Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 19-09-2013, 01:46 PM   #31
branoy
Pro Member
 
branoy's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Samac (BiH)
Posts: 1,835
Default Re: koji OS X za novi logic?

dok ste vi pisali ja sam od sinoc jedno 7 puta podigao OS X ponovo, chimera mi je zeznula nije htela, instalirao chameleon, nece, instalirao clover nece, znaci na svim isto? svi imaju na startu, ali svi se isto ponasaju, samo kruzi onaj krug dole i siv ekran nikako da udje? znaci nije do njih, mozda nesto treba izbrisat, dodat u njima i gde?

onaj startni na USB (instalacija na njemu sistema) , sto jedini BOOT radi je sa njega, znaci samo kad ubacim usb odakle sam i instalirao sistem, prva opcija na njemu je usb instal, a druga boot sa hardiska instaliranog OS X i pise
Clover 2.10
Efi 2.31

dal se to sa usb moze kopirati? posto sa tim ulazi ko ludo za par sekundi u sistem

Last edited by branoy; 19-09-2013 at 02:04 PM.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2013, 05:14 PM   #32
milos
Pro Member
 
milos's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Subotica
Posts: 1,800
Default Re: koji OS X za novi logic?

Chimera ostaje na "nevidljivoj " particiji od nekih 200mbytea koja se nalazi ispred paricije na kojoj se nalazi Mac OS.
Clover 100% nece preko toga da se pretaba.Papkanje po terminalu uvek zezne boot fajlove-to sam probao par puta i batalio .Uninstall chimere je moguc jedino ako formatiras tu particiju tj uradis clean install.
Druga varijanta je da ga ti butujes preko USBa i probas ceo onaj Extra folder koji ti je diviner okacio da ubacis u root a chimera da odradi sta treba.
OKaci mi slike iz finder i tog usba i hdda kao sto sam ja pre koji post pa cu znati sta da radis.
Najmanje drndanje ti je fres instal i da imas taj zaboden usb samo za potrebe butovanja..
milos is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2013, 05:58 PM   #33
branoy
Pro Member
 
branoy's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Samac (BiH)
Posts: 1,835
Default Re: koji OS X za novi logic?

http://postimg.org/image/4lqz6gxel/

http://postimg.org/image/y6p4lxdev/

http://postimg.org/image/s9wa2ergx/

evo slika , sta god treba da slikam reci ,

cudno msm ,sve radiii, samo bot ne moze da udje, sa tim razlicitim,
msm instalirao sam ponovo sisteme pa svaki od njih probao,
i svi rade isto, kruzi, nece da dodje do start up logina,
znaci nesto ne stima
dal? bios se ponovo poremeti kada se instalira sistem i botuje?
dal disk nije disk0 nego vidis gore na slici koja je particija, a u bootu upisano mozda nesto drugo, tu je neka sitnica sto posto

evo ponovo instalirao svez sistem, i odradio ono, ubacio extra folder na OSX HD disk odma sto si rekao, instalirao chimeru
branoy is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2013, 06:11 PM   #34
milos
Pro Member
 
milos's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Subotica
Posts: 1,800
Default Re: koji OS X za novi logic?

Prebaci fakesmc.kext koji je ukljucen u divinerovom paketu u extra/extensions
i instaliraj chimeru.
Kontam da je taj folder totalno prazan
milos is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2013, 06:31 PM   #35
branoy
Pro Member
 
branoy's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Samac (BiH)
Posts: 1,835
Default Re: koji OS X za novi logic?

jest bio je prazan, odradio to sve, restartovao, izvadio usb, i pojavi se ta chimera, kliknem, krene jabuka sivi ekran, vrtii, vrti, dodje gore presonus karta plava svetlost, i osetim pred sam ulazak u login password zastopa ispod jabuke ono sto vrti, restartujem, kad ono ostala zastopala i muzicka karta plavi jos, a ja restartovao pred boot, iskljucim je , dodje opet crvena lampica po obicaju i redu dok se ne aktivira karta.

a sa onog usb i dalje ulazim, inace ne bih mogao onako .
jbmt!!
neko spominje neki kernelchaice dal treba brisat iz sistema na disku
itd, mozda nesto hvali da se upise u boot listu, posto je i net mreza instalirana sa onim kext helper posebno, mozda sta iskljucit il ukljucit grafiku? mada radi sve to
branoy is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2013, 06:46 PM   #36
branoy
Pro Member
 
branoy's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Samac (BiH)
Posts: 1,835
Default Re: koji OS X za novi logic?

ovo je tema gde sve o tome , e sad ti se bolje razumes, ja pratim kolko mogu, de vidi ima li tu sta pametno, a mislim da sve je, msm ne sve dosta tu resenja

http://www.olarila.com/forum/viewtop...1eba&start=390

Last edited by branoy; 19-09-2013 at 07:03 PM.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2013, 08:26 PM   #37
DaBear
VIP Member
 
DaBear's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: London UK
Posts: 5,794
Default Re: koji OS X za novi logic?

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Ćuti more, ja sam jo? uvek na XP 32-bit

Pozdrav,

Vasa
eee koliko sam ja dugo radio u Pro Tools Mix-u V5.1...i to sa G4 !!!!
Cak i kad sam presao na HD, terao sam V7 dugo....
A sad sam na PT9 ...

Sto kazu Englezi - IF IT AINT BROKE....

Kad se setim dok sam bio u kompleksu okruzen poznatim producentima, izadje neki update SVI odma skidaju i stavljaju i posle 2 nedelje kukaju i vracaju na staro i popravljau sta se sjebalo.... ako do sad nisi razvalio od muzike - novi software NECE pomoci..garant !!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2013, 10:51 PM   #38
alavuk
Pro Member
 
alavuk's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Skopje
Posts: 4,664
Default Re: koji OS X za novi logic?

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Ćuti more, ja sam jo? uvek na XP 32-bit

Pozdrav,

Vasa
pa i ja sam i nije me sramota !
__________________
menjam nove fosile za ritam masinu ...





xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2013, 11:25 PM   #39
milos
Pro Member
 
milos's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Subotica
Posts: 1,800
Default Re: koji OS X za novi logic?

Probaj ovaj plist u atachmentu
Attached Files
File Type: zip org.chameleon.Boot.plist.zip (859 Bytes, 19 views)
milos is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2013, 11:31 PM   #40
milos
Pro Member
 
milos's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Subotica
Posts: 1,800
Default Re: koji OS X za novi logic?

Jos mi nesto pade na pamet.Da li ti se posle restarta , BIOS resetuje ?
To se resava sa instaliranjem AppleRTC.kext preko kext helpera

Mozda ti disk vise nije u AHCI modu ...
milos is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
koji uzeti novi HardDisk? help branoy Computer Hardware 24 28-10-2011 12:06 PM
Novi Logic Studio 2011 Proximus Audio Software 1 01-04-2011 06:58 PM
novi MBox 3 Pro radi sa Logic, Cubase, Sonar itd itd.. DaBear Computer Hardware 7 17-09-2010 08:32 AM
Koji novi Mac je najjeftiniji? boggy Computer Hardware 2 10-05-2008 04:17 AM
Logic::: uvod u Logic Audio dr.Ru Tutorijali 0 12-06-2003 01:19 PM


All times are GMT +1. The time now is 10:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors