Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-01-2005, 06:16 AM   #1
alen
VIP Member
 
alen's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Bački Petrovac
Posts: 1,087
Default Veza Cubase-Melodine?

Sigurno neko od vas ima iskustva sa 'peglanjem' vokala u
Melodinu.
Zanima me kako bih mogao da iz Cubase/Nuenda editujem
vokal u Melodinu.Postoji Rewire most za njega ali ne baratam
najbolje tom vezom.
Moze li neko objasniti postupak povezivanja audio tracka iz
Cubase sa Melodinom,tj.kako da snimljen vokal u cubase-u editujem
pomocu Melodina?Kako da iskoristim tu Rewire vezu?
alen is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2005, 07:39 PM   #2
SandRob
ton magistar
 
SandRob's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: korcula
Posts: 3,142
Default

uf. sad se ne sjecam tocno, ali to san vec pisa kako se radi. morat ces malo potrazit po forumu.
u svakom slucaju imas jedan file u folderu od melodinea - nekakav 'bridge' (sa extenzijom *.dll). njega stavi u vstplugins folder i kasnije ga insertiraj ko svaki drugi vst efekat u cubaseov mixer. preko tog bridge ces integrirat melodine u cubase, ali kazen ti, zaboravi san tocan postupak, jer inace ne koristin melodine, a neman ga ni instaliranega da se prisjetim. :oops:
__________________
e, sta covek mora da trpi zbog bandita
SandRob is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2005, 02:51 AM   #3
Dushan_S
Pro Member
 
Dushan_S's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,736
Default

Brate, ima "peva?a" koje je NEMOGU?E ispeglati sa auto tune-om Samo Melodyne poma?e
__________________
"Ni pro?li put nisam verovao u reinkarnaciju"
www.triggerband.net
www.facebook.com/bandtrigger
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2005, 10:24 AM   #4
Eon
Super Moderator
 
Eon's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Banja Luka
Posts: 3,229
Default

Uhhh ne znam ni ja tacno jer sve sto zelim da odradim lepo udjem u stand alone verziju i sredim wav, pa ga vratimu Cubase. Verovatno ovo zelis zbgo preciznosti ali mislim da imas u uputstvu od melodine-a sve objasnjeno.
__________________
Ako mislis da mozes-u pravu si,ako mislis da nemozes-u pravu si!
Eon is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2005, 10:26 AM   #5
Oggy
Moderator
 
Oggy's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,125
Default

Kaze se: "Bolje spreciti nego leciti". Zato ga ti lepo vracas dok ne otpeva kako treba, pa 12 sati- 12 sati. Sve sto prodje kroz Tune ili Melodyne menja karakteristiku i u slici ne mozes da ga "proguras" kako treba.
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2005, 10:28 AM   #6
Eon
Super Moderator
 
Eon's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Banja Luka
Posts: 3,229
Default

Da, dobro ali u elektronskoj produkciji je i potrebna promena karakteristike, tako da meni bas odgovara "prljanje" vokala
__________________
Ako mislis da mozes-u pravu si,ako mislis da nemozes-u pravu si!
Eon is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2005, 10:31 AM   #7
SandRob
ton magistar
 
SandRob's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: korcula
Posts: 3,142
Default

evo, nasa san post di san pisa o melodineu i cubaseu:

Quote:
ja ne koristin melodine, ali san bas sinoc sa shoton razgovara o toj spravici.

dakle, postupak je slijedeci, ako se dobro sjecan:

u folderu od melodinea bi treba bit jedan file melodine bridge.dll kojega se samo pribaci u default vstplugins folder.
e, onda se otvori prvo nuendo, pa melodine. onda te melodine pita kako hoces sinkronizirat melodine sa nuendom i ti odaberes melodyne bridge (jos nudi rewire) i onda se u insert audio kanala, kojega se hoce tretirat melodineom, insertira taj melodine bridge i u njemu se asocira na kanal u melodineu. sve radi 'realtime' i moze se normalno mixat ili selektivno renderezirat ko wav u nuendu.

nadan se da je to to, a ako nesto nisan dobro reka, neka me se ispravi i dopuni.
eto, to je to otprilike (teoretski). ako ne bude islo, shot bi moga pojasnit. :roll:
__________________
e, sta covek mora da trpi zbog bandita
SandRob is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2005, 10:36 AM   #8
Oggy
Moderator
 
Oggy's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,125
Default

Naravno, Eon sto kaze stoji. Ja sam pisao iz ugla "cistog" vokala gde se to manifestuje kao tehnicki nedostatak, ali za elektroniku ovo ne vazi (ukoliko zelis da dobijes sinteticki zvuk vokala).
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2005, 10:39 AM   #9
STUDIOTON
Ivan Lekic
 
STUDIOTON's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kraljevo
Posts: 3,256
Default

Melodyne je odlican program za sve , i za prljanje vokala ali i za ostale stvari .. Oggy-ja mrzi da ga provaljuje pa zato kaze inace da ga pravo oseti promenio bi misnjenje
__________________
STUDIOTON is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2005, 10:50 AM   #10
Eon
Super Moderator
 
Eon's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Banja Luka
Posts: 3,229
Default

E kad smo kod cistog vokala prekjuce sam slusao presete sa helicona u Artistu. Ono je ljudi ludo skroz, radi kao da je otpevan vibrato ili pitch ili ne znam ni ja vise, ali je prejaka spravica. Samo 1800 evra
__________________
Ako mislis da mozes-u pravu si,ako mislis da nemozes-u pravu si!
Eon is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
USB - Midi veza kako? aleks Audio Software 24 22-10-2008 11:40 AM
Problem Veza:t3-pc Preko Midi Kabla spale Computer Hardware 0 28-08-2007 12:07 PM


All times are GMT +1. The time now is 10:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors