|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdravljam sve i da zamolim za pomoc.
Nisam profesionalac u ovom poslu, medjutim, za neke privatne potrebe, tacnije - za potrebe u skoli, potrebno mi je da usnimim neke instrumentalne kompozicije sa aranzera na CD, da bi se to moglo kasnije pustati na probama u skoli (Na tu muziku treba da peva hor). Javio mi se je sledeci problem: Imam KorgPA80, kompjuter sa integriranom zvucnom i program SounForge 8.0. Pokusam da snimim nesto, medjutim, kada pustim da cujem to sto je snimljeno, zvuk jednostavno - cas je jaci, cas je slabiji i tako ide tokom cele snimljene pesme! Ne znam da li umem dobro da objasnim problem, ali to izgleda - kao da neko neprestano okrece potenciometar za jacinu - cas jace, cas slabije! Molim vas da mi pomognete kako da resim ovo, jer mi je veoma hitno! Hvala i pozdrav. |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Platis nekome sat vremena studija 10-15 evra, on ti to sve snimi, spakuje, a ti se lepo posvetis dirigovanju horu. Dakle, problem resavas za sat vremena, to je dovoljno brzo?
Kada te boli zub ides kod zubara, zar ne?
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
@Oggy, ovako.
Ja mislim da sam pitanje postavio najkulturnije i najuctivije zamolio za pomoc! Plus toga, nakon prvog (mog)posta - "OVAKVIM STRUCNIM SAVETOM" mozes samo najuriti nove clanove jos odmah sa foruma! A zasto postoje ovakvi forumi? I kao trece - pa zar ti prilici da nakon par hiljada postova ovako odgovaras? A i ako je ovo sve sto mozes odgovoriti - pa zasto si se onda i trudio, ili da se hiljadarki doda jos jedan post? A da nije predlog - da mozda dodjem kod tebe i da ta evra nabrojim tebi, pa onda "lepo da dirigiram"! U svakom slucaju - skroz ne na mestu, ali opet - sa moje strane - hvala! @Max, tebi hvala na predlogu, to sto je ovaj momak pisao uopste ne utice, na puno stvari, a moje pitanje i dalje vazi. Kablove sam promenio nekoliko, opet ista stvar - dinamika - prosto kruzi, a i javlja mi se kao neki fon (Da nije od integrisane zvucne, pa skuplja sumove)? |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Cudni su ljudi... Jednog momenta kukaju "hitno mi je", "bitno mi je", a kad za to hitno i bitno treba da se isprsi za box cigara ili turu pica, onda drvlje i kamenje na onoga ko je to savetovao... Naravno da to neces meni izbrojati te silne evre, jer ja biram i drustvo i saradnike, ne po parama vec po tome kakvi su. Niko ovde nije duzan da resava tvoje poslovne probleme, za koje si direktno trazio soluciju, vec smo tu da raspravljamo o muzici, njenom stvaranju, snimanju, mixanju... Kada budes trazio nekomercijalan savet, dobices i nekomercijalan odgovor, ovako bi ti bilo bolje da i poslusas poneki savet, ne bi li sebi ustedeo vreme (i novac).
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Cuj momak, ja jos jednom da posavetujem tebe - da dobro preispitas sta pises!
Ili danas mozda neko slavlje kod tebe, pa si malo veseo! Tvoja kultura i vaspitanje su tvoja licna stvar ali to nije merodavno da upadas u ovakve nepotrebne konflikte sa nepoznatim ljudima i u afektnom i malo vise prepotentnom stanju - da pises svakakve gluposti! Koje bre komercijalne savete spominjes? Koju muziku, miksanje? Pa muzicari su mali moj, umetnici pre svega, verovatno jos nisi upoznao i tu stranu medalje! A umetnicima - prilici jedan malo drugaciji zargon, sada, neka izvine svi ostali sto citaju ove gluposti - kako sam i ja prinudjen da se ovih par minuta spustim na tvoj - zargon, ali moram, da bi bar malo razumeo! U svakom slucaju, administratori i svi ostali - hvala vam veliko na svu pomoc, a ovog lika da zadrzite obavezno, jer vidite i sami koliko puno vam znaci na forumu! Dok ostale - brzo ali sigurno - gubite ekspresno! Ne samo da lik doprinosi da nikada vise ne napisu ljudi post, nego i da komplet obrisu forum iz favorita! Svaka cast i naravno - ZBOGOM ZAUVEK, a nakon ovoga - nek se mali igra i zeza pisuci gluposti - i tako niko vise nece citati, a vec ih ima na hiljada! |
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ljudi moji a za sto trebamo savjete napr. JA pa Sandro(oprosti Sandrob samo primjer)nego da savjet pretvori u lovu.Pa Sandro je dao tisuce savjeta (havala..hvala ti) ali i dobio po koji i koristio ga u svom komercijalnom studiu. Neznam za tebe ali ima nas dosta da "komercijalno" koristimo savjete ostalih ..a i "ostali" primaju savjete od nas..komercijalne..dakle zazelimo dobrodoslicu novom clanu i ispricajmo se svi koji smo procitali ovaj forum. Ja cu prvi.... orprosti probat cu da saznam nesto o tvom problemu..naime vec dugo ne radim u SF ali zato nesto "kuzim" u Cool Editu.Pitaj...
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]() ![]() ![]()
Toutes les comparaisons ont été faites en utilisant les rangs la taille de l'échantillon était calculée rétrospectivement en utilisant les résultats de l'étude actuelle.. Last edited by idvi; 29-10-2006 at 08:35 PM. |
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Dali je SF.....??? ili je OK...jer sad se sijecam da sam imao dosta problema prilikom isprobavanje v8..te mislim da je to zbog C..ck. Probaj Cool Edit ili WLAB pa i Cubase je tu. Samo pitaj ...sto znam pomoci cu i ...nemoj da previse ostro shvacas neke (mozda) prenagle odgovore svi smo prosli te porođajne muke. Samo se orjentiraj na ono sto je bitno na ovom forumu a to je ZNANJE i savjeti. PS. Sjecam se kada sam poce na forumu da je jedan lik(vec stari forumas)uvato me na...neces vjerovati pravopis i to na ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Izvini sto cu te pitati jednu mozda banalnu stvar. Sta vidis u Sound Forgeu, da li je onaj graficki zapis za Wave gore -dole (jace-tise), ili je to samo 'kad pokusas da cujes' , kako rece? Znaci, nigde nisi explicitno rekao da je problem u snimanju, mozda je u playbacku
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Krcanje pri menjanju jacine na master potu??? | zmaj | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 4 | 07-09-2009 05:47 PM |
ritam gitara podesavanje jacine | 7020 | Tutorijali | 23 | 23-12-2007 10:24 AM |
Promena samplerate-a na MOTU Firewire 896HD | naxalit | Computer Hardware | 2 | 15-11-2007 01:05 AM |
promena lampe u RODE NTK | gorjan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 10-05-2007 06:43 PM |
Promena glasa bez deformacije | Igor | Audio Software | 11 | 01-12-2003 03:50 PM |