|
Slobodan Marković Nas istaknuti umetnik, klavijaturista, aran?er i producent, radio Delta Project (with Sanja Ilić), Olivera Mandića, Dejana Petkovića, Dadu Topića ("Princeza", "Mia" ), Zdravka Čolića (Kad bi moja bila, Okano), brojne ?pice, d?inglove i najave TV i radio emisija.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
U potpunosti te razumem.Kada pogledas da od 90-ih pa nadalje da je Vangelis mnogo koristio romplere i napravio jedne od najboljih albuma .Ocigledno je da je pitanje ko koristi odredjenu spravu i sta moze sa njom da uradi- Laza je svojevremeno uradio "Merge" sa Oberheimom OBX-a i Minijem i ti i Sanja ste odradili "Delta project" na Roladnu D-50 ,Juno-u itd...
Nije vam bilo potrebno 30 najboljih sintova i to veoma cenim ![]() Ja volim zvuk analognih sintisajzera prvenstveno zato sto sam odrastao slusajuci elektronsku muziku koja je radjena na njima i ne bi mogao zamisliti istu muziku sa drugim instrumentima .Mama kaze da sam sa godinu i po dana slusao A stranu "Merge" albuma Laze Ristovskog gde su numere "Beyond the horizon" i "Shadow dance" po cele dane ![]() Tek pre par godina sam kupio remaster albuma "Delta project" i prijatno se iznenadio kada sam poslusao sve numere za koje nisam znao ko je autor ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
cika slobo (ne onaj zlocesti ) , koje drazen zanko ???? slucajno sam pre par meseci krenuo da ripujem taj vinil za nekog druga i dok sam ripovao i inace imam obicaj da citam one podatke ko je sta radio i sl. pa vidim da si i ti tu na spisku , sad malo hvatam "poluge" pretpostavljam da si radio i aranzman za album kao na reklami , koji si sint koristio ??? pretpostavljam da je roland ... e da gledam ove filmove domace iz 70-ih i 80-ih pa ona "cirkuska muzika" recimo na primer otac na odredjeno vreme (valdja se tako zove) ili neke decije "vesele" pesme , koji je to sint ??? onaj "klovnovski" tj tako mi zvuci ... koje su ti od novijih sintova onako po volji ??? sta mislis o groovebox-ovima (Roland MC-505,MC-808,MC-909, yamaha RM1X , korg ELEKTRIBE serija i sl.) kao all in one varijanti ...
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Sto se Groove BOXova tice, Yamahu i Korg ne znam, sem po fotosima, a ROLAND MC-808 ima moj drug Misa Komnenic, pa sam ga malo "cackao" kod njega, ali licno nista sa njim nisam radio, mada je impresivan, narocito neki demo kojim sam cuo...
![]() |
#14 |
VIP Member
|
![]()
pozdrav Slobi...lepo je (i dobro) cuti sta neko ko mnogo svira / aranzira / programira misli o sintisajzerima.
Jedno je "lozenje" kuci, okretanje cut off-a i resonance...a drugo je raditi nesto pod pritiskom studijskog sata / koncerta itd...mislim kad nesto treba da se uradi dobro za odredjeni broj sati / dana i da svi budu zadovoljni. Ja sam se nagledao "programera" koji "sve znaju" a kad u studiju treba da mi uradi nesto brzo..onda bude: " e pa sine, ne mogu ja brzo, nije sinti bash pogodan za to..ne moze..ili sta vec!" poslusajte sta cika Sloba ima da kaze.. |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
|
![]()
.....
Last edited by paki; 18-09-2007 at 11:37 AM. |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Dakle ja sa radoscu koristim MAC G5 dual 2 GHZ sa 2 giga RAMa, 2 harda SEAGATE SATA HD od po 160 giga, plus dva externa Firewire jedan WD 250 giga i jedan SEAGATE 500 giga, stize mi jos dva od po 750 giga da zamenim interne i "migriram" sve sa njih. Naravno program je LOGIC PRO 7.2.1. MIDI interface je UNITOR 8 MK II, a audio ide preko RME FireFace 800, vezanih na FW 800 konektor, tako da radi vrlo lezerno. Ceo sistem maltene nikada nisam opteretio sa vise od 25% (CPU) a disk usage i ne vidim koliko je mali, posto koristim jako malo audio kanala i plugova, u proseku 6 - 8 kanala, a sve ostalo je MIDI hardware. Sa LOGICom sam prezadovoljan, a koristim ga jos odkako se zvao NOTATOR i radio samo na ATARI kompu, koji je bio svojevrsna "preteca" MACINTOSHa, jer je radio na tada istim procesorima (Motorola). Kada je "portovan" na OSX, imao je neke "decije" bolesti, a i sada hoce da zeza kada mu ucitas neki novi AU plug/in, pa on krene sa cuvenim "validate plugins" i to zna da potraje, a jos nisam nasao nacin da to "bajpasujem" ili ubrzam, ako neko zna, molim za savet...Ono sto cini LOGIC po mom misljenju DALEKO NAJBOLJIM je neopisiva moc u MIDI-ju, fantastican "groove" specijano kada ide preko UNITOR interfacea, kao i maltene neogranicene mogucnosti u manipulisanju audio fajlovima, iako moram da priznam da kada se radi samo o osnovnim manipulacijama sa audiom, PRO TOOLS je malcice brzi, ali cim se nesto kompleksnije radi LOGIC ga prevazilazi po mogucnostima, a mnoge kolege i sa ovog foruma misle da LOGIC bolje zvuci, sto ja ne smem da tvrdim jer nikada nisam mogao bas DIREKTNO side by side da ih poredim....Toliko za sada, da ne smaram, a ako te jos nesto zanima slobodno pitaj, volim da "serinjam" i pismeno i usmeno...
![]() |
#17 |
Banned
|
![]()
.......
![]() |
![]() |
#18 |
MCI Master
|
![]()
Slozio bih se s Slowstarom
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
|
![]()
.....
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
NAJBOLJI MIDI INTERFACE IKADA NAPRAVLJEN!!! odgovaram moralno, materijalno i krivicno za svoje reci po tom pitanju, jednostavno "set & forget" a tajming FENOMENALAN!!!! Naravno da radi i na P.C. i na drugim sequencerima, ali se naravno na MACu ponasa bolje, zbog tzv. "interrupta" kojima windows nazalost obiluje, i koji katastrofalno smetaju timingu... Ponavljam, UNITOR radi i nezavisno - samostalno od LOGICa, znam ih dosta koji ga koriste sa Nuendom, Cubase i slicnim host sequencerima (Kobac, Vlada Negovanovic, Zana Studio, Koka iz Panceva, da ne nabrajam dalje)
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Chika Pinky - Cao Zdravo | ChikaPinky | Promocija radova | 0 | 08-08-2009 07:41 PM |