|
|||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Pro Member
|
koji model? serija? speaker?
bez obzira na razvikanost imena, i dan danas, za masu stilova je vrh!! (s time da je ?edan dobre pedale i dobrog zvucnika )spomenuo sam blue alnico kao vrh celestion ponude,ali i sa V30+ modernom pedalom (dist.) dobijaju se prejebeni soundovi, koji ce u 99% slucajeva otpuhati ove nove ashdown,laney..(plasticne u midlu, napuhani low end) nedavno smo radili A/B sa njim (AC15 w.Alnico) i mojom mesom dual rect., gitara LP studio gothic i rezultati su bili iznenađujući ba? tom činjenicom, koliko u stvari koje komponente utjecu na sound; kvalitetu opcenito i boju (odnosno preference) ma 5 cent
|
|
|
#2 |
|
Banned
|
Ja bih takodje potrazio marshal jcm800 ili jos bolje jmp seriju i to posebno glavu i posebno box,najbolje sa 4 zvucnika od po 25w.Pre 8-9 godina sam prodao odlicnog jcm-a sa boxom za 1000e i nisam ga jos prezalio.Bio mi je preglasan za vezbanje ali za snimanje je super.Jos jedna dobra alternativa su starije rivere ali to ces kod nas tesko naci.Pozdrav
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Vibrator
|
evo ako ja mogu da pomognem, kolega gitarista je dao neke predloge..
najbolje bi bilo da probas sam kod nas u radnji, jedno pored drugog (neke modele imamo i kao glave i combo amps) ENGL Raider 100 ![]() ENGL Screamer ![]() Hughes&Kettner Statesman Dual EL84, Quad EL84 ili Dual 6L6 ![]() Hughes&Kettner Switchblade ![]() Hughes&Kettner TRILOGY ![]() BOGNER Alchemist ![]() HIWATT GS50C HI GAIN ![]() PEAVEY CLASSIC 50 ![]() Line 6 Spider Valve ![]() Peavey 6505 ? 212 ![]() Peavey Joe Satriani JSX ![]() Randall RME 100 Kirk Hammet ![]() itd... poz |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
Jos jedan glas za Engl, combo (model Thunder 50 reverb, all tube). Imam ga i stvarno razvaljuje za cijenu 850 eura. Zvucnik je Celestion Vintage 30, ima odlican drive i cisti clean, accutronics reverb (kakve koriste u Fenderovim pojacalima), fx send/return, clean/crunch/lead izbor i u izlazu dvije velike 8551 lampe. Pojacalo je tenk!
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Pro Member
|
Ovo i mene veoma interesuje,sviram vec sto godina,a jako malo isakustva imam sa pojacalima i stvarno neznam sta bih uzeo od lampasa da mogu ,a da to nije marshall JCM 800.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Banned
|
Sto ne JCM800
..Na Les Paul seda kao dupe na nosu a i na Stradzu.Sa Jacksonom i Ibanezom....tu i tamo....zavisi od magneta i drveta.Ja sam prodao stotku,kupio pedesetku pa prodao i to dok sam imao Jackson ali kada sam uzeo Gibson i probao na istoj stotki koju sam prodao.....debelo se pokajah.To je taj zvuk,milion puta koristen i jos ce milion puta biti koristen,nema neke filozofije tu,posteno se odsrafi bez ikakvih pedala i to je to.Sustein,zrno.....MOOOOOC.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
Ljudi, nema vam tu neke filozofije... Fender, Mesa, Marshall...
Razlike među tim spravama su male. Jedno pojačalo će imati vi?e kanala od drugog, drugo će imati kvalitetnije komponente od trećeg, a treće će biti kozmetički lep?e od petog. etc... ![]() Zvuk i karakter izlaze iz drajvera. Imate razliku u lampama, pona?aju se drugačije i u snazi(različito će se pona?ati pojačalo od 160w i od 20w. Na kraju, uglavnom kupujete brend koji vam na neki način vi?e le?i od drugog. Meni se taj Bogner Alchemist sviđa jako npr, ali volim Fender, pa sam to i kupio, mada sam vi?e bio za varijantu H&K ali nisam mogao da ga nađem. Porazgovarajte na tu temu sa nekim dobrim majstorom za pojačala, pa ćete videti kako stoje stvari... Napominjem: nisam rekao da razlike među njima ne postoje, već da su često i zanemarljive... |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Pro Member
|
Quote:
|
|