Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Old 27-10-2009, 09:35 AM   #1
Hepek
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 246
Default Problem????

Ljudi desava mi se da mi se komp brzo zagusi i ne moze da radi,ako imam 5-6 audio traka na kojima ima odprilike 3-4 plugina, i odprilike pokrenuta 3 vst instrumenta, i mozda jos neki fx track i group track i to je to..
A imam komp sl konfiguracije:

procesor amd dual 4800+
Ram memorija 2 gige
Hd 750 giga, rpm 7200, 32 Mb
Zvučna karta m-audio fast track na kojoj je latencija oko 19 ms

I radim na sx 3.

Pitanje da li je to normalno za ovu konfiguraciju da tako brzo zagusi se, ili mozda postoji neko rjesenje?

Pozz.
Hepek is offline  
Old 27-10-2009, 09:42 AM   #2
kejkz
banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,210
Default Re: Problem????

Zavisi koje plaginove koristis. Nisi bio dovoljno precizan u tom smislu. Sta podrazumevas pod time zagushi... koliko je opterecenje procesora? Sa tim kompjuterom bi trebao imati dovoljno snage za prilican broj instrumenata i efekata.
kejkz is offline  
Old 27-10-2009, 09:53 AM   #3
quake
Banned
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 529
Default Re: Problem????

Quote:
Originally Posted by Hepek View Post
Ljudi desava mi se da mi se komp brzo zagusi i ne moze da radi,ako imam 5-6 audio traka na kojima ima odprilike 3-4 plugina, i odprilike pokrenuta 3 vst instrumenta, i mozda jos neki fx track i group track i to je to..
A imam komp sl konfiguracije:

procesor amd dual 4800+
Ram memorija 2 gige
Hd 750 giga, rpm 7200, 32 Mb
Zvučna karta m-audio fast track na kojoj je latencija oko 19 ms

I radim na sx 3.

Pitanje da li je to normalno za ovu konfiguraciju da tako brzo zagusi se, ili mozda postoji neko rjesenje?

Pozz.
Sada ce na mene da krene drvlje i kamenje ali... sa pisljivim kompjuterima ti je to itekako normalna situacija s tim sto si ti stavio izgleda bas zahtevne vst-ove i plug inove a neko nakrcka i deset puta vise od tebe nekih "obicnih" pa je opterecenje malo.DSP karte mu dodju itekako dobra stvar,hardver takodje,funkcija freeze takodje....moraces to sve da koristis ako budes hteo da se resis glavobolja.
quake is offline  
Old 27-10-2009, 10:10 AM   #4
Hepek
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 246
Default Re: Problem????

Evo bicu precizniji

Zadnji projekat koji radim imam sl:

1. 6 audio traka na kojima imam po 3-4 plugina i to su waves api, ssl, rocket kompresor,gitar rig 3 na 4 audio trake i jedan amlitube na bas gitari,
2.imam 2 fx track csr reverb i sir sa lexikon impulsima
3.Od vst imam pokrenut hypersonik, batery 3, super qvartet, i minmoog vst,

eto to je to??

I hvala za odgovore.

I jos sa ovim mi je procesor 100% opterecen, moze jedino da radi ako koristim opciju freeze na audio trakama.

Last edited by Hepek; 27-10-2009 at 10:13 AM. Reason: dodatak
Hepek is offline  
Old 27-10-2009, 10:21 AM   #5
quake
Banned
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 529
Default Re: Problem????

Pa to ti je otprilike to,jos ako radis na 96khz,onda je i previse....Dobio bi verovatno jos malo procesorske snage kada bi par sati proveo u kojekakvim podesavanjima i par godina u proucavanju kompjuterskih kanturina ali ti naravno hoces da se bavis muzikom a ne da budes kompjuteras zato koristi za sada freeze i uzimaj DSP kada ti se ukaze prilika.Pozdrav
quake is offline  
Old 27-10-2009, 10:40 AM   #6
Hepek
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 246
Default Re: Problem????

Hvala

I jos nesto kod opcije freez, nakad kada freezujem vst-e prilikom ponovnog pokretanja projekta nece da ga pokrene trazi da sacuvam projekt pod drugim imenom pa da pokasam ponovo, medjutim projekat se ne moze pokrenuti nikako, moze jedino ako zatvorim sve i izbrisem folder freez, pa ponovo opet freezuj, pa opet brisi....
Hepek is offline  
Old 27-10-2009, 10:40 AM   #7
kejkz
banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,210
Default Re: Problem????

vau... 4 gitar riga... ne bi ti tu ni sav dsp pomogao
kejkz is offline  
Old 27-10-2009, 10:42 AM   #8
Hepek
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 246
Default Re: Problem????

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post
vau... 4 gitar riga... ne bi ti tu ni sav dsp pomogao
da li git rig koji je jednom pokrenut, moze da se koristi na vise kanala??
Hepek is offline  
Old 27-10-2009, 10:45 AM   #9
Bockie
Moderator
 
Bockie's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: ) Recording
Posts: 4,431
Default Re: Problem????

Quote:
1. 6 audio traka na kojima imam po 3-4 plugina i to su waves api, ssl, rocket kompresor,gitar rig 3 na 4 audio trake i jedan amlitube na bas gitari,
2.imam 2 fx track csr reverb i sir sa lexikon impulsima
3.Od vst imam pokrenut hypersonik, batery 3, super qvartet, i minmoog vst,

eto to je to??
Matori, je6o si mu kewu!
Nakrkao si 20000$ efekata na mashinu,sta si ocekivao..?

Mislim da je ipak resenje u tome da pocnes da koristis po jedan-dva efekta na svakoj traci , umesto 4-5... Nikad mi se nije desilo,a radio sam ne sa 6 nego sa 20-30 kanala, da na nekoliko kanala drzim tolike efekte... Mozda bas jedan problematican kanal,pa kao nakrkam 4 efekta... Mogu da zamislim kako zvuci 6 traka sa 16 efekata...

Aj Hepeke,uzdravlje!
__________________
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo!

Bockie is offline  
Old 27-10-2009, 10:51 AM   #10
Hepek
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 246
Default Re: Problem????

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Matori, je6o si mu kewu!
Nakrkao si 20000$ efekata na mashinu,sta si ocekivao..?

Mislim da je ipak resenje u tome da pocnes da koristis po jedan-dva efekta na svakoj traci , umesto 4-5... Nikad mi se nije desilo,a radio sam ne sa 6 nego sa 20-30 kanala, da na nekoliko kanala drzim tolike efekte... Mozda bas jedan problematican kanal,pa kao nakrkam 4 efekta... Mogu da zamislim kako zvuci 6 traka sa 16 efekata...

Aj Hepeke,uzdravlje!
Moze li savjet, posto sam poceo i sam sve ucim i radim,jer u blizini mene nema ni jednog jedinog producenta a da zna bolje od mene
Kako da sa dva plugina obradim recimo vokal ili gitaru, sta da stavim ???
Ajd nemoj da te mrzi pa da napises
Hepek is offline  
Closed Thread


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Opet problem u problem-programu ANITA Audio Software 23 02-10-2007 11:14 PM
problem.. midi problem nestor Audio Produkcija - Tehnike 2 15-12-2006 06:24 AM
problem veoma ozbiljan problem alavuk Ostali muzički instrumenti i studijska oprema 0 15-10-2006 03:47 PM


All times are GMT +1. The time now is 08:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors