Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-05-2014, 11:29 PM   #1
NemaSel
Junior Member
 
NemaSel's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 29
Smile Problemi povezivanja sinta sa E-mu 1212m

Здраво свима! Проблем је у следећем, скоро сам пазарио свој први синт Korg R3, па бих желео да снимам његове печеве/звуке у Аблетон-у, по разним форумима сам прочитао да треба повезати излазе синта, на улазе звучне карте(е му 1212м), повезах тако, међутим ништа. ни говора! Не знам шта да радим људи, помагајте!!
NemaSel is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 01:45 AM   #2
Rhino
Pro Member
 
Rhino's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,236
Default

Line out iz korga u line in na karti.. To za audio (wav) format..

Midi out iz korga u midi in na karti, drugim kablom suprotno za (Midi)...

Ako imas usb out na korgu (a najvjerovatnije imas) moze i tako midi...

Sto je zapelo? Ajde opisi problem detaljnije..


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
aje
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 09:28 AM   #3
NemaSel
Junior Member
 
NemaSel's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 29
Default Re: Problemi povezivanja sinta sa E-mu 1212m

Желим да пренесем комплетан звук из Корга у софтвер, као инструмент. Повезао сам 2 аудио кабла (џек 6.3мм) са 2 излаза корга, на 2 улаза е-муа. На Е-му картицу закачени су активни монитори.
У аудио каналу у Аблетону нема звука. Покушавао сам са разним подешавањима у самом Аблетону, у делу за звук у Виндовсу, у Коргу, као и у софтверском миксеру моје звучне карте, можда сам добио нека мизерна померања али не бих да тврдим, углавном је то нешто занемарљиво јер правог звука није било уопште.
Испробао сам аудио улазе на картици и каблове, са другом опремом, и чини се да су у реду.
Шта може да спречава звук из инструмента да допре до мог софтвера? Јесу ли у питању подешавања, и која, или ако је нешто друго, шта је то? Да ли треба проверити подешавања у Е-му Микс печу, или можда подешавања у Коргу? Да ли је мој софтвер можда превише стар? Аблетон Верзија 6?
NemaSel is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 04:32 PM   #4
Filip_
Pro Member
 
Filip_'s Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Beograd i Kraljevo
Posts: 810
Default Re: Problemi povezivanja sinta sa E-mu 1212m

Quote:
Originally Posted by NemaSel View Post
Јесу ли у питању подешавања, и која, или ако је нешто друго, шта је то? Да ли треба проверити подешавања у Е-му Микс печу, или можда подешавања у Коргу?
Trebalo bi da proveris podesavanja, ako si uradio sve kako je gore naveo Rhino trebalo bi da radi.

Quote:
Originally Posted by NemaSel View Post
Да ли је мој софтвер можда превише стар? Аблетон Верзија 6?
Ne znam zasto si jos na verziji 6, kada je 9-tka uveliko izasla, a 8-ica radi kao sat, ali u svakom slucaju navedeni nacin spajanja Daw-a i Sint-a preko kartice je takav, znaci postupak je isti i pre 10 godina i sada, nevezano za verziju 6.
__________________
http://soundcloud.com/phillipsalom

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 04:54 PM   #5
NemaSel
Junior Member
 
NemaSel's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 29
Default Re: Problemi povezivanja sinta sa E-mu 1212m

Пробао, неће. Процедура јако проста, очигледно нешто друго кочи, иначе не бих тражио помоћ...
NemaSel is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 06:01 PM   #6
NemaSel
Junior Member
 
NemaSel's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 29
Default Re: Problemi povezivanja sinta sa E-mu 1212m

Ево нових информација, ако нешто значи; Инсталирао сам неку старију верзију cubase-а ради теста, и добио нека очитавања на пик метру, (види се на слици) за разлику од аблетона, где се ништа није очитавало...

...Када притиснем дирке...
NemaSel is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 09:11 PM   #7
PapaBrane
Junior Member
 
PapaBrane's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 3
Default Re: Problemi povezivanja sinta sa E-mu 1212m

Mozda te koci ta verzija 6. Moj je 9 ,nakacio sam na njega anlogni mikrofon bez problema.Koliko sam skapirao ti taj analogni zvuk hoces na jedan od kanala Abletona?
PapaBrane is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 10:39 PM   #8
NemaSel
Junior Member
 
NemaSel's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 29
Default Re: Problemi povezivanja sinta sa E-mu 1212m

Тачно то хоћу. Не знам шта да радим...да ли постоји нека опција за други секвенцер, а да не буде крекован и не скуп, јер за ориџинал паре неам? Само да ми ова варијанта проради...?
NemaSel is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2014, 11:44 PM   #9
PapaBrane
Junior Member
 
PapaBrane's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 3
Default Re: Problemi povezivanja sinta sa E-mu 1212m

Meni je on odlican, s tim da i da lunchpadS radi slicno ko ableton push,a naravno jeftiniji 3 puta. Znaci radi samo na 9.1.2. ako te ineresuje mozes procitati na ovom linku ,tu su ti i uputstva http://motscousus.com/stuff/2011-07_..._Live_Scripts/

Last edited by PapaBrane; 05-05-2014 at 11:54 PM.
PapaBrane is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2014, 12:21 AM   #10
Filip_
Pro Member
 
Filip_'s Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Beograd i Kraljevo
Posts: 810
Default Re: Problemi povezivanja sinta sa E-mu 1212m

Quote:
Originally Posted by NemaSel View Post
да ли постоји нека опција за други секвенцер, а да не буде крекован и не скуп, јер за ориџинал паре неам? Само да ми ова варијанта проради...?
Nisam razumeo iz ovog gore, ako nije krekovan, a za original pare nemas onda jedino neki freeware?? S obzirom da pijaca cveta ovog proleca ne vidim razlog za time...neces naci nista Freeware da valja...a od jeftinijih, mislim da je Reaper to best buy sto se tice cene i ponasanja u radu...

Quote:
Originally Posted by PapaBrane View Post
Meni je on odlican, s tim da i da lunchpadS radi slicno ko ableton push,a naravno jeftiniji 3 puta.
Mislis na Ableton push da ti je odlican ili ?...clan NemaSel pita za Daw/software (ako sam razumeo), da li da proba neki drugi, a ti mu dajes predlog za Midi kontroler .
__________________
http://soundcloud.com/phillipsalom

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Solina eBay - kako treba napraviti fotku sinta da se proda za vi?e para.... gregor z Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika 14 02-12-2008 10:29 AM
Pomoc u odabiru sinta dogmeat Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika 24 01-05-2008 08:00 PM
Vasa top 3+ dream sinta.. clusterchord Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika 50 10-11-2007 02:43 PM
konstrukcija sinta ... alavuk Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika 16 06-09-2006 08:19 PM


All times are GMT +1. The time now is 10:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors