|
|||||||
| Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Pro Member
|
Quote:
"> |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
MAO
|
piknik je zakon, poslednji orgazam divno isproducirano smeće, a ovaj topik definitivno nije Danilo Kišova prepiska sa zavidnim kritičarima nego ipak jadni internetski hejt, nekoga ko je to možda i zaslužio, al bih da to ipak ne dobija na ovom forumu. Zove se Rumski audio forum i nekada se bavio pozitivističkim razmenama znanja o hardwareu, softwareu,druženju između kolega (ja sam JAAKO mnogo ljudi odavde privatno upoznao, na obostrano zadovoljstvo). A sada služi samo da "JA" kažem, šta imam, pa da odem na neku drugu temu gde me o tome ionako niko ništa nije ni pitao. E od toga je meni, a i gomili starijih članova, muka. A verujem i deci koja neregistrovana sede i pokušavaju da nađu neku informaciju o tome kako se zapravo snima bubanj, kako kod nas, tako i u inostranstvu, ili koje su REALNE prednosti ProToolsa nad Cubaseom i obrnuto.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
VIP Member
|
Kud ćeš brate starije članove od Peruzze, Brace i mene
Slowstar se odavno povukao, a LACKY je malo nervozan. Quote:
Bubanj se snima mikrofonima kojima raspolažeš u prostoriji koju možeš da okupiraš na dva-tri dana, a svira ga bubnjar koji je upoznat sa pesmama i u idealnom slučaju ima osećaj za tempo, ritam i muzikalan je. Kako kod nas, tako i u inostranstvu "Ako bubnjar ima dar, to je sasvim lična stvar. Ljudi kada traže bis, to se odnosi na VIS" ::::::::::::::::: REALNE prednosti Cubenda u odnosu na Pro Tools postoje ukoliko kolege (ili studiji) sa kojima sarađuješ koriste Cubendo. REALNA prednost PT-a je pak ako mahom sarađuješ sa korisnicima PT. Sve ostale prednosti i mane su naši subjektivni doživljaji tih programa. ::::::::::::::::: Sad, ta "neregistrovana deca"... Mislim da veću korist imaju od ovakvih rasprava nego od ofrlje urađenih testova mikrofona ili bilo kakvog outboarda. Da ne pominjem to što 99,9% njih nema ni opremu ni uslove u kojima bi mogli da čuju dotične razlike, a kamoli iskustva da bi mogli da prepoznaju šta je zaista "bolje" a šta "lošije". Na stranu to što "bolje i "lošije" ionako ne postoje kao jasne i trajne kategorije u muzici. Ali ta "deca" kroz ovakve rasprave bar mogu da naslute u kakav se posao upuštaju i da li uopšte imaju petlju za to. To je važnije od "dobro snimljenog dobrog bubnja sa odličnim bubnjarom u fantastičnoj prostoriji". Što reče Bajaga ![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 24-10-2011 at 03:54 PM. Reason: trtmrt |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
VIP Member
|
Quote:
|
|
|
|
#5 | ||
|
Pro Member
|
Quote:
Quote:
|
|
|
|
#6 |
|
Banned
|
Pa dobro,otprilike je sada sve receno o VG-ovom snimanju u NRG-u
.Sloboda govora i demokratija su ispostovane |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Pro Member
|
|
|
|
#8 |
|
Banned
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
MAO
|
pa kakav lock kad nam je vasa upravo u naletu konstruktivnosti, sa svoje tačke gledi?ta, rekao SVE
jedino ?to mi pada na pamet, a kao obja?njenje za?to se ne razumemo, bez pretenzija, jeste generacijski jaz, jer biva da stvarno starija garda nema ba? puno po?tovanja za forume i internet generalno (?to je razumljivo, i ne osuđujem ih) kao na izvor informacija i jedinstveno sredstvo učenja. To ?ta smo mi, pripadnici ZX Spektrum pa na dalje, generacije, na internetu i na koje načine sve naučili, i pre nego ?to je on postao op?te popri?te javnog i slobodnog hejterizma (kao samog sebi cilj), za nas je verovatno jednako neprocenljivo kao i neko njihovo odrastanje i učenje, na neke potpuno drugačije načine. Postajem dosadan sa tim, ali iskreno mi je jako te?ko i ?ao, ?to ljudi koji su već tu, i deo su neke istorije i svedoci nekih drugačijih, po muzičku produkciju, normalnijih vremena, nisu aktivniji, i konstruktivniji učesnici ovog foruma. Njihovo znanje i iskustvo, način razmi?ljanja i sve ?to su pro?iveli, bi svima nama koje to iskreno zanima, bili potpuno neprocenljviji. Ovako, ostaje gorak ukus, naročito posle Slobinog povlačenja, i veoma nekonstruktivnog bivstvovanja na forumu, gde se mahom ?alio na depresiju i koristio svoju inteligenciju da kreativno pljuje po svemu ?to nije Macintosh-made. Ostali su, dakako, manje patetični, ali mi je stvarno ?ao ?to nam ne ?ele ili ne mogu pru?iti vi?e. Ako vam zaista svejedno da li će ovakav način razmi?ljanja biti podr?an ili ne, mo?emo lagano da lokujemo i temu i ceo forum. |
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|