ali neumoljivi su.

Shot 26-10-2009 11:28 AM

Re: Cubase 5 i Pulsari
 
Ma oni su izgubljeni totalno...
Naplacuju bolesno puno za pluginove koji ni do koljena nisu onima s drugih DSP platformi (Uad, PoCo).
Jedna nevjerovatno bezobrazna stvar je da novi driver NE MOZES dobiti ako ne kupis novi Scope 5 !!!! Nisam nigdje vidio da netko naplacuje drivere! Meni recimo ne treba taj Scope 5 jer ionako ne koristim nikakve syntheve, a od efekata koristim samo njih par i to mi je dovoljno. Zasto da platim 200 eura za update? A treba mi samo driver! Ma bezobrazni su! Panika je jer treba zaraditi a onaj eXcite im se bas i ne prodaje koliko bi htjeli...

idekius 26-10-2009 12:30 PM

Re: Cubase 5 i Pulsari
 
Quote:

Originally Posted by Shot (Post 260446)
Ma oni su izgubljeni totalno...
Naplacuju bolesno puno za pluginove koji ni do koljena nisu onima s drugih DSP platformi (Uad, PoCo).
Jedna nevjerovatno bezobrazna stvar je da novi driver NE MOZES dobiti ako ne kupis novi Scope 5 !!!! Nisam nigdje vidio da netko naplacuje drivere! Meni recimo ne treba taj Scope 5 jer ionako ne koristim nikakve syntheve, a od efekata koristim samo njih par i to mi je dovoljno. Zasto da platim 200 eura za update? A treba mi samo driver! Ma bezobrazni su! Panika je jer treba zaraditi a onaj eXcite im se bas i ne prodaje koliko bi htjeli...


Quote:

Originally Posted by Shot (Post 260446)
Ma oni su izgubljeni totalno...
Naplacuju bolesno puno za pluginove koji ni do koljena nisu onima s drugih DSP platformi (Uad, PoCo).
Jedna nevjerovatno bezobrazna stvar je da novi driver NE MOZES dobiti ako ne kupis novi Scope 5 !!!! Nisam nigdje vidio da netko naplacuje drivere! Meni recimo ne treba taj Scope 5 jer ionako ne koristim nikakve syntheve, a od efekata koristim samo njih par i to mi je dovoljno. Zasto da platim 200 eura za update? A treba mi samo driver! Ma bezobrazni su! Panika je jer treba zaraditi a onaj eXcite im se bas i ne prodaje koliko bi htjeli...

Crkli da Bog da! :D
Ne trebaju mi ni njihovi ulazi i izlazi, ne trebaju mi ni plugovi, ne treba mi ni?ta sem adat interface-a i routing-a koji je stvarno jebitačno re?en i upravo zbog njega i koristim Scope.
U taj Scope 5 su valjda integrisali P100 i A100, ?to je O.K., ali mi ni to ne treba... Treba mi samo jebeni driver za Win 7 64 bit :banghead: I taj driver ću morati da platim 200 eu, dok neki za te pare kupe npr EMU 1212m i par fla?a Jack Daniels-a :(

SandRob 26-10-2009 12:40 PM

Re: Cubase 5 i Pulsari
 
i ja trenutno koristim scope samo radi routhinga.

ne znam kad sam zadnji put u aranzmanu koristio neki njegov device.
vise ne koristim ni njegove pretvarace, tako da mi sound uopce ne ovisi o scopeu.

njegovi efekti su mi zgodni u monitoringu, jer mogu drzat veliku latenciju, a da mi sve u monitoringu radi u ril tajmu.

naravno, bezobrazni su sto ne daju drajvere!


All times are GMT +1. The time now is 11:20 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors