Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Recenzije

Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-02-2012, 01:30 PM   #11
Bockie
Moderator
 
Bockie's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: ) Recording
Posts: 4,426
Default Re: Presonus StudioLive 16.4.2 Digitalni Mixer

Quote:
Originally Posted by Student View Post
Pozdrav. Vec danima se mucim sa kocenjem i pucketanjem... Skinuo sam najnovije drajvere i kupio novu Express firewire karticu. Znci pustim muziku i posle par sekundi pocinje da mi secka zvuk. Probao sam neki program da proverim latenciju i izbacuje mi ovo. Da li neko zna sta znaci?

Jel se to dešava (pucketanje) i kad povećaš latenciju?

P.S. Nekad najnoviji driveri ne rade bas najbolje, pa je dobro probati sa starim, ili najstarijim...
__________________
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo!


Last edited by Bockie; 10-02-2012 at 01:32 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 01:41 PM   #12
Student
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 140
Default Re: Presonus StudioLive 16.4.2 Digitalni Mixer

Kako mogu da povecam latenciju? Probao sam sve vrste drajvera.
Student is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 02:36 PM   #13
awacs
VIP Member
 
awacs's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Zemun
Posts: 4,893
Default Re: Presonus StudioLive 16.4.2 Digitalni Mixer

Quote:
Originally Posted by Student View Post
Kako mogu da povecam latenciju? Probao sam sve vrste drajvera.
Negde u Control Panelu koji kontroli?e komunikaciju sa mikserom (dakle, Control Panel na računaru) mora da postoji stavka Latency ili Buffer Size. Nađi jedno od to dvoje pa povećavaj vrednost dok ne prestane da krcka. Naravno, posle svake promene pritisni APPLY (ako postoji) da bi se zaista desilo to ?to si zadao.

Uostalom, sigurno ima? tu rutinu napomenutu u Manualu od sprave.

Pozdrav,

Vasa
__________________
TEHNIKA NARODU!
awacs is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 03:38 PM   #14
Student
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 140
Default Re: Presonus StudioLive 16.4.2 Digitalni Mixer

Nasao sam... meni je podesen taj bufer size na 512...tako pise i u manualu. Sada sam probao da stavim i na 1024 i na 2048 ali i dalje imam kocenje...nije to pucketanje. To je vise kao da se smrzne kompijuter na 3 sekunde i posle se odblokira i radi.
Student is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 03:44 PM   #15
awacs
VIP Member
 
awacs's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Zemun
Posts: 4,893
Default Re: Presonus StudioLive 16.4.2 Digitalni Mixer

Quote:
Originally Posted by Student View Post
Nasao sam... meni je podesen taj bufer size na 512...tako pise i u manualu. Sada sam probao da stavim i na 1024 i na 2048 ali i dalje imam kocenje...nije to pucketanje. To je vise kao da se smrzne kompijuter na 3 sekunde i posle se odblokira i radi.
Pa onda lepo napi?i koja ti je konfiguracija računara, koji operativni sistem (i koja verzija, 32 ili 64-bitna) pa će ti se već javiti neko ko se razume u tweakovanje kompjutera. Po?to je moguće da u tom grmu le?i zec.

Pozdrav,

Vasa
__________________
TEHNIKA NARODU!
awacs is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 03:53 PM   #16
Bockie
Moderator
 
Bockie's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: ) Recording
Posts: 4,426
Default Re: Presonus StudioLive 16.4.2 Digitalni Mixer

Pročitaj poglavlje 7 u manualu, imaš "safe mode" koji se isto odnosi na "Output buffer"... Probaj...

Isto tako smanji na 44.1Khz ako već nije tako...

Veći buffer + manja Khz-aža = Manje opterećenje kompa.

Jel to Laptop?

Ako sve ovo ne upali, probaj STARIJI driver!!!!

Ako ni to ne upali, onda je do FW karte (nema veže što je nova ili radi super sa npr.video kamerom) ,op. sistema, konfiguracije kompa,sporog HDD-a šta li već...

Piši sve što znaš pa da vidimo....
__________________
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 04:32 PM   #17
Student
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 140
Default Re: Presonus StudioLive 16.4.2 Digitalni Mixer

Imam Asusov laptop, intel core 2 duo 2.13 Ghz. 4 gb ram memorije, windows 7 64bit, integrisanu firewire karticu koju sam diseiblovao jer je nekompatibilna i intexovu firewire expres card sa VIA chipsetom. Na presonusom sajtu postoji programchic OHCI tools koji detektuje da li je firewire kartica kompatibilna sa Mixetom... dok sam imao integrisanu napisalo je da je nekompatibilna, kako sam stavio novu pise da je kompatibilno. Mene interesuje da li je neko od vas spojio mixetu sa kompom i ako jeste da mi kaze koji je chipset te firewire kartice? Ne znam sta bi drugo moglo biti. Mozda da reinstaliram sistem na laptopu jer nije reinstaliran 2 godine. Mada sve ostalo radi dobro i nisam imao problema do sada.
Student is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 05:41 PM   #18
Bockie
Moderator
 
Bockie's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: ) Recording
Posts: 4,426
Default Re: Presonus StudioLive 16.4.2 Digitalni Mixer

Quote:
Originally Posted by Student View Post
Imam Asusov laptop, intel core 2 duo 2.13 Ghz. 4 gb ram memorije, windows 7 64bit, integrisanu firewire karticu koju sam diseiblovao jer je nekompatibilna i intexovu firewire expres card sa VIA chipsetom. Na presonusom sajtu postoji programchic OHCI tools koji detektuje da li je firewire kartica kompatibilna sa Mixetom... dok sam imao integrisanu napisalo je da je nekompatibilna, kako sam stavio novu pise da je kompatibilno. Mene interesuje da li je neko od vas spojio mixetu sa kompom i ako jeste da mi kaze koji je chipset te firewire kartice? Ne znam sta bi drugo moglo biti. Mozda da reinstaliram sistem na laptopu jer nije reinstaliran 2 godine. Mada sve ostalo radi dobro i nisam imao problema do sada.

Hmm...

Jegi ba, nisam toliko stručan za laptope, ono što bih ja uradio je da:

1. Instaliram stariji driver
- Meni je firewire mixeta proradila na win7 (doduše 32-bit) tek sa driverima za XP...

2. Ipak probao staru fw kartu (bez obzira šta oni kenjaju), takodje sa postupkom br.1

3.
Skineš neki od programa za praćenje procesa, i vidiš šta kolje mašinu i "proces haker-om" ukloniš taj proces....

4.
Probao na nekoj drugoj Win7-64 mašini... ...i pogledao šta kažu na forumu proizvodjača, da li neko ima iskustva sa Asus laptopima i Studiolivetom...

5...

...jbg... drugi win... ...komp...
__________________
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo!


Last edited by Bockie; 10-02-2012 at 06:46 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 07:30 PM   #19
Student
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 140
Default Re: Presonus StudioLive 16.4.2 Digitalni Mixer

Evo ponovo sam napravio analizu i dobio ovaj rezultat...
Attached Images
 
Student is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2012, 08:27 PM   #20
Bockie
Moderator
 
Bockie's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: ) Recording
Posts: 4,426
Default Re: Presonus StudioLive 16.4.2 Digitalni Mixer

Quote:
Originally Posted by Student View Post
Evo ponovo sam napravio analizu i dobio ovaj rezultat...

Dobro, i ?ta sad sa tom analizom?!? Urami je i okači iznad stola....

Mani se analiza, daj probaj ne?to od ovoga, skini stare drivere, ili probaj sa install cd-a, pa reci jel uspeva ili ne...
__________________
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo!

Bockie is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors