Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Osnove

Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 27-02-2014, 09:33 PM   #11
Arthur
MAO
 
Arthur's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Shenzhen, China
Posts: 6,979
Thanks: 309
Thanked 427 Times in 293 Posts
Default Re: Pucanje "Cubase 5" i ucitavanje semplova u Kontakt

savetujem da se obratiš direktno Divineru, na private, mislim da je on detaljno izučio Jbridge. ja ga retko koristim pošto se ne bavim programiranom muzikom.
Arthur is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Arthur For This Useful Post:
NewProducer (27-02-2014)
Old 27-02-2014, 11:59 PM   #12
Dushan_S
Pro Member
 
Dushan_S's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,736
Thanks: 98
Thanked 179 Times in 93 Posts
Default Re: Pucanje "Cubase 5" i ucitavanje semplova u Kontakt

Quote:
Originally Posted by NewProducer View Post
Ti ne stoji? dobro sa engleskim pa te to buni, ne kapiram? Lepo, samo to pi?e... Zdravorazumski, ako ne ukloni? kopije koje nisu "bridged", host mo?e da bulazni jer ima duplo isti plugin. Samo skloni se ostale verzije plugin-a koje su ti u vst folderu. Tj originalne varijante. Eventualno ih samo uZIP-uj tu gde su u folderu, da ih ima? i dalje za svaki slu?aj, zlu ne trebalo itd. A navede? host da ?ita bridged verziju.To ti nije bilo jasno? Mislim, ne koristim jBridge li?no, ali to je ono ?to je logi?no. E sad ako (nisam 100% siguran) su jBridge-u potrebni originalni pluginovi onda ?e? morati nekako samo da se pobrine? da host ne gleda taj folder. Ako ima? 32bitni host, on ionako ne bi trebalo da gleda folder gde su 64bitni plugovi.
__________________
"Ni pro?li put nisam verovao u reinkarnaciju"
www.triggerband.net
www.facebook.com/bandtrigger

Last edited by Dushan_S; 28-02-2014 at 12:04 AM.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Dushan_S For This Useful Post:
NewProducer (28-02-2014)
Old 28-02-2014, 12:54 AM   #13
Rhino
Pro Member
 
Rhino's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,225
Thanks: 88
Thanked 133 Times in 115 Posts
Default Pucanje "Cubase 5" i ucitavanje semplova u Kontakt

Ne bi trebalo da gleda gdje su x64 plagovi. Tako da treba da napravis zaseban folder gdje instaliras x64 plagove i drugi gdje ce on da skladisti te 'duplikate' koje jbridge napravi i taj path dodas u cubase pored. Sa ovim gdje ih instaliras ne radis nista, samo ga ostavis tu..


Dakle npr. C:\Vstplugs x64 - tu instaliras vst 64 bit..

Onda recimo c:\jbridge\x64 to x32 - da ih tu jbridge extractuje i da omoguci 32bit hostu da ih vidi..

Dakle ovu c:\jbridge\xxxx putanju dodas u cubase i to mu bude to


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
aje

Last edited by Rhino; 28-02-2014 at 12:57 AM.
Rhino is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Rhino For This Useful Post:
NewProducer (01-03-2014)
Old 28-02-2014, 03:39 PM   #14
NewProducer
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 29
Thanks: 28
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Re: Pucanje "Cubase 5" i ucitavanje semplova u Kontakt

@Dushan_S

Upravo mi to nije bilo jasno, ocigledno da sam sebi zakomplikovao zivot, a da zapravo nisam trebao tako

Definitivno je pametno resenje originale .dll fajlova backup-ovati i staviti negde na stranu.

Hvala!

@Rhino

Odlicno si ovo objasnio. Ovo mi je upravo i trebalo.


Znaci ipak je najbolje da se jbridge-ovani pluginovi pozivaju iz nekog novog foldera, a da originale ne diram, vec samo da u Plugin putanjama, "uputim" Cubase u taj folder gde cu imati te jbrigde vst-e... ja sam se malo zapetljao, pa sam poceo da citam o Jbrigde-u, sa vise razlicitih izvora, pa sam se pomesao, posto sam video nekoliko razlicitih pristupa, ali izgleda da je jedino ovaj ispravan. Manjak koncentracije ponekad moze da ucini cuda!


Hvala puno, mislim da je sada sve jasno!

Veliki pozdrav!
NewProducer is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cubase 5 ne "okida" motifov sekvencer VladaNS Audio Software 6 05-11-2012 05:49 PM
Zasto je "gluva" soba "zagluvljena"? Boki_R Dizajn i konstrukcija studija 2 17-10-2012 09:57 PM
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) milanCHE Computer Hardware 20 26-06-2009 12:01 AM
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? boggy Razno 121 11-12-2008 09:36 PM
CUBASE SX3 je li "izasao"?(znate sta mislim):) bushavko Audio Software 10 20-01-2005 02:37 PM


All times are GMT +1. The time now is 04:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
vB.Sponsors