|
|||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Pro Member
|
Ne verujem da sam toliko lud da cu da pomislim da je stvar od 600 evra bolja od stvari od pola miliona evra, ali kada se kaze da je hardver bolji od softvera da li se misli da je i hardverski reverb od 50 evra bolji od softverskog reverba od 600 samo zato sto je hardver?
Da li je ta tvrdnja da je hardver bolji od softvera uvek tacna, i ako nije, kao sto svi znamo da nije, gde je granica? Da li samo vrhunski hardver zvuci bolje od softvera, ili bilo koji hardver zvuci bolje od softvera?
|
|
|
#2 | |
|
Pro Member
|
Quote:
ja razumem da ljudi pokusavaju da dodju do dobrih rezultata sa malo para, to tako i treba, jer samo tako mozes da naucis. ali sa istim znanjem na kvalitetnom hardweru ces sigurno dobijati bolje rezultate. nije samo pitanje talenta vec i mogucnosti. evo dacu primer mog kolege Andreasa (koga i perun zna) koji je profesionalac kome mozemo samo pozavideti. pored razvoja Protoolsa i Logica 7 radio je na filmovima kao sto su Gladiator, Rom, 300, The Simpsons the movie i da ne duzim vise. dosao pre par nedelja iz amerike i seli kod mene uz njegosku prsutu i zutu osu i razgovaramo. prica mi kako je svoj deo simpsonova radio deo u logicu, nuendu i na kraju zavrsio u protoolsu i kaze da je Hans Zimmer kesnu lovu za neke super Mac-ove i da je milina raditi na euphonix controleru sa tim softwerom i da je jednostavnije nego na hardweru. po zavrsetku svega toga su bili zadovoljni kvalitetom pa su nosili na mix u studio 1 da puste kroz ssl. sve je odjednom zvucalo jevtino, sam mix koji je pre toga zvucao vrh. caka je u tome sto su kao prvo u studiu 1 imali bolju akustiku, bolji monitoring i sam ssl. znaci....kome treba ssl kada radi u nekim hobby uslovima i sa osrednjom akustikom....tu ce svako normalan pojuriti ka waves-u ili obrnuto, kome treba waves kada ima pravi ssl u pravom studiu moje licno misljenje je da je zbir analognog sa digitalnim pun pogodak. jedan 8-mo kanalni rak sa ssl-om i waves tdm za doradu manje bitnih kanala i onda smo na pravom putu sa malo para dosta muzike
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Pro Member
|
Quote:
ONI SU IMALI ODLICAN MIKS I PRE SLUSANJA U DRUGOM, VECEM STUDIJU, ALI JE ZVUK BIO PROBLEM!!! BILI SU NEZADOVOLJNI ZVUKOM, NE MIKSOM! TO SU DVE RAZLICITE KATEGORIJE, O TOME SVE VREME I PRICAM. I LOGICNO JE DA SU U JOS BOLJIM USLOVIMA, SA BOLJOM OPREMOM, BOLJIM SLUSANJEM MOGLI SVE TO DA POPRAVE... A TU RAZLIKU NECETE IMATI PRILIKU DA CUJETE, JER STAROG SNIMKA NEMA, DAKLE CAK I DA JE MALA, FINALNI ZVUK JE MRAK! I NA MP3 PLEJERU O KOM PRDITE, I NA LAPTOPU, I NA AVANTGARDE TRIO ZVUCNICIMA OD 40000! SVUDA I UVEK! TO JE POENTA. SVE VREME PISEM O RAZLICI IZMEDJU MIKSA I ZVUKA! NIJE ISTO! U MIKSU SE STVARI USKLADJUJU, POVEZUJU, ODVEZUJU Pozdrav. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
MCI Master
|
ZASTAVU 101 je skopirao CASIO imaju model CRVENA ZASTAVA 101
aka CZ 101 ![]()
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
Nema smisla uspoređivati mixanje ITB i OTB,iza svakog stoji drugacija ideja i drugaciji pristup i nacin rada.(npr.analogne sprave lijepo zaobljavaju trasiente,skidaju duboke bassove i visoke,itd....,ITB toga nema,puno stvari koje se u analognom svijetu događaju same od sebe moraš sam napraviti....itd.)
Sve ima svoje prednosti i mane,svako mora sam probati i naći što mu najbolje odgovara. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
razlika je 25% , ovaj source dolazi od jednog coveka koji
je miksao 50 cent/jessicu simpson/pink itd. itd. filmove holivudske ..... i nas je lik. toliko. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
|
a sto se tice mikseva na analogiji i ostalo uvek ce analogija da zvuci bolje
dok ovi ne krenu nesto sa softverom drasticno da rade.... nemojte da me pogresno shvatite, ali zasto se raspravljate ovde ne razumem ?? neka svako radi kako misli da je najbolje, pa valjda ovi ljudi koji imaju SSL na forumu znaju mnogo vise nego pocetnici ne znam samo kako neki ljudi daju sebi pravo da udju u diskusije sa nekime koji se bavi dobrim delom svoga zivota. i jos nesto sam hteo da kazem ... ako neko napravi hit malo ce ljudi koji slusaju da kazu e vidi kako je uradio vokale ili da cujem stylus rmx ili BFD ili DFH , mogao je macan da snimi neke zive bubnjeve i da umesto vokala ala aleksandra radovic + jelena tomasevic dovede timberlake-a i janet jackson da odpevaju vokale .... Toliko ima resorsa na netu da dokaze ovo o cemu mi pricamo da je prosto gubljenje vremena uci u neku diskusiju ... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
BAŠ TAKO !!!
|
|