Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Old 27-10-2009, 10:54 PM   #41
Oggy
Moderator
 
Oggy's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,125
Default Re: Problem????

Quote:
Originally Posted by quake View Post
Nema tu sta da ispada ili ne ispada,lepo pustis trake koje ti ubijaju 90% procesora,cujes kako to zvuci,onda brzo redom frizujes sve sto se frizovati moze ,opet pustis play i onda dodjes opet ovde i kazes Quake-u hvala na informaciji.
Evo ja ti odma' kazem "hvala" na trudu (i u sali nastavljam dalje...), samo mi nisi rekao da li kod sebe imas crvene ili plave patuljke u kompjuteru? Cuo sam da kompjuter sa crvenima zvuci analognije...

Sva sreca, meni je Diviner sklopio najjaci kompjuter na svetu, pa se kod mene aranzmani cuju najbolje i najcrvenije...
__________________
"Ne znam sta se desava, imam strah od pletenja..."

http://www.sunflower-fest.com/



Oggy is offline  
Old 28-10-2009, 12:02 AM   #42
quake
Banned
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 529
Default Re: Problem????

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Evo ja ti odma' kazem "hvala" na trudu
"Odma" pretpostavljam znaci "bez razmisljanja"
Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Sva sreca, meni je Diviner sklopio najjaci kompjuter na svetu, pa se kod mene aranzmani cuju najbolje
Naravno...to je to...
quake is offline  
Old 28-10-2009, 12:08 AM   #43
Oggy
Moderator
 
Oggy's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,125
Default Re: Problem????

Quote:
Originally Posted by quake View Post
"Odma" pretpostavljam znaci "bez razmisljanja"
Naravno...to je to...
Neeeee....
"Odma' " znaci isto sto i "odmah", samo u krnjem obliku, sto se kompenzuje apostrofom...

A iskren da budem, nisam se preterano ni bavio razmisljanjem oko necega sto se jedino moze podvesti pod "bajku", "basnu" ili "anegdotu", vec sam samo manje iskusnima ukazao na to da obrate paznju na savete drugih
__________________
"Ne znam sta se desava, imam strah od pletenja..."

http://www.sunflower-fest.com/



Oggy is offline  
Old 28-10-2009, 01:33 AM   #44
quake
Banned
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 529
Default Re: Problem????

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Neeeee....
"Odma' " znaci isto sto i "odmah", samo u krnjem obliku, sto se kompenzuje apostrofom...

A iskren da budem, nisam se preterano ni bavio razmisljanjem oko necega sto se jedino moze podvesti pod "bajku", "basnu" ili "anegdotu", vec sam samo manje iskusnima ukazao na to da obrate paznju na savete drugih
Poenta je u tome da u jednom trenutku procesor preopterecen instrukcijama ne radi svoj posao do kraja kako treba,to jest procenat gresaka u pisanju nula i jedinica postaje veci,imas rasprave o tome na milion mesta na netu,sta je tu tebi "bajka",ti se kao toliko razumes u procesore pa znas da to nije moguce?Da se mi ne bi bavili nulama i kecevima ja sam dao sasvim jednostavan primer kako to "cuti" u praksi,nakon sto sam to i sam dovoljno puta probao.Test je jednostavan i kratak i svako moze na brzinu da ga uradi i sam donese odredjene zakljucke pa ne vidim razlog da nekoga na nesto upozoravas,nece nikome pasti kruna sa glave ako potrosi dva minuta vremena na test,pa ni tebi.
quake is offline  
Old 28-10-2009, 01:52 AM   #45
Oggy
Moderator
 
Oggy's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,125
Default Re: Problem????

Pa da li si ti izrenderovao jedan "ovako", a drugi "onako", pa obrnuo faze?
Ako ti se desi tisina, to bi trebalo da znaci da nema razlike, zar ne?
Postoje neke sanse za odstupanja, ako imas instrumente koji imaju neke random filtere, pa ti se desi da mu se ne poklope ciklusi, ili ako imas iste takve efekte poput Ohmsboyz ili slicnih, ali uzmi aranzman koji ima veliko opterecenje sa nekim kompresorim, Eq-ima, pa ih freezuj i ostavi nesmrznute i obrni faze. Dobices tisinu. Na raznim forumima se pricaju razne price o raznim nadrealnim stvarima, pocevsi od GS koji citam jednako kao i Rumski, pa nadalje. Ali to pisu uglavnom oni kojima je dosadno da se bave muzikom, vec sabiraju jedinice i nule "analogno" praveci od toga velike misterije, umesto da rade pesme. Zato se manimo magija raznih i posvetimo se sustini
__________________
"Ne znam sta se desava, imam strah od pletenja..."

http://www.sunflower-fest.com/



Oggy is offline  
Old 28-10-2009, 02:25 AM   #46
quake
Banned
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 529
Default Re: Problem????

Ne mozes dobiti tisinu obrtanjem faze,probaj projekat koji ti 90% opterecuje masinu.Ne bavim se ja nulama i kecevima ali je nekada bolje koristiti freeze nego besomucno vrteti eq i compresor.Bavimo se zvukom jel tako?Pusti pesme i muziku muzicarima,kao sto i oni treba da ostave ton toncima.
quake is offline  
Old 28-10-2009, 02:27 AM   #47
Oggy
Moderator
 
Oggy's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,125
Default Re: Problem????

Quote:
Originally Posted by quake View Post
ne mozes dobiti tisinu obrtanjem faze,
?!?!?!
__________________
"Ne znam sta se desava, imam strah od pletenja..."

http://www.sunflower-fest.com/



Oggy is offline  
Old 28-10-2009, 02:33 AM   #48
idekius
Mason
 
idekius's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Otkude Ni?, Serbia
Posts: 5,520
Default Re: Problem????

hmm.. možda jači računar i ne svira bolje, ali... definitivno svira BRŽE!!!
Što je i logično, jelte! Brži CPU radi brže, pa samim tim i brže svira!
Zato ja balade radim isključivo na P1 i to onaj koji nije MMX, a speed metal na quad core.
Treba samo voditi računa oko tempa! Na quad core moraš da postaviš tempo na otprilike 50, ako ti je potreban tempo 90
__________________
http://www.facebook.com/idekius
idekius is offline  
Old 28-10-2009, 02:38 AM   #49
Oggy
Moderator
 
Oggy's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,125
Default Re: Problem????

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Zato ja balade radim isključivo na P1 i to onaj koji nije MMX,
Da bre! Pentium pro na 200 nije imao vec tu toplinu i analogni, vintejdz prizvuk...
Ako zelis hit baladu, P1 na 133 i nema dalje od toga. Njegova jedina mana je sto nije na njemu mogao da se radi Turbo folk, pa je zato i prestao da se proizvodi...
__________________
"Ne znam sta se desava, imam strah od pletenja..."

http://www.sunflower-fest.com/



Oggy is offline  
Old 28-10-2009, 02:39 AM   #50
idekius
Mason
 
idekius's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Otkude Ni?, Serbia
Posts: 5,520
Default Re: Problem????

Balade mogu da se rade i na quad core, ako se instalira Prikočivač Sekvencera, ali... ipak je to bolje raditi hardwerski... na P1
__________________
http://www.facebook.com/idekius
idekius is offline  
Closed Thread


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Opet problem u problem-programu ANITA Audio Software 23 02-10-2007 11:14 PM
problem.. midi problem nestor Audio Produkcija - Tehnike 2 15-12-2006 06:24 AM
problem veoma ozbiljan problem alavuk Ostali muzički instrumenti i studijska oprema 0 15-10-2006 03:47 PM


All times are GMT +1. The time now is 08:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors