|
|||||||
| Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Member
|
Pre par meseci bio sam kod svojih drugara u prostoriji za vezbanje... Oni smrt metalci, 7zicane gitare, urlanje i sl.
I sad, u prostoriji izmedju ostalog stoje ENGL Fireball i Madison Divinity pojacala, znaci extremno hi gain, a pored stoji jedna old school Marshall glava i skuplja prasinu. U trenucima dosade odlucismo da probamo Marshalla drajvovanog sa Maxon Tubescreamerom... Ono se toliko DRALO, ja nisam mogao da verujem! Oduvalo je i ENGL i Madison bez ikakvih problema, a opet sa karakterom i bojom tona kakvu ne mogu da proizvedu ove "nove igracke".... Nisam neki ljubitelj Marshalla za hi gain svirku, ali sam toga dana promenio misljenje! Ne znam zasto sam ovo ispricao, ali ne moze da skodi! ![]()
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Member
|
Quote:
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
Pa pazi mnogi, ali mnogi bash extremni bendovi koriste Fireball i Powerball, a mogu ti reci da drajvovan sa TS drma bubrege, tako da.....
A za slucaj da si se zajebavao -
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
Pa Powerball da, to i je extremno high gain pojaclao, ali Fireball bas i nije. IMHO
Koriste ga dosta hevijanera i hard rockera. Inace slazem se za TS.
|
|
|
#5 |
|
Pro Member
|
a bas si nesto i mislim, ustvari sto je to hi gain?
dali se dobija na ulaznom ili izlaznom stupnju pojacala? IMHO, na ulaznom, i zato je jako bitan booster na ulazu (bio on chip ili tube) na mojoj mesi dualu, kolliko god da frljim gain, uvijek se dobije neki topliji gain, ne-dobar za ful agresivniju svirku (valjda zbog lampe koja uvijek daje vise sustaina, dubine..) kad se iza prebaci na silicon diode stvar postaje drugacija btw,frend mi kaze da STATIC X sviraju na marshall valvestate seriji, koja je hibrid (tranz+lampa) sto i ima smisla, za takav stil glazbe (pogotovo live) naravno ne govorim da je tanzistor u preu bolji, nego samo da treba svaki gain stage staviti u stilski kontekst, jer negdje mozda stvarno nije bitna lampaska toplina pozz |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Junior Member
|
jesi li imao prilike da cujes negde krank revolution? i kakvi su utisci?
Quote:
bas sam se iznenadio, ocekivao sam da koriste nesto novo besno... jos je lik bio u fazonu "ne treba vam skupa oprema da biste imali dobar zvuk"...da li je neko cuo/probao hughes and kettner triamp mark 2? bio je jedan u liri, ali sam kasno saznao za to,vec je bio prodat... |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Pro Member
|
E to je pojacalce koje bih voleo da posedujem!...
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Pro Member
|
Quote:
http://www.youtube.com/watch?v=y4mUV...eature=related |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Member
|
Quote:
Od navedenih pojacala cuo sam 5150 combo, 6505 half stack, Laney GH50L, JCM 800 i 900, JCM2000, Mesa Single i dual rectifier, Bugere 6202, ENGL Powerball te nekolicinu custom rackova
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|