Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 27-03-2010, 01:50 AM   #161
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.
 
darkstar's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Bg
Posts: 1,164
Default Re: Korg M3

Quote:
Originally Posted by dacko View Post
Hm.. kada bi koristio recimo Kontakt i neke svoje semplove, verovatno da to ne bi bio problem...

Ali uglavnom koristim BFD ili Superior, kod kojih ba? i nema? mogućnost da remapira? semplove...
Uglavnom... sada nasviram bubanj, pa kad radim quantize , moram da radim i "quantize" dinamike, ?to je onako dosta smarajuće... posebno ?to dok sam koristio starog Rolanda XP30, kao master, nisam imao ovih problema.

Ali da, to je jedna od stvari koja me ba? nervira kod M3ja, pa htedoh to da podelim sa vama... kad već pričamo o tome.
aaaaaaaaaaaaaaa.... ne skapirah ja da ti govoris o kontroli externih plagova, mislio sam da govoris o svemu tome unutar sprave (korga u datom primeru).

Cekaj, nemoguce da menjanje velocity curve u general settingsu ne doprinosi, i da je bas nemoguce nabosti neki koji radi posao? Mislim da i za to imas user curve, da napravis sam po onome sta ti odgovara.

Pozdrav
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2010, 01:17 PM   #162
dacko
Senior Member
 
dacko's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Subotica
Posts: 430
Default Re: Korg M3

Hmmm.. nisam siguran za user curve... da to mo?e uop?te, pogledaću kasnije...

Ali da, pričam o MIDI out-u, koji nikada ne po?alje recimo 120~127... ma koliko jako udario... Znači probao sam i onako, ba? sivonjski da udarim, ono... rukom, kako i ne svira? nikad, naravno...

Ali to je verovatno isto tako i sa njegovim bojama i presetima, osim ?to su one već verovatno tako pode?ene da im to ne smeta.
__________________
dacko is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2010, 05:12 PM   #163
tuomas
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 226
Default Re: Korg M3

Tako je kod korga,ne moze se do vel. 127.....
tuomas is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2014, 07:52 AM   #164
Teodor Wolf
Junior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 2
Default Re: Korg M3

Postovane kolege, znam da je post malo zastareo ali vas najiskrenije molim za pomoc. Kupio sam M3, ali covek koji ga je prodao kaze da ne zna nista o njemu i da ga je kratko koristio, jer ne ispunjava njegove zahteve. Istrazujuci, shavatio sam da mi za muziku koju sviram M3 odlicno odgovara. Ono sto nisam mogao da skontam kada sam kupovao, jeste problem sa kojim sam se susreo, a tada je vec bilo kasno, a od coveka ni traga ni glasa. Vizuelno je odlicno ocuvan, medjutim kada se upali u toku rada pocne da brljavi. Ispod 8 klizaca postoje dugmici karma on-off i karma latch. Kada klikam po presetima i kada dodje na neki preset gde po difoltu pali ova dva dugmeta, desi se da vise nece da ih iskljuci. Kliknem na sledeci preset i tako redom oni se ne iskljucuju. Znaci bukvalno predje 300 preseta a oni ne mogu da se deaktiviraju. Takodje kada udjem u x-y mode , on pobrljavi kada predjem prstom po ekranu i vise ne mogu da se vratim na normalan zvuk.Nesto aktivira, zatim izoblici zvuk i vise nema povratka. Na tutorialima sam glrdao da se zvuk modulira samo dok je prst na ekranu, medjutim on totalno poludi. Ima tu jos nekih stvari, ali vise ne znam da li su greske ili sa mojim ne poznavanjem materije ne znam sta da uradim
Znaci molim vas pomazite, bas sam se izbedacio, da li je to sovtverski ili sta vec...
Teodor Wolf is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2014, 09:28 AM   #165
OFF
Pro Member
 
OFF's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Uzicka Republika
Posts: 6,173
Default Re: Korg M3

Probaj da odradis sistemski reset I da mu ubacis novi o.s..... Obicno to pomogne
__________________
.....Snimam sve (u)zivo .....
OFF is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2014, 10:42 AM   #166
Teodor Wolf
Junior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 2
Default Re: Korg M3

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Probaj da odradis sistemski reset I da mu ubacis novi o.s..... Obicno to pomogne
Hvala druze, pokusacu tako..., a jel mozes samo da me uputis kako se radi sistemski rest, jer zaista nisam vican takvim stvarima...Uglavnom sam svirao neka stage piana, pa se nisam mnogo bavio softverskim stvarima...
Teodor Wolf is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2014, 03:20 AM   #167
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.
 
darkstar's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Bg
Posts: 1,164
Default

Na jutjubu imas sve ...
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2022, 10:41 PM   #168
tillco
Member
 
tillco's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Kosovska Mitrovica
Posts: 78
Default Re: Korg M3

Imam jednu molbu za one koji se razumeju u M3, i kojima nije tesko da mi pomognu savetom.
Pre par dana sam kupio M3 Xpanded. Resetovao sam klavijaturu, pobrisao sve sto sam zatekao na njoj... Sa Korgovog sajta skinuo update os-a na 2.0.5, sve to odradio, vratio fabricke boje i kombinacije...
Pitanje glasi: kako da (pored podrazumevanih EXPCM01, EXPCM02 I EXPCM03 - Bras and Woodwinds 1 & 2 i Stereo Grand Piana) na EXB-M256 TRAJNO ucitam i cetvrtu banku semplova sa Korgovog sajta - EXPCM04 / V1 Stereo Piano?
Ja je ucitam i sviram, ali cim ugasim klavijaturu i ponovo je pokrenem ta banka je "Unloaded" na tom RAM2 dodatnom modulu.
Kako se to radi?
Hvala unapred!
tillco is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Korg M3 / R3 lesha Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika 10 23-08-2007 06:35 PM


All times are GMT +1. The time now is 08:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors