Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 26-01-2004, 12:08 AM   #11
idekius
Mason
 
idekius's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Otkude Ni?, Serbia
Posts: 5,520
Default

Koliko ja znam Focusrite je odlicna stvar... M-Audio DMP3 je neverovatno jevtin za ono sto pruza...

http://www.m-audio.com/index.php?do=...c80481dc5efffa

http://www.m-audio.com/index.php?do=...0efe8e92c25b76
__________________
http://www.facebook.com/idekius
idekius is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2004, 01:09 AM   #12
Eon
Super Moderator
 
Eon's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Banja Luka
Posts: 3,226
Default

da samo dodam za focurite -a da sam ga probao i mogu reci odnos kvalitet/cena idealan...imace lep zvuk koji mozes da sredjujes koliko te volja posluzi 8)
__________________
Ako mislis da mozes-u pravu si,ako mislis da nemozes-u pravu si!
Eon is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2004, 09:34 AM   #13
SandRob
ton magistar
 
SandRob's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: korcula
Posts: 3,142
Default

jeli vi stvarno mislite da su dbxovi ili focuriteovi konverteri bolji od creamwareovih i da ih se isplati kupovat?
ok, problem je ako luna nema balansirane ulaze i izlaze! u tom slucaju mozda je bolje iz pretpojacala izac digitalno.

btw: moj pulsar ima sve balansirano i ja stvarno nemam potrebe koristit konverter od pretpojacala. u mom slucaju je to samo bacanje love. takodjer, pulsar2+ nema spdif nego aes-ebu i za spajanje je potreban poseban digitalni kabel sa cannonima, inace ima pucketanja koliko hoces.
__________________
e, sta covek mora da trpi zbog bandita
SandRob is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2004, 11:15 AM   #14
idekius
Mason
 
idekius's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Otkude Ni?, Serbia
Posts: 5,520
Default

Ma odakle vam to pucketanje na SP DIF-u? Kod mene ga provereno nema, vec sam naveo kako sam ga koristio i tu bi moralo da se pokaze... Sa HD recordera sam prevukao preko SP DIF-a traku po traku i nikakvo pucketanje mi se nije javilo...
Za sve one koji koriste flekovani SFP 3.1 toplo preporucujem (po deseti put) Timeworks Sharc One vezan na samom analog source (ili na busu) prilikom snimanja analognih instrumenata. Gater na njemu radi strava, a i kompresor je prilicno O.K. Narocito je zahvalan za one koji nemaju gluvu sobu...
Sandro, jesi li probao ono Fender pojacalo? Svidja mi se sto ima emulaciju ozvucenja sa dva mikrofona i sto daljina mikrofona moze da se podesava...
__________________
http://www.facebook.com/idekius
idekius is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2004, 11:44 AM   #15
Eon
Super Moderator
 
Eon's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Banja Luka
Posts: 3,226
Default

@ sandro
Eh tvoj balansirani pulsar!!!!
ad/da ne osporavam kod pulsara cak i sa nebalansiranim kablovima...nego govorim za focusrite jer sam ga probao i mogu reci da ga ne bi bilo lose imati na stolu...

@idekius
otisao spdif i nista drugo jer sa raznih izvora je doveden i uvek se isto ponasa...pucketa
__________________
Ako mislis da mozes-u pravu si,ako mislis da nemozes-u pravu si!
Eon is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2004, 12:47 PM   #16
idekius
Mason
 
idekius's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Otkude Ni?, Serbia
Posts: 5,520
Default

Quote:
Originally Posted by Eon
@idekius
otisao spdif i nista drugo jer sa raznih izvora je doveden i uvek se isto ponasa...pucketa
Cek polako... Jel' ti taj SP DIF radio ranije? Ako je u pitanju kvar, to je druga stvar, ali SP DIF kod creamware radi, a nikako nije generalni problem kod tih kartica...
__________________
http://www.facebook.com/idekius
idekius is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2004, 01:42 PM   #17
SandRob
ton magistar
 
SandRob's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: korcula
Posts: 3,142
Default

neznan za spdif jer ga nisan nikad koristi (moj ga pulsar nema).
ja kazem za da za aes-ebu treba imat poseban kabel. ja sam ga nekad koristi i preko njega spaja emulatorov sampler i pulsara. mikrofoni su mi isli preko pretpojacala analogno u pulsara, a emulator je isa digitalno.

neman ja nista protiv focuritea - dapace, samo mislin da je bolje uzet neki model bez digitalnih izlaza i tako za istu lovu dobit kvalitetniji preamp.
zasto ponovo kupovat konvetere kad ih luna vec ima i rade odlicno?!
__________________
e, sta covek mora da trpi zbog bandita
SandRob is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cemu firewire ulaz na Audigy 2 sb0240 ? vasko Computer Hardware 7 11-08-2009 09:00 AM
audiophile 192 ne radi digitalni ulaz!? koki Computer Hardware 9 30-09-2008 12:56 PM
SPDIF ulaz u Lunu II divinesound Computer Hardware 6 03-03-2005 10:08 AM


All times are GMT +1. The time now is 02:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors