|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
I jos dve.
Last edited by darkstar; 07-06-2011 at 05:54 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
U analognom domenu ne postoji monitor na kom mo?e? da gleda? talasne oblike, ne mo?e? da vidi? koliki je offset između kika i basa, to mora? da čuje?. Ergo, analogni domen te tera da slu?a? muziku i da donosi? odluke na osnovu sluha. Malo li je? A ima jo?: U analognom domenu ne mo?e? da snimi? pevača ili gitaristu "nekako", bilo kako, samo da pevač otpeva sve reči i gitarista odsvira sve harmonije, da ih isprati? iz studija pa da sve to posle ukraja? i prekraja? po nahođenju. Dobro, donekle mo?e? ali je to toliko cimanje da ne umem da ti opi?em. Ustvari umem - retu?iraj fotografije na negativu umesto u Photoshopu pa će ti sve biti jasno. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#33 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#34 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#35 |
Pro Member
|
![]()
Da, samokontrola je najte?a. Da bi manje jeo podve?u ti ?eludac.
![]() |
#36 |
MAO
|
![]()
potpuno se sla?em i podr?avam ovu priču. Pitanje izbora kao filozofskog pojma je veoma kompleksno, i retki su oni koji prirodno umeju da se snađu sa tim. Svi mi ostali ili izgorimo poku?avajući ne?to, ili nekako vremenom shvatamo da nam mogućnost izbora u stvari smanjuje efikasnost u radu. Svega ovoga se mo?e biti svestan i nastaviti raditi u digitalnom domenu, samo je jako te?ko
![]() TRIP ČOVEKA KOJI RADI JE SVETINJA U prevodu, ako neko VERUJE da mu Cubase jede mozak, ProTools produ?uje polni organ, a traka ga čini SVEMOGUĆIM, NEK MU BUDE. Iako pola tih teza neće nikad moći da doka?e i mythbustuje na objektivan način, ipak će istina biti da će on dati BOLJE REZULTATE kada radi onako kako on VERUJE da je bolje, nego da se svo vreme u glavi nervira i oseća skučeno i frustrirano. U tom svetlu, ovako FOO FIGHTERSIMA prija, a sudeći po reakciji publike, ima i smisla, jer je album nahvaljen od strane iskrenih fanova, ne samo produckijski, nego i idejno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
da,ima smisla.. i sve si ne?to mislim, ?to sam dublje u ovom poslu, to vi?e vidim neke mikro razlike u načinu/definiciji, npr.biti rock producent, raditi sa bendovima.. to je posebna kategorija, po meni i najte?a, i kreativno i tehnički. i dalje bez obzira na moje mi?ljenje o FF, ovaj članak je vrijedan dokument iz kojeg se mo?e puno naučiti, prvenstveno o samoj definiciji rocknrolla (..i fuckoff producentu, i manjak akustičkog tretmana, i manjak video monitora, i pre?deravanje čokolade, i nemogućnost copypaste-a, i nemogućnost recall automatizacije..)
![]() |
![]() |
#38 |
VIP Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Analogue Tube / AT-101 Compressor | Mika Technika | Analogija | 4 | 26-01-2011 03:15 AM |
Analogue Solutions Leipzig-R demo | Multicom | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 25 | 21-01-2011 11:41 AM |