|
|||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Member
|
Tu sam odmah vidio, naravno da mora bit najbolja, kad je najskuplja..
ima li jop koji sajt za lampe kao ovaj? reko?e mi da je pona siemensova isto dobra ali je nema na ovoj stranici, i telefunken, ali nje isto nema tamo |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pro Member
|
Nemoj se mnogo zanositi, ta lampa i ne sluzi zvuku, neko jednom rece ako je izvuces mikrofon ce raditi...
Nego, EI Nis ima odlicne lampe, svugde u svetu ih najtoplije preporucuju,. problem je to sto je procenat losih veliki, zapravo skartova, pa nikad ne znas sta uzimas, jedino sto su jeftine... Pogledaj ovde: http://www.tubeaudiolab.co.rs/en/index.html To je u Zemunu, oni bi trebali imati sve potrebno... |
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
Banned
|
Quote:
,sta tu konkretno moze da bude pogresno uradjeno?Te cevi se ne prave odavno i jako slabo ih u poslednje vreme ima i po oglasima.Quote:
.
|
||
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Pro Member
|
Quote:
![]() ?to se tiče ?kartova, to će? morati da pita? one koji su o tome pisali, ja samo prenosim, a mnogo njih je reklo da moraju uzeti nekoliko jer su jeftine, a onda da izaberu ispravnu pre svega, a onda i zvučno najbolju. Ako planira? da kruti? određene delove tela svojim znanjem o cevima i elektronici, zaobiđi, ja ti nisam dostojan rival, samo ka?em čoveku da se ne zanosi mnogo oko K2 i menjanja lampi uop?te.
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
|
kravadinka, to si jedini TI rekao na svim forumima, i sad ili si najpametniji na svijetu ili voli? bit kontradiktoran.. toliko ljudi je reklo da ima je K2 bolji sa drugom boljom lampom i sad ti tu ka?e? da to nema veze..
mislin stvarno.. čemu to ajde budi malo jasniji?? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
kravadinka, to si jedini TI rekao na svim forumima, i sad ili si najpametniji na svijetu ili voli? bit kontradiktoran.. toliko ljudi je reklo da im je K2 bolji sa drugom boljom lampom i sad ti tu ka?e? da to nema veze..
mislin stvarno.. čemu to ajde budi malo jasniji?? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Banned
|
Quote:
.Naslutio sam da si to za Niske lampe negde procitao pa te zato i pitah to sto sam pitao.Kada informacije na netu obidju pun krug "gluvih telefona" obicno na kraju budu pogresne ili izvitoperene.Mozes da im verujes,mozes da siris dalje te price i da drugi veruju tebi...nista ja tu nemam protiv.Pozdrav
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Kasnije sam slušao uređaje sa ovim i onim lampama, to je sve veoma slično, svaka razlika je na granici tripovanja i čujnosti, složili se sa mnom mnogi drugi. Generalno, stvar je ličnog doživljaja, pre par dana su svi nešto odlepili na neku novu sabirnicu, napravili smo prost A - B test i videli da radi gotovo identično, pa i lošije u nekim posebnim uslovima od suminga u PT HD. Gubljenje vremena... Što se tiče EI Nis lampi, zapravo Philips po licenci ako sam dobro sve shvatio, sve što sam napisao, pročitao sam uglavnom od Amerikanaca, a čuo sam i par sličnnih izjava dok sam boravio tamo, od ljudi koji su održavali tehniku na mestu gde sam svirao, istina često je bilo reči o gitarskoj opremi pa ne bih mogao da tvrdim da su stvari identične za mikrofone, ali lampa je valjda lampa. tex viler Čemu tolika ostrašćenost?
Last edited by kravadinka; 18-12-2010 at 05:29 PM. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Member
|
Izvini, a na cemu slusas kada pravis testove?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Stara Rumski Elita 2003.
|
Evo ti isti taj Mullard li malo jeftiniji. Samo je pitanje dal ?alju u ove krajeve...
http://tctubes.com/mullard-6922-e88cc.aspx Inaće, meni kad je trebala nova lampa tra?io sam ju po ebayu. I tamo sam na?ao definitivno najjeftinije. Ganjao sam JAN (joined army navy - vojna specifikacija general electric modela) lampu za UA koja je po shopovima bila oko 80 dolara - na kraju kupio od nekog slovaka dva komada za 60 baksi. New old stock, netaknute!
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|