Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 15-12-2013, 06:11 PM   #1
Nemania
Pro Member
 
Nemania's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 956
Default Digidesign Pro Control

Pre oko pola godine prodao sam M-audio project mix, koji sam koristio i kao kontroler i zamenio ga focusrite liquide 56. Posle kraceg vremena skontao sam da mi je neophodan daw kontroler, jer mi je zaista tesko raditi sve sa misem.
Gledao sam po stranim sajtovima i forumima te daw kontrole, nasao sam par modela koji su mi se svideli. Hocu nesto vece (ali ne tako skupo), tako da mi euphonix ne igra, pa je izbor pao na icon qcon sa tri prosirenja, medjutim kasnije mi je zapao za oko digidesign pro control sa prosirenjima, koji se vani,polovan za iste pare moze naci kao i icon qcon, a cini mi se kao dosta ozbiljnija sprava.
E sad posto nisam sasvim u mac-ovom svetu, zanimaju me neki osnovni podaci o njemu (ko se razume):
Da li moze raditi sa focusrite liquide 56 na win7?
Da li mi je potrebna jos neka PCI kartica da bi ga poveza na PC (kao sto je to npr potrebno za druge digidesign audio interfejse)?
Da li je moguce raditi na cubase 5 ili 7 pod win7 (postoji li neki program-shema za cubase)?
I slicne stvari sa kojim bi se trebalo upoznati pre kupovine.

Znam, neko ce reci uzmi nesto sto radi sa cubase tipa mackie control i sl...medjutim ovaj digidesign pro mi se bash svidja, jer mi deluje mnogo ozbiljnije od drugih navedenih sprava, a moze se naci za pristojan novac. Kupio bih za pocetak glavnu jedinicu i dva prosirenja, a kasnije edit kontrolu.
Name:  aguilera3051920x1440.jpg
Views: 504
Size:  31.9 KB
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2013, 06:55 PM   #2
DaBear
VIP Member
 
DaBear's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: London UK
Posts: 5,794
Default Re: Digidesign Pro Control

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Pre oko pola godine prodao sam M-audio project mix, koji sam koristio i kao kontroler i zamenio ga focusrite liquide 56. Posle kraceg vremena skontao sam da mi je neophodan daw kontroler, jer mi je zaista tesko raditi sve sa misem.
Gledao sam po stranim sajtovima i forumima te daw kontrole, nasao sam par modela koji su mi se svideli. Hocu nesto vece (ali ne tako skupo), tako da mi euphonix ne igra, pa je izbor pao na icon qcon sa tri prosirenja, medjutim kasnije mi je zapao za oko digidesign pro control sa prosirenjima, koji se vani,polovan za iste pare moze naci kao i icon qcon, a cini mi se kao dosta ozbiljnija sprava.
E sad posto nisam sasvim u mac-ovom svetu, zanimaju me neki osnovni podaci o njemu (ko se razume):
Da li moze raditi sa focusrite liquide 56 na win7?
Da li mi je potrebna jos neka PCI kartica da bi ga poveza na PC (kao sto je to npr potrebno za druge digidesign audio interfejse)?
Da li je moguce raditi na cubase 5 ili 7 pod win7 (postoji li neki program-shema za cubase)?
I slicne stvari sa kojim bi se trebalo upoznati pre kupovine.

Znam, neko ce reci uzmi nesto sto radi sa cubase tipa mackie control i sl...medjutim ovaj digidesign pro mi se bash svidja, jer mi deluje mnogo ozbiljnije od drugih navedenih sprava, a moze se naci za pristojan novac. Kupio bih za pocetak glavnu jedinicu i dva prosirenja, a kasnije edit kontrolu.
Attachment 13881
ja sam imao Dididesign Procontrol dugo..to je samo za Pro Tools..ima neke svoje protokole itd. dosta je to staro i cak ga ne podrzavaju za novije verzije protoolsa (od 10-ke valjda).. trazi nesto drugo (ukoliko ne radis na Pro Toolsu)
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2013, 06:56 PM   #3
Shot
Stara Rumski Elita 2003.
 
Shot's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Zagreb
Posts: 1,092
Default Re: Digidesign Pro Control

Koliko ja pamtim što sam s jednim kolegom prićao, Pro Control radi samo s Pro Toolsima i nije kompatibilan s ostalim DAWovima.
A sad je pojeftinio jer je star toliko da ga nove verzije Pro Toolsa više ne podržavaju.

Potraži i Mackie d8b + hack softver koji ga pretvara u veliki močni kontroler. Ne znam točno kako se softver zove. Al gledao sam po netu neki kanađanin je raspisao sasvim novi kod za njega i to radi kao trostruki mackie control ali još brže i bolje. Opasna fora!
__________________
- -= - =- = - = - = - = - = - -
SHOT
http://www.elemental.hr
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2013, 06:59 PM   #4
Shot
Stara Rumski Elita 2003.
 
Shot's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Zagreb
Posts: 1,092
Default Re: Digidesign Pro Control

DaBear me preduhitrio! hehe!

Al evo usput sam našao kako se zove ovo za Mackie

d8Bridge
http://www.bluaudio.org/d8bridge/info.html
__________________
- -= - =- = - = - = - = - = - -
SHOT
http://www.elemental.hr
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2013, 09:47 PM   #5
Nemania
Pro Member
 
Nemania's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 956
Default Re: Digidesign Pro Control

Bio sam zagrejan za Mackie Dxb, ali ga nema nigde..ali i to je staro, gledao sam da mu menjaju procesore, ram itd...ali se ne bih upustao u to..
Ne mogu da verujem da novi protools ne podrzava Pro control..koji su oni idi.ti!
jeste sigurni u to...
i zar ne postoji nesto kao sto postoji za mackie dxb..neki hack softveri za pro kontrol pa da radi na cubase...
Negde sam proticao da su to odradili za digidesign c24, neke mape koje se valjda ucitavaju pa radi i sa cubase
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2013, 09:50 PM   #6
Nemania
Pro Member
 
Nemania's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 956
Default Re: Digidesign Pro Control

Cek, cek ti pricas o d8b, a ja mislim na dxb..
Neeee, d8b to mi je staro a i ne svidja mi se..
Svidjami se kao sto rekox dxb mackie, ali nema polovnog da se nadje kod nas
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2013, 10:28 PM   #7
DaBear
VIP Member
 
DaBear's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: London UK
Posts: 5,794
Default Re: Digidesign Pro Control

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Ne mogu da verujem da novi protools ne podrzava Pro control..koji su oni idi.ti!
jeste sigurni u to...
Pa Avid / Digidesign zivi od prodaje hardware-a !! Alo? Od tog ProControla je bilo brdo njihovih mixer-kontrolera ..i to pre nego sto su kupili Euphonix !!
Bio je Control 24, pa C24, pa Icon D-Command , pa veliki Icon...pa onda ove novije verzije...da ne racunam one male tipa 002 i 003 itd..
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2013, 12:04 AM   #8
Nemania
Pro Member
 
Nemania's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 956
Default Re: Digidesign Pro Control

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Pa Avid / Digidesign zivi od prodaje hardware-a !! Alo? Od tog ProControla je bilo brdo njihovih mixer-kontrolera ..i to pre nego sto su kupili Euphonix !!
Bio je Control 24, pa C24, pa Icon D-Command , pa veliki Icon...pa onda ove novije verzije...da ne racunam one male tipa 002 i 003 itd..
Pa mislim da to nije razlog, da "starije" sprave nemaju podrsku.
Koliko ima drugih proizvodjaca, da ne nabrajam koji imaju podrsku kako za novije tako i zastarije modele..
Nema svako para za avidove perverzije od vise desetina hiljada eura..
Ali ok, to nije ni bila tema, nego da li postoji mogucnost za rad na pro kontrolu pod novijim softverom. Ako je neko trenutno ima, pa da iznese svoje iskustvo
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2013, 04:21 PM   #9
Shot
Stara Rumski Elita 2003.
 
Shot's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Zagreb
Posts: 1,092
Default Re: Digidesign Pro Control

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Nema svako para za avidove perverzije od vise desetina hiljada eura..
...ali ima dovoljno onih koji imaju para tako da se posao isplati!
__________________
- -= - =- = - = - = - = - = - -
SHOT
http://www.elemental.hr
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2013, 05:32 PM   #10
Bitch
SuperModerator
 
Bitch's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Novi Sad
Posts: 1,750
Default Re: Digidesign Pro Control

Batali to.

Ja se prvi nevidjeno lozim na ProControl.

ALI - radi samo na toolsima do verzije 10

i SAMO na toolsima.


....sto ako radis u njemu cesto - je pun pogodak. Meni ne radi, jer sam cesce na Logicu, u PT samo trekujem.

Ali PT11 je ludilo, ali baj baj sve ostalo od supporta legacy hardvera.

Jbg. 'Oce Digidesign da uzme pare.



Da mi je PT glavna platforma - rado bih presao na PT11, sa C24 i jednim HDX cardom.


Nazalost, nema lepih DAW kontrola za malo para.... svojevremeno je jedan clan foruma kontaktirao sa nekim strancem koji je hakovao stari Control24 (po meni brutalan kontroler+ sve ostalo) da radi sa Cubase....
....samo sto je jbg stiglo pretece pismo od Avida, da se malo "smiri" ...


my 2 cents.
pozZ
Bitch is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K:digidesign 888/24 perun Kupujem/trazim 0 01-08-2010 05:06 PM


All times are GMT +1. The time now is 01:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors