Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 31-10-2009, 03:38 AM   #131
clusterchord
mod?rateur analogue
 
clusterchord's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: outer space
Posts: 1,471
Default koliko 32-bitni C5/N43 maximalno "vidi" RAM-a?

vidim ka?u zrakoplovci da 32bitni zračni c5 oce radit na 64bitnim prozorima..

medjutim ono sto me zanima, odn. brine.. koliko ja znam, 32bit aplikacija ne vidi vise od 2Gb memorije..

jel to onda znaci da moj novi (buduci) kompjuter sa potencijalnih trilion gigabajta RAMa, moji VSTi lib orkestri i holivudske mega perkusije u biti neće uopce vidjeti..?!?


naime, mnogostruko vi?e addresable ram-a za sample librarije (i naravno vise CPU konjskih snaga uz to) jest glavni razlog zasto uopce idem na novi, 64bit kompjuter.. (PS prilicno moguce da je to rudaw)


jesam ja to dobro shvatio da je to sranje? ili ima zaoblazna strategija?

ako je, postoji li i "true" 64bitni c5 odn. n43 ?



pretpostavljam da su ove stvari dobro poznate, jbga ja sam malo ispao iz pracenja svih tih verzija updatea.. zadnjih 2 -3 godine.. imam poprilicno malo pluginova opcenito, original N2 mi stoji neraspakiran , a eto drzim instaliran "vodeni" N2, i do dana danasnjeg je radio dobro. zajedno sa prastarim P4 3.2G,.. napravio sam na tome tone muzike. e sad bi ipak htio da mogu učitati malo deblje i vece orkestre nego prije. doslo doba..

sto se tice steinberga, razmisljao sam i o upgrade-u, kad vec imam N2, al prvo bi da posteno probam jel to vrijedi. N2 je svoje odradio.

hvala
t
__________________

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2009, 09:54 AM   #132
alavuk
Pro Member
 
alavuk's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Skopje
Posts: 4,664
Default Re: Pozdravlja vas Steinberg!!!!

cubase 5 po defaultu radi na win7 tj 64bitnom os/masini ...
__________________
menjam nove fosile za ritam masinu ...





xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2009, 01:21 PM   #133
dacko
Senior Member
 
dacko's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Subotica
Posts: 430
Default Re: Pozdravlja vas Steinberg!!!!

Imam Win7 64bit.
Instalirao cubase 5.

Probao sam da ga opteretim ramom maximalno moguce, tako sto sam ucitao BFD2 i u njega ucitao kit od oko 1GB.

Zatim sam ucitao drugi BFD2, i u njega ucitao jos jedan kid od 1GB.
Ucitao sam i treci BFD2, i opet ucitao taj kit od 1GB. I onda je rekao BFD da je low memory iako ga je ucitao.

E sad... Fora je sto win7, kada se digne, meni vec pojede oko 1gb, a jos plus na ovom testu, sam jos bio na netu radile jos neke stvari usput, i nije windows uopste optimizovan za audio.

Tako da zakljucujem, da iako je C5 32bit, je uspeo da asocira vise od 2GB rama. Sto na winXP nije bilo moguce sa nuendom 3.2.
__________________
dacko is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2009, 01:45 PM   #134
idekius
Mason
 
idekius's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Otkude Ni?, Serbia
Posts: 5,520
Default Re: Pozdravlja vas Steinberg!!!!

A koliko ram memorije ima? u računaru?
__________________
http://www.facebook.com/idekius
idekius is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 07:02 AM   #135
clusterchord
mod?rateur analogue
 
clusterchord's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: outer space
Posts: 1,471
Default Re: Pozdravlja vas Steinberg!!!!

ovaj C5 sto sad kruži naokolo, jest verzija koja je 32-bitna aplikacija, kao sto je i Nuendo3.2. i svi ostali prije. neke 32bitne aplikacije mogu raditi na 64bitnom kompjuteru, to nije sporno, ali ne mogu adresirati više od 2Gb.


medjutim, u medjuvremenu sam saznao, postoji stos sa kontaktom, ew, i jos nekim pluginovima, da mogu direktno da koriste extra memoriju, bez obzira sto ju sam 32bit DAW software "ne vidi". navodno to postoji od kontakt verzije 3.5 naviše..

ima li netko iskustva s ovom situacijom? mozda je taj BDF2 takav?


obratna situacija nosi drugacije probleme: naime, ako stavis pravu 64-bit verziju C5 na 64-bit Win7, nijedan 32-bitni plugin nece vise raditi. samo ovi koji imaju nove 64-bitne verzije. opet i tu ima "zakrpa"... nesto a la wrapper.. Steinberg to za sad pokusava rijesiti sa 64->32 bridge-om, za koji cujem da je pun bugova, i potpuno krashira cijeli sustav..


zato je izgleda zasad jedini nacin da nam radi sve, a da imamo prednosti 64bitnih windowsa i ektra rama: win7, 32bit cubase/nuendo, plus upgradani plugini koji "vide" extra RAM..


daklem ostaje samo cekanje za idealnu varijantu.. a to je da sve vozi na 64-bita.. neki plugin proizvodjaci plugina su to vec napravili.. a neki ne namjeravaju tako skoro.



ako neko ima noviju informaciju o ovome, svakako nek me ispravi. ovo sam zasad prokljuvio nakon noci provedene na citanju GS i nekih drugih foruma koji trenutno bruje o ovim problemima.
__________________

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 02:57 PM   #136
dacko
Senior Member
 
dacko's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Subotica
Posts: 430
Default Re: Pozdravlja vas Steinberg!!!!

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
a koliko ram memorije imaš u računaru?
4gb.
__________________
dacko is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 03:01 PM   #137
Arthur
MAO
 
Arthur's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Shenzhen, China
Posts: 6,981
Default Re: Pozdravlja vas Steinberg!!!!

pa pazi, meni se čini da je u mašini gde ima više od 2gb rama svakako bolje ići na 64bitni sistem, koji će se onda baviti tim delom rama koji DAW ne zauzima. Dakle ako DAW vidi samo 2GB ,a vi metnite još 2GB za OS i prateće aplikacije, i to je sigurno bolje nego gužva u šesnaestercu u 32bitnim sistemima gde svi dele istih 2gb rama.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 11:22 PM   #138
clusterchord
mod?rateur analogue
 
clusterchord's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: outer space
Posts: 1,471
Default Re: Pozdravlja vas Steinberg!!!!

slazem se potpuno da ima smisla. al do 4Gb. medjutim ja bi htio zveknut unutra 6 ili 8 Gb ... da mogu ovi giga-mega orkestri da se luksuzno "smeste"... da mogu dignut sve odjednom.

dosad sam morao rendat ako bih koristio vise od 2 - 3 mega velika zvuka. npr. stalo bi mi francuski rog sekcija, violine legato/spicato i tromboni, plus nesto sitno timpana.. to je bilo na dosadanjem setupu (n2, xp, 2Gb, k2).



sto ce mi samom OS-u 8Gb, ako VSTi libraries (možda) ne mogu da ih vide..
__________________

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 11:36 PM   #139
LACKY
Pro Member
 
LACKY's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 3,068
Default Re: Pozdravlja vas Steinberg!!!!

Ja sam naterao 32-bitni Nuendo 4 sa Kontaktom Ocan Way da pojede 4 giga bez problema.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2009, 01:01 AM   #140
Arthur
MAO
 
Arthur's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Shenzhen, China
Posts: 6,981
Default Re: Pozdravlja vas Steinberg!!!!

stalno pominješ taj ocean way, jel to kao jebe kevu BFD2ci il šta?
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Steinberg V-Stack alen Audio Software 13 11-03-2009 07:07 AM


All times are GMT +1. The time now is 09:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors