|
|||||||
| Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |||
|
Pro Member
|
Quote:
![]() Na raznom softwareu, kada stavi? pitch od dva oscilatora da budu isti, oni su doslovno isti i zvuk je tanak kao papir i sterilan. Na CS-15 koliko kod se trudio okretati onaj tune potenciometar za drugi oscilator, nema ?ansi da dođem na poziciju da su mi oba pitcha ista. Uvjek ima plivanje signala i ?irinu. To je prva razlika u odnosu na softwerske synthove. Druga bitna razlika je filter. Do sada nisam čuo niti jedan softwerski "analog" synth koji bi se uopče mogao pribli?iti analognom filteru. Uspoređivao sam svoj Polysix sa Legacy softwareom - ma to nema veze jedno s drugim! Quote:
Quote:
|
|||
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Vibrator
|
Quote:
trebao bi da pliva
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Još gora stvar je kada LFO-u daš da mjenja pitch ili cutoff, ubrzaš ga na nešto veće brzine i dobiješ mutno blato - doslovno. Probaj na analognom synthu to isto napraviti pa da vidiš kako ga modulira bez greške, nema zamućivanja, preskakanja, več je čist i precizan zvuk. Filtere nećemo ni spominjati.... Last edited by Dragan Jovanovic; 31-07-2007 at 06:28 PM. |
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|