Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 13-04-2009, 12:58 AM   #1
koki
Member
 
koki's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 100
Default 2 pitanja!!!

1.radim vec neko vreme u pro toolsu i nikako mi ne polazi za rukom da kad napravim neku automatizaciju na nekoj traci, i posle toga zelim da dignem ili spustim tu traku u mixu sa sve tom automat. on mi uvek vraca nivo sa kojim sam poceo automatiku....ako me shvatate ste hocu reci...jel ima neka caka da se to najlakse odradi?
2.u pitanju je traka sa drum room micom ili drum ambience micom,svejedno... hteo bi da kiku,dobosu,tomovima ili hi hatu dam razlicito tog rooma,a ne svima isto..e sad kako to da uradim kad je to audio traka.bilo bi dobro kad bi to moglo na bus da se stavi..al kako? hvala unapred svima na savetima,i izvinjavam se sto sam postavio 2 opsirna pitanja u jednom postu. pozdrav!
koki is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2009, 02:00 AM   #2
voomighty
Senior Member
 
voomighty's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 437
Default Re: 2 pitanja!!!

Quote:
Originally Posted by koki View Post
1.radim vec neko vreme u pro toolsu i nikako mi ne polazi za rukom da kad napravim neku automatizaciju na nekoj traci, i posle toga zelim da dignem ili spustim tu traku u mixu sa sve tom automat. on mi uvek vraca nivo sa kojim sam poceo automatiku....ako me shvatate ste hocu reci...jel ima neka caka da se to najlakse odradi?
2.u pitanju je traka sa drum room micom ili drum ambience micom,svejedno... hteo bi da kiku,dobosu,tomovima ili hi hatu dam razlicito tog rooma,a ne svima isto..e sad kako to da uradim kad je to audio traka.bilo bi dobro kad bi to moglo na bus da se stavi..al kako? hvala unapred svima na savetima,i izvinjavam se sto sam postavio 2 opsirna pitanja u jednom postu. pozdrav!
-pa recimo u nuendu kliknes na kanalu na PLUS (+) i otvoris traku sa automatizacijom. onda selektujes sve tacke automatizacije i posle ih dizes ili spustas, ne mozes na fejderu da dizes i spustas, normano je da ce ti vratiti na vrednosti koje si unoe za utomatizaciju



-e sad.... lupam.... dupliraj room onoliko puta koliko hoces razlicitih elemenata bubnja da tretiras, pa nadji frekvencije tih delova bubnja, ostale ubij. onda dodaj pojedinacno....
ili u toj room traci nekim sonoxom ili cabridgeom skidaj ili dodaj Hz oredjenih elemenata... nem pojma ovo sam bas lupio.......

aj uzdravlje

Last edited by voomighty; 13-04-2009 at 02:09 AM.
voomighty is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2009, 02:11 AM   #3
kVu
Pro Member
 
kVu's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Srbija
Posts: 2,026
Default Re: 2 pitanja!!!

Quote:
Originally Posted by koki View Post
1.radim vec neko vreme u pro toolsu i nikako mi ne polazi za rukom da kad napravim neku automatizaciju na nekoj traci, i posle toga zelim da dignem ili spustim tu traku u mixu sa sve tom automat. on mi uvek vraca nivo sa kojim sam poceo automatiku....ako me shvatate ste hocu reci...jel ima neka caka da se to najlakse odradi?
2.u pitanju je traka sa drum room micom ili drum ambience micom,svejedno... hteo bi da kiku,dobosu,tomovima ili hi hatu dam razlicito tog rooma,a ne svima isto..e sad kako to da uradim kad je to audio traka.bilo bi dobro kad bi to moglo na bus da se stavi..al kako? hvala unapred svima na savetima,i izvinjavam se sto sam postavio 2 opsirna pitanja u jednom postu. pozdrav!
smanjih ili pojacas na kompresoru ako ga imas na tom kanalu (ako te ne zanimaju brojke), a ako ne ubacis plugin iz PT koji se zove TRIM i spustas i dizes kompletnu automatizaciju... kao da ti je neko na sve to dodao jos jedan regler... a mozes i da obelezis celu automatizaciju i spustas i dizes i tako dalje i tako dalje...

pod dva... pojma nemam... sad sam nesto probao al moram da se resetujem pa ponovo

pozz
kVu is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2009, 12:11 AM   #4
koki
Member
 
koki's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 100
Default Re: 2 pitanja!!!

hvala na savetima.nije losa ideja se trim pluginsom!ali desava mi se da u toolsima svih pet inserta je puno.izgleda da cu morati da obelezim sve tacke automatizacije pa da onda dizem i spustam...mislio sam da ima neka elegantnija fora a fora za kompresor mi ne igra jer mi je on najcesce prvi u lancu i onda ce uticati na ostale pluginse u lancu,jedino onda taj zadnji ako ima opciju in/out...
koki is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2009, 04:14 PM   #5
koki
Member
 
koki's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 100
Default Re: 2 pitanja!!!

jel ima jos neko neki savet?
koki is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2009, 12:34 AM   #6
slowstar
Pro Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: Belgrade, Serbia
Posts: 1,169
Default Re: 2 pitanja!!!

Ako koristis vise inserata, moj savet ti je da ne stavljas kompresor prvi u lanac (to vazi i za limiter, i uopste za dinamiku) po meni je bolje da prvo uradis EQ, pa onda komprimujes, ali ima i drugih misljenja...
__________________
We are not alone in the Universe...
slowstar is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2009, 11:39 PM   #7
kVu
Pro Member
 
kVu's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Srbija
Posts: 2,026
Default Re: 2 pitanja!!!

Quote:
Originally Posted by koki View Post
hvala na savetima.nije losa ideja se trim pluginsom!ali desava mi se da u toolsima svih pet inserta je puno.izgleda da cu morati da obelezim sve tacke automatizacije pa da onda dizem i spustam...mislio sam da ima neka elegantnija fora a fora za kompresor mi ne igra jer mi je on najcesce prvi u lancu i onda ce uticati na ostale pluginse u lancu,jedino onda taj zadnji ako ima opciju in/out...
pa nije ni to neki posao, obelezis samo od pocetka do kraja i dizes i spustas...

a mozes i da dodas aux kanal, audio out bus xx-aux input bus xx pa imas i novih pet inserata.. al to je vec smaranje ako bi to radio samo zbog fader-a
kVu is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2009, 01:19 PM   #8
Rasta
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Pula
Posts: 97
Default Re: 2 pitanja!!!

Ako zelis privremeno iskljuciti automatiku imas na mixeru iznad balance kontrole ti pise "read". Stavis to na off. Ako zelis sacuvati odnose u automatizaciji imas u edit window tamo gdje ti pise volume, waveform... i trim, pa sa trim volumenom podizes ili spustas cijeli nivo, a ostaje ti automatika. Najjednostavnija je ova metoda sa posljednjim pluginom koji ima volume kontrolu ili slanje u aux.
Rasta is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SX - dva pitanja HeatMan Audio Software 15 23-02-2007 08:08 PM
Par pitanja statusband Vlado Georgiev 3 27-02-2005 12:48 PM
Par PitAnjA dlukace Audio Produkcija - Tehnike 29 30-09-2004 06:01 AM


All times are GMT +1. The time now is 06:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors