Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 25-10-2009, 08:59 PM   #1
MilTon
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Beograd
Posts: 323
Default Cubase 5 i Pulsari

Ljudi i kolege,

Instalirao sam Cubase 5 na XP sistem sa Scope 4 softverom za Pulsare. Cubase mi puca kad god stavim na ASIO Scope. Ima li ko neku ideju sta bi to moglo biti? Na istom sistemu su i Nuendo 3.2 koji radi normalno kao i do sada.
Hvala unapred!
MilTon is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2009, 09:47 PM   #2
Shot
Stara Rumski Elita 2003.
 
Shot's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Zagreb
Posts: 1,092
Default Re: Cubase 5 i Pulsari

Mene je to isto zgrozilo kad sam shvatio da Cubase 5 ne radi sa Scope-om!
Al hvala bogu, rjesenje je jednostavno.
Idi na creamware/soniccore sajt i skini ASIO patch za cubase 4.1
Caka je da samo ubacis taj jedan fajl i onda sve radi bez problema. Ima sve tamo objasnjeno. Ne brini!
__________________
- -= - =- = - = - = - = - = - -
SHOT
http://www.elemental.hr
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2009, 10:35 PM   #3
MilTon
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Beograd
Posts: 323
Default Re: Cubase 5 i Pulsari

Hvala prijatelju na brzom odgovoru. Idem odmah u potragu!
MilTon is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2009, 10:40 PM   #4
MilTon
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Beograd
Posts: 323
Default Re: Cubase 5 i Pulsari

I odmah pitanjce. Radi li to i na v4, posto ja jos nisam kupio upgrade za 4.5? Cini mi se da tamo pise da je to za verziju 4.5.
MilTon is offline   Reply With Quote
Old 26-10-2009, 12:28 AM   #5
Shot
Stara Rumski Elita 2003.
 
Shot's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Zagreb
Posts: 1,092
Default Re: Cubase 5 i Pulsari

radi koliko ja znam!
__________________
- -= - =- = - = - = - = - = - -
SHOT
http://www.elemental.hr
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 26-10-2009, 08:53 AM   #6
idekius
Mason
 
idekius's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Otkude Ni?, Serbia
Posts: 5,520
Default Re: Cubase 5 i Pulsari

Radi.... ja koristim verziju 4 i nema baš nikakvih problema.
Ne bi smeo da ti puca Cubase i bez tog update-a drivera pri rezoluciji od 44.1 kHz...
A 4.5 više nema smisla ni kupovati. Čekam da izadje 64 bit-na verija Scope 5, pa ću kupiti to... zbog win 7.
__________________
http://www.facebook.com/idekius
idekius is offline   Reply With Quote
Old 26-10-2009, 09:14 AM   #7
MilTon
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Beograd
Posts: 323
Default Re: Cubase 5 i Pulsari

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Radi.... ja koristim verziju 4 i nema ba? nikakvih problema.
Ne bi smeo da ti puca Cubase i bez tog update-a drivera pri rezoluciji od 44.1 kHz...
A 4.5 vi?e nema smisla ni kupovati. Čekam da izadje 64 bit-na verija Scope 5, pa ću kupiti to... zbog win 7.
Ma i ja kao cekam, al tesko mi da se odreknem Timeworks Mastering Compressor-a. Nisam video da su ga ubacili u v5. Daj Boze da gresim... A da ne pricam da sam skoro sve plug-inove kupovao i sad puj pike ne vazi. Pisao sam im da mi daju besplatni update, ali neumoljivi su.
MilTon is offline   Reply With Quote
Old 26-10-2009, 11:28 AM   #8
Shot
Stara Rumski Elita 2003.
 
Shot's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Zagreb
Posts: 1,092
Default Re: Cubase 5 i Pulsari

Ma oni su izgubljeni totalno...
Naplacuju bolesno puno za pluginove koji ni do koljena nisu onima s drugih DSP platformi (Uad, PoCo).
Jedna nevjerovatno bezobrazna stvar je da novi driver NE MOZES dobiti ako ne kupis novi Scope 5 !!!! Nisam nigdje vidio da netko naplacuje drivere! Meni recimo ne treba taj Scope 5 jer ionako ne koristim nikakve syntheve, a od efekata koristim samo njih par i to mi je dovoljno. Zasto da platim 200 eura za update? A treba mi samo driver! Ma bezobrazni su! Panika je jer treba zaraditi a onaj eXcite im se bas i ne prodaje koliko bi htjeli...
__________________
- -= - =- = - = - = - = - = - -
SHOT
http://www.elemental.hr
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 26-10-2009, 12:30 PM   #9
idekius
Mason
 
idekius's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Otkude Ni?, Serbia
Posts: 5,520
Default Re: Cubase 5 i Pulsari

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Ma oni su izgubljeni totalno...
Naplacuju bolesno puno za pluginove koji ni do koljena nisu onima s drugih DSP platformi (Uad, PoCo).
Jedna nevjerovatno bezobrazna stvar je da novi driver NE MOZES dobiti ako ne kupis novi Scope 5 !!!! Nisam nigdje vidio da netko naplacuje drivere! Meni recimo ne treba taj Scope 5 jer ionako ne koristim nikakve syntheve, a od efekata koristim samo njih par i to mi je dovoljno. Zasto da platim 200 eura za update? A treba mi samo driver! Ma bezobrazni su! Panika je jer treba zaraditi a onaj eXcite im se bas i ne prodaje koliko bi htjeli...

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Ma oni su izgubljeni totalno...
Naplacuju bolesno puno za pluginove koji ni do koljena nisu onima s drugih DSP platformi (Uad, PoCo).
Jedna nevjerovatno bezobrazna stvar je da novi driver NE MOZES dobiti ako ne kupis novi Scope 5 !!!! Nisam nigdje vidio da netko naplacuje drivere! Meni recimo ne treba taj Scope 5 jer ionako ne koristim nikakve syntheve, a od efekata koristim samo njih par i to mi je dovoljno. Zasto da platim 200 eura za update? A treba mi samo driver! Ma bezobrazni su! Panika je jer treba zaraditi a onaj eXcite im se bas i ne prodaje koliko bi htjeli...
Crkli da Bog da!
Ne trebaju mi ni njihovi ulazi i izlazi, ne trebaju mi ni plugovi, ne treba mi ni?ta sem adat interface-a i routing-a koji je stvarno jebitačno re?en i upravo zbog njega i koristim Scope.
U taj Scope 5 su valjda integrisali P100 i A100, ?to je O.K., ali mi ni to ne treba... Treba mi samo jebeni driver za Win 7 64 bit I taj driver ću morati da platim 200 eu, dok neki za te pare kupe npr EMU 1212m i par fla?a Jack Daniels-a
__________________
http://www.facebook.com/idekius
idekius is offline   Reply With Quote
Old 26-10-2009, 12:40 PM   #10
SandRob
ton magistar
 
SandRob's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: korcula
Posts: 3,142
Default Re: Cubase 5 i Pulsari

i ja trenutno koristim scope samo radi routhinga.

ne znam kad sam zadnji put u aranzmanu koristio neki njegov device.
vise ne koristim ni njegove pretvarace, tako da mi sound uopce ne ovisi o scopeu.

njegovi efekti su mi zgodni u monitoringu, jer mogu drzat veliku latenciju, a da mi sve u monitoringu radi u ril tajmu.

naravno, bezobrazni su sto ne daju drajvere!
__________________
e, sta covek mora da trpi zbog bandita
SandRob is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cubase Sx3 Patalo Audio Software 13 01-06-2005 04:48 AM
Cubase SX Shadow Audio Software 12 03-12-2004 10:10 PM
Cubase SX idekius Tutorijali 5 08-07-2004 09:46 AM


All times are GMT +1. The time now is 07:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors