|
|||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
|
btw, iako sam gledao zadnju stranu mr816ice, nisam skapirao da ima samo mic inpute.. :/ dobro, bio sam umoran.. ali mislim da je samim tim ispala iz priche.. :/ jer ne nameravam da koristim samo njegove preampe.. i obishao bih ih u shirokom luku ako vec uzimam neki ozbiljniji pre
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
Steinberg-a nisam probao, a Portico-a jesam. Poredio sam ga sa Presonus ADL 600 preampom koristeci Brauner Phantom AE mic. Moram reci da su utisci bili odlicni i da su razlike u nijansama. Te razlike spadaju u domen ukusa, a ne u domen kvaliteta izrade samih sprava.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
|
hmmm ali presonus je lampash i koshta 2 i po soma, a portico je tranzistorac (kopija neve-a) i koshta hiljadu i kusur..
mislim, siguran sam da su oba super, ali su malo razlichite stvari... btw, voleo bih da svrnem do tebe neki dan da vidim kako rutirash na ff800.. i da te uhvatim za ruku i dovuchem kod mene, jer treceg nema.. ![]() poz |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
To ti samo govori u prilog cinjenici da je uticaj preampova na signal i kvalitet mnogo manji od izbora mikrofona.
PS: Izvoli navrati. Rado cu ti pomoci svojim skromnim znanjem i iskustvom u radu sa RME FF800. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderator
|
edit: upli post... :/
ajd videcu prekosutra ako mozesh, poshto sutra moram kod chika zube.. :/ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
|
dobro, da.. ali sve ide kroz njegove preampe, kaj ne?
poz |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
Ne zanam, ali ne mora da znaci, jer na pr. Digi 003 Rack+ ima posebne ulaze za mikrofona, i posebne za Line, a ipak mu Line ulazi prolaze kroz preampe, dok M-Audio Profire 2626 ima kombo ulaze, a Line deo ipak ne prolazi kroz preampe.
RM |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Moderator
|
pa to ti kazem.. neshto ne verujem da su ovde obishli njegove preampe
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Moderator
|
i napokon nadjoh i potvrdu za to
http://forum.cubase.net/phpbb2/viewt...=857817#857817 i sada nemam pojma shta da radim edit: imate neku preporuku shto se karte tiche? shto bolji konverteri, bar 2 preampa i dsp (a da nije emu 1820 koji vec imam)? |
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|