Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 29-12-2013, 01:08 PM   #81
STUDIOTON
Ivan Lekic
 
STUDIOTON's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kraljevo
Posts: 3,256
Default Re: Cubase 7 Elements WORKED haha

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Zanimljivo, ali meni izgleda ko potpuno novi softver, a ne nova verzija, nikad mi teze nije bilo navikavanje na novu verziju
U sustini je to to.. samo drugacije rasporedjeno, sa pregrst novih funkcija itd ..

Od izlaska do sada proveo sam jako mnogo sati uz njega.. mozda je samo privikavanje tesko .. ali ja sam poceo da radim vec posle par dana.. i svakim danom oko mi se privikavalo .. sada recimo kada se zbog necega vratim na 6.5 .. deluje mi kao da mi neko sekircetom odsekao pola mixera ko igracka
__________________
STUDIOTON is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2013, 01:13 PM   #82
alfom
Pro Member
 
alfom's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,430
Default Re: Cubase 7 Elements WORKED haha

Quote:
Originally Posted by STUDIOTON View Post
sada recimo kada se zbog necega vratim na 6.5 .. deluje mi kao da mi neko sekircetom odsekao pola mixera ko igracka

Jedino ?to su potrefili boje ko kineska plastika
Ali, nema veze ; va?no je da ?pila. Jo? malo pa ćete me ubijediti da ga oprobam na jednom mixu.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2013, 01:22 PM   #83
STUDIOTON
Ivan Lekic
 
STUDIOTON's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kraljevo
Posts: 3,256
Default Re: Cubase 7 Elements WORKED haha

Quote:
Originally Posted by alfom View Post

Jedino što su potrefili boje ko kineska plastika
Ali, nema veze ; važno je da špila. Još malo pa ćete me ubijediti da ga oprobam na jednom mixu.
Boje su promeljiva stvar .. ko kako voli

a kada na drugom ekranu dobijes recimo ovakav preview



Prvo se uplasis .. a onda kada oko navikne.. ne mozes bez toga
__________________
STUDIOTON is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2013, 01:47 PM   #84
loscolorados
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 215
Default Re: Cubase 7 Elements WORKED haha

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Ljudi moji,ja sam se bojao da mi 48 kanala i 16 grupa nije dovoljno,i otvorim jedan od zahtevnijih projekata koje imam,kad ono sve svira osim variaudia kojeg sam upotrebio na iednom mestu,uz malu stisku i bez jos nekih funkcija moze da se radi i u ovom cubaseu,zaista moze. Nedostaje mi vari i batch export i ctrl room,al boze moj moze se i bez njih....Mada su u nfo fajlu xclusive napisali da je full version in progress...Inace od Cubase Sx-a na ovamo ovo mi je najteza tranzicija sa verzije na verziju,kao da sam presao sa jednog softa na drugi...
Moram priznat da sam se i ja malo zaletio, moze se raditi bez problema sa ovim. Umjesto Vari Audia mozes koristiti melodyne ili autotune.
Ali jedini stvarni problem je ?to nema? sidechaine a radi? recimo techno
loscolorados is offline   Reply With Quote
Old 29-12-2013, 11:02 PM   #85
psionic
Superoperater
 
psionic's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Beograd
Posts: 2,067
Default Re: Cubase 7 Elements WORKED haha

Quote:
Originally Posted by loscolorados View Post
Moram priznat da sam se i ja malo zaletio, moze se raditi bez problema sa ovim. Umjesto Vari Audia mozes koristiti melodyne ili autotune.
Ali jedini stvarni problem je što nemaš sidechaine a radiš recimo techno
Eto - probao ga i ja... Pa sem sto je malo osiromasen, sasvim ok radi. Na primer, ne moze full screen mikser na drugom ekranu, ne moze da se podele kanali po zonama, sto sam najvise voleo kod normalne sedmice (npr grupe su fiksirane levo kao sto su ovde i na petici sortirani ulazni kanali, a ostalo moze da se lista), manje vst slotova, manje audio kanala - ali mislim da je sasvim upotrebljivo... Fali i Variaudio, midi FX i jos po nesto... Da - kao sto je rekao Ivan - bacili mamac da se ljudi popale i kupe full edition Veeelika prednost ove verzije u odnosu na "standardni" narodni Cubase 5 je - 64 bit support !!!

Uredno je otvorio projekat iz studija, upozorio me je da ce VSTovi koji su u nedozvoljenim slotovima (veci od 16) biti discarded - mada ih nije bilo, sjebao mi je send iz FXa u FX (npr iz FX kanala Delay, sam malo poslao na reverb) - to ne moze, i variaudio je isto discarded. Takodje, najvece razocarenje, sidechain na vst3 plaginovima - ne radi! Grupe mogu biti samo mono ili stereo, pa nema ni workaround-a sa petice...
psionic is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2013, 10:50 AM   #86
loscolorados
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 215
Default Re: Cubase 7 Elements WORKED haha

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Eto - probao ga i ja... Pa sem sto je malo osiromasen, sasvim ok radi. Na primer, ne moze full screen mikser na drugom ekranu, ne moze da se podele kanali po zonama, sto sam najvise voleo kod normalne sedmice (npr grupe su fiksirane levo kao sto su ovde i na petici sortirani ulazni kanali, a ostalo moze da se lista), manje vst slotova, manje audio kanala - ali mislim da je sasvim upotrebljivo... Fali i Variaudio, midi FX i jos po nesto... Da - kao sto je rekao Ivan - bacili mamac da se ljudi popale i kupe full edition Veeelika prednost ove verzije u odnosu na "standardni" narodni Cubase 5 je - 64 bit support !!!

Uredno je otvorio projekat iz studija, upozorio me je da ce VSTovi koji su u nedozvoljenim slotovima (veci od 16) biti discarded - mada ih nije bilo, sjebao mi je send iz FXa u FX (npr iz FX kanala Delay, sam malo poslao na reverb) - to ne moze, i variaudio je isto discarded. Takodje, najvece razocarenje, sidechain na vst3 plaginovima - ne radi! Grupe mogu biti samo mono ili stereo, pa nema ni workaround-a sa petice...
sidechain ne radi uopce!!! il sam ja ne? krivo skonto?
kak misli? grupe mogu bit mono ili stereo, pa koja je tre?a opcija?
hvala
loscolorados is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2013, 11:03 AM   #87
psionic
Superoperater
 
psionic's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Beograd
Posts: 2,067
Default Re: Cubase 7 Elements WORKED haha

Quote:
Originally Posted by loscolorados View Post
sidechain ne radi uopce!!! il sam ja ne? krivo skonto?
kak misli? grupe mogu bit mono ili stereo, pa koja je tre?a opcija?
hvala
Ne radi uopste. I nema trika ili nekog workarounda da proradi. Ne postoji da se selektuje ona mala kockica koja ga aktivira na VST3 plaginovima, kao sto je onaj njegov compressor, na primer...

Grupe mogu biti QUAD, 5.1, 7.1... Na petici si mogao da stavis VST2 plagin na QUAD grupu, pa da na prva dva kanala rutujes normalno instrument, a druga dva rutujes sidechain signal. Popularno pre omasovljavanja VST3 plaginova i petice. Plaginovi sa vise ulaza, koji podrzavaju SC (kao npr FabFilter i jos neki) skapiraju da je to SC ulaz i to sve radi na taj nacin.

VST3 sidechain radi normalno i u petici, samo aktiviras tu istu kockicu, koje ovde nema. Ja sam nesto pogresio u predhodnom postu, gde sam rekao da ne radi
psionic is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2013, 08:00 PM   #88
alfom
Pro Member
 
alfom's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,430
Default Re: Cubase 7 Elements WORKED haha

Pa gdje je stereo panovanje : L kolko hoću i R kolko hoću
Može li se kako smanjiti debljina tempo linije : da nije dupla ; kao što je prije bilo?

Last edited by alfom; 30-12-2013 at 08:06 PM.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2013, 08:47 PM   #89
Nemania
Pro Member
 
Nemania's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 956
Default Re: Cubase 7 Elements WORKED haha

Quote:
Originally Posted by alfom View Post
Može li se kako smanjiti debljina tempo linije : da nije dupla ; kao što je prije bilo?
Malo off-topic...
To me podseti na jednu pricu. Bio u nasem mestu gitarista-lik, koji je imao neki jeftin gitarski procesor, i na njemu svirao godinama. Moj buraz je u tom periodu kupio, bas kada je izasao Line6 neku najskuplju varijantu (ne razumem se u to), a ovaj lik cuo kako zvuci i posle par dana kupi i on. Medjutim cim ga je kupio (posto se i on ne razume oko podesavanja), zvao je mog buraza, da mu na tom novom line 6 koji je kupio "napravi" iste boje kao na njegovom starom koji je imao.. Koja je onda sustina novog?
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2013, 09:04 PM   #90
alfom
Pro Member
 
alfom's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,430
Default Re: Cubase 7 Elements WORKED haha

Ma sve ti je to fino Nemanja. Ne treba basne ispričavati, jer ni namjere pitanja nisu da omalova?avaju novine.
Većina od nas istra?uje ovaj novi alat, a po?to je namjerno potkusuren, ne znamo jo?, osim zvanično objavljenog, ?ta je sve potkusureno. Ako je neko istra?io te detalje koje sam pitao (a tiču se komfora u radu, a ne da li je novi bolji od starog), pa pročita pitanja i ima vremena i volju da odgovori - odgovoriće. Ni?ta vi?e i ni?ta manje.
Ako nema LR stereo panovanja sa odvojenim pode?avanjem, je li to npr. -20 ako je L60/R40? A -20 mo?e biti i L50/R30. Je li to isto?
A debljina kursora je (makar meni) va?na kod poravnavanja wave slike (trakova) sa osnovnog ekrana.
Hajd' sad' neka ovog. Nije trijebe tro?iti vrijeme na basne.
Kako Ivan prikaza i kako sam vidio, mikseta je oooppaaassnnaaa. Sviđa mi se : pregledna je i komforna ; bez obzira ?to je osakaćena u odnosu na 7 (kako neko opisa mix 7 ili 7.5 koji ima).
Ne znam kvalitet originalnih alata, kao npr. onih u strip odjeljku. Ali, polako će onoliko koliko treba biti i?čitano, isprobano, pa odlučeno da li će E7 zamijeniti peticu.
alfom is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vst i Cubase 5 elmirh Audio Software 3 09-07-2012 06:49 PM
HK Audio Elements konfigurator lesha Komercijalni Oglasi 2 14-04-2011 03:06 PM
Cubase 5 Hepek Audio Software 19 15-10-2009 02:11 PM


All times are GMT +1. The time now is 01:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors