Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-12-2003, 04:36 AM   #1
idekius
Mason
 
idekius's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Otkude Ni?, Serbia
Posts: 5,520
Default Kartice...

http://audio.rightmark.org/results.shtml
__________________
http://www.facebook.com/idekius
idekius is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2003, 12:03 PM   #2
puRe
Administrator
 
puRe's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Beograd
Posts: 4,253
Default

Imam ja taj program za testiranje negde a ovo je krajnje korisno...pogotovu sto su testirali kartice u vise modova...steta jedino sto nema puno kartica (gde je Digidesign Digi002, Audigy2, ostatak Creamwarea,itd...)
__________________
[rumski administrator team]
MySpace
puRe is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2003, 12:13 PM   #3
idekius
Mason
 
idekius's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Otkude Ni?, Serbia
Posts: 5,520
Default

Quote:
Originally Posted by purator
Imam ja taj program za testiranje negde a ovo je krajnje korisno...pogotovu sto su testirali kartice u vise modova...steta jedino sto nema puno kartica (gde je Digidesign Digi002, Audigy2, ostatak Creamwarea,itd...)
Slazem se za Digy 002 i mnoge druge kartice. Kod CW-a bi bilo bez veze testirati ostale kartice jer bi rezultati bili isti jer se CW kartice razlikuju medjusobno samo po broju DSP chipova. Moguce je jedino da bi serija + dala drugaciji rezultat. + ima balansirani ulaz, ali i dalje iste AD\DA konvertore kao i sve CW kartice od Puksar I pa naovamo...
__________________
http://www.facebook.com/idekius
idekius is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2003, 01:26 PM   #4
puRe
Administrator
 
puRe's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Beograd
Posts: 4,253
Default

Quote:
Originally Posted by idekius
Quote:
Originally Posted by purator
Imam ja taj program za testiranje negde a ovo je krajnje korisno...pogotovu sto su testirali kartice u vise modova...steta jedino sto nema puno kartica (gde je Digidesign Digi002, Audigy2, ostatak Creamwarea,itd...)
Slazem se za Digy 002 i mnoge druge kartice. Kod CW-a bi bilo bez veze testirati ostale kartice jer bi rezultati bili isti jer se CW kartice razlikuju medjusobno samo po broju DSP chipova. Moguce je jedino da bi serija + dala drugaciji rezultat. + ima balansirani ulaz, ali i dalje iste AD\DA konvertore kao i sve CW kartice od Puksar I pa naovamo...
Na to sam i mislio...bas na te kartice koje imaju drugacije ulaze/izlaze...
__________________
[rumski administrator team]
MySpace
puRe is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2003, 02:24 PM   #5
Eon
Super Moderator
 
Eon's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Banja Luka
Posts: 3,229
Default

Da jedino mi smeta sto nisu CW postavili u 24bitnom modu nego su ih samo testirali u 16bit sto senikako ne moze prihvatiti jer one samo i rade 24bit
__________________
Ako mislis da mozes-u pravu si,ako mislis da nemozes-u pravu si!
Eon is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2003, 02:41 PM   #6
idekius
Mason
 
idekius's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Otkude Ni?, Serbia
Posts: 5,520
Default

Quote:
Originally Posted by Eon
Da jedino mi smeta sto nisu CW postavili u 24bitnom modu nego su ih samo testirali u 16bit sto senikako ne moze prihvatiti jer one samo i rade 24bit
Tu bi rezultati bili tek zastrasujuci pa bi to bacilo u depresiju vlasnike drugih kartica... :roll:
Bolje je sto to nisu uradili jer bi onda i mnogi naforumu ubedarili i morali bi da ih tesimo i titramo da podignu glavu gore
__________________
http://www.facebook.com/idekius
idekius is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2003, 09:28 PM   #7
Eon
Super Moderator
 
Eon's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Banja Luka
Posts: 3,229
Default

jel postoji neki softwer za merenje brzine DSP cipa
__________________
Ako mislis da mozes-u pravu si,ako mislis da nemozes-u pravu si!
Eon is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2003, 09:55 PM   #8
idekius
Mason
 
idekius's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Otkude Ni?, Serbia
Posts: 5,520
Default

Quote:
Originally Posted by Eon
jel postoji neki softwer za merenje brzine DSP cipa
Neznam, ali jedan DSP chip ima 60 ili 66 MHz, samo sto kod njega nije stos samo u mhz vec za koje operacije je konstruisan i kako je konstruisan. SHARCs je jedan od jevtinijih, ali poprilicno hvaljen DSP chip.
Vise o njemu mozes da procitas na sajtu proizvodjaca http://www.analogdevices.com/
__________________
http://www.facebook.com/idekius
idekius is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2003, 11:53 PM   #9
Eon
Super Moderator
 
Eon's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Banja Luka
Posts: 3,229
Default

hmm zanimljivo...cini mi se da ta procesorska brzina nije realna,mislim da rade brze nego sto se cini...ovo je pretpostavka
__________________
Ako mislis da mozes-u pravu si,ako mislis da nemozes-u pravu si!
Eon is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2003, 12:14 AM   #10
idekius
Mason
 
idekius's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Otkude Ni?, Serbia
Posts: 5,520
Default

Quote:
Originally Posted by Eon
hmm zanimljivo...cini mi se da ta procesorska brzina nije realna,mislim da rade brze nego sto se cini...ovo je pretpostavka
DSP software radi brzo, stabilno i kvalitetno sa svojim DSP softwerom iz vise razloga:

1)DSP procesori su konstruisani za tako nesto.

2)DSP software je je pisan striktno za njih i nizasta drugo... primetio si da je svima nama stari dobri ATARI funkcionisao stabilnije nego PC, a tu je otprilike isti razlog u pitanju, tj. ATARI je zatvorena konzerva i unapred se zna sta je unutra pa je lako optimizovati software za njega. Kod PC-ja se nikada nezna nasta ce da se naleti i optimizacija softwera ume da bude zajebana stvar. Jadan programer mora da uzme u obzir shumu hardvera i cak koliko god se on (oni, jer to radi ceo tim) trudio ne moze da predvidi sve moguce varijante i kombinacije i vrlo je tesko optimizovati software.. Sigurno si primetio da jedan isti program na jednom racunaru radi super, a na drugome zajebava. Primer za to ti je Scope platforma i VIA Chip set. Slicna stvar kao sa ATARIJEM je sa DSP chipovima... Oni cak ne rade tako da postoji neka univerzalna DSP platforma (sto bi bilo jako lepo i ko to prvi uradi razbice stvar). Ukoliko bi postojalo tako nesto, imali bismo karticu koja bi mogla da koristi creamware, uad, tc, digydesign... software. Medjutim, DSP software se vrlo namenski pise i to samo za odredjeni tip DSP chipa i za odredjene kartice. Unapred se zna tacno na cemu ce taj software da radi, tako da mogucnost promasaja skoro ne postoji. Takodje ,da ponovim jos jednom, DSP chip je procesor konstruisan iskljucivo za obradu audio signala (Digital Signal Procesing).
__________________
http://www.facebook.com/idekius
idekius is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kartice... Starter* Computer Hardware 3 31-03-2004 09:00 AM
Dve kartice... Eon Computer Hardware 7 31-10-2003 04:38 PM


All times are GMT +1. The time now is 08:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors