Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-10-2010, 02:34 PM   #24
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Skola

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
@silicone
još kad bi ih na tim dramskim umetnostima zapravo učili makar i filmskom sound designu. Učči se stara praška škola koju je R.Nerc pokupio pre 20ak godina, tako da se uopšte ne praktikuju novi sistemi postprodukcije i sl. Nisam siguran da uopšte rade na PT. Pun kurac njih koji je završilo to, veze sa post-om nemaju, pa uče od nule i sami provaljuju, a niko nema kontakta sa hollywood templateima pa se na niovu države i poštuje skoro nigde neka standardizacija u post-u
Jeste, stoji da je old school Ali u tome ne vidim nista lose, cak naprotiv... Jer zamisli da zavrsis shkolu na dramskom odseku a da ne znas ko je Nerc ili Stanislavski... Sto se tiche FDU ne znam kako stoje stvari sa nastavnim programom, ali je akademija u NS (sto se tiche zvuka) prilichno mlada, jos nije ni tinejdzer... Radi se na Pro tulsu, na Mac-u... A sto se tiche standardizacije i veze sa svetom u potpunosti se slazem... Sto se tiche znanja oko posta itd, za sada ne mogu nikakav komentar da dam (kad budem pri kraju skolovanja mozes da me preslisas, a uostalom ima ljudi koji su zavrsili tu skolu a znaju 16 puta vise od ponudjenog znanja... Sve je to ipak relativno... Shkole sluze da te usmere, nauche nechemu, da ostvarish kontakte i nauchis se timskom radu... Znas i sam da ti znanje niko ne moze utuviti u glavu, vec sam moras da kopas i grebesh... Mislim da je to univerzalno za vecinu obrazovnih ustanova, a da nisu na nivou MIT-a.

Last edited by silicon science; 09-10-2010 at 05:36 PM.
silicon science is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules