Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 15-07-2006, 05:35 PM   #1
Nemania
Pro Member
 
Nemania's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 956
Default Pisite ako znate pod hitno!!!

Danas sam dobio LCD FUJITSU-SIMENS L19-1W WIDE SCREEN (16:9) 19" monitor i imam problem. Nisam dobio ni jedan cd uz njega, a kada sam ga prikljucio sam je podesio sliku ali sve je po prilicno mutno!!! Pise da mu je maksimalna rezolucija 1440 x 900, a ne mogu da je podesim jer u control panelu prijavljuje najvecu kao 1360 x 768. Imam G force FX 440 graficku kartu sa 64mb rama. Jel zna neko sta je u pitanju ili sam dzaba bacao pare za monitor-po**zdecu!!?
P.S. Ranije sam imao Philips LCD 17" monitor i sve je savrseno radilo.
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2006, 07:19 PM   #2
Oggy
Moderator
 
Oggy's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,125
Default Re: Pisite ako znate pod hitno!!!

90% ti je do graficke, ali ima ovde ljudi koji se mnogo razumeju bolje od mene u to, pa sacekaj i njihovo misljenje.
__________________
"Ne znam sta se desava, imam strah od pletenja..."

http://www.sunflower-fest.com/



Oggy is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2006, 07:25 PM   #3
dr.Ru
Administrator
 
dr.Ru's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Novi Sad
Posts: 1,422
Default Re: Pisite ako znate pod hitno!!!

skini nove drajvere za graficku
__________________
M
dr.Ru is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2006, 08:27 PM   #4
puRe
Administrator
 
puRe's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Beograd
Posts: 4,253
Default Re: Pisite ako znate pod hitno!!!

ako su ti slova onako razmrljana a ne ostra kao ranije to ti je do pogresne rezolucije. potrebno je podesiti da radi na MAKSIMALNOJ rezoluciji koju monitor podrzava....

e sada, ako je to u trenutnom stanju nemoguce, skini nove drajvere.....takodje, preko koje konekcije je monitor vezan (dvi ili vga)?
__________________
[rumski administrator team]
MySpace
puRe is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2006, 11:33 PM   #5
zvincic
Pro Member
 
zvincic's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Split
Posts: 2,086
Default Re: Pisite ako znate pod hitno!!!

Quote:
Originally Posted by puRe
ako su ti slova onako razmrljana a ne ostra kao ranije to ti je do pogresne rezolucije. potrebno je podesiti da radi na MAKSIMALNOJ rezoluciji koju monitor podrzava....
ne maksimalnoj vec optimalnoj tj. onoj za koju je predvidjen za rad (iliti ga rezoluciji matrice)

sreo sam se sa par lcd-a koji mogu raditi i na vecoj rezoluciji od nazivne (i izgleda jednako lose kao i na manjoj)


btw. taj lcd je very nice!

lozio sam se na njega al izgleda da cu ipak na kraju uzeti nesto vece
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2006, 11:46 PM   #6
puRe
Administrator
 
puRe's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Beograd
Posts: 4,253
Default Re: Pisite ako znate pod hitno!!!

Quote:
Originally Posted by zvincic
ne maksimalnoj vec optimalnoj tj. onoj za koju je predvidjen za rad (iliti ga rezoluciji matrice)

sreo sam se sa par lcd-a koji mogu raditi i na vecoj rezoluciji od nazivne (i izgleda jednako lose kao i na manjoj)


btw. taj lcd je very nice!

lozio sam se na njega al izgleda da cu ipak na kraju uzeti nesto vece
e to nisam znao

mada i dalje stoji da je tako najlakse ustanoviti optimalnu.....
__________________
[rumski administrator team]
MySpace
puRe is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2006, 12:30 AM   #7
Nemania
Pro Member
 
Nemania's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 956
Default Re: Pisite ako znate pod hitno!!!

Monitor ima analogni izlaz. Trebam da skinem drajvere za graficku (kako i gde)? Postoji li neki sajt (moja karta je G Force MX 440,cetiri)? I jel moguce da monitor ne valja ili da je jednostavno takav (posto nije ni bio nesto skup)?

Last edited by Nemania; 16-07-2006 at 01:34 AM.
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 16-07-2006, 01:57 AM   #8
Nemania
Pro Member
 
Nemania's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 956
Default Re: Pisite ako znate pod hitno!!!

Raaaddiiiii!!!! Hvala vam puno-u pitanju su bili drajveri za graficku! A pomislio da je monitor sr**e
Nemania is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Skola trube udzbenik ili DVD da li znate???? Geronimo Razno 0 18-06-2009 08:42 PM
Drugari dajte savet ako znate... Klarinetista Audio Software 12 31-10-2008 11:43 AM
ANALOGIJA-sve sto ste zeleli da znate na jednom mestu LACKY Pricaonica 10 04-05-2008 03:39 AM
Verovatno znate, ali.... idekius Audio Software 27 05-10-2004 02:13 PM


All times are GMT +1. The time now is 07:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors