Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Osnove

Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 24-02-2014, 03:23 PM   #1
StevicaNish
Member
 
StevicaNish's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 147
Default Melodyne i Auto tune

Drugovi da li Melodyne ili Auto tune idu prvi u lancu na insert, i npr. ako zelim da melodyne ili auto tune stavim na vise traka, kako onda da li se stavlja na svaku traku ponaosob ili moze da se napravi fx kanal na kom se stavi melodyne i da trake posaljem na taj kanal? Ako mozete malo da mi objasnite kako to ide sa melodyne-om u auto tunom.
StevicaNish is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2014, 03:41 PM   #2
Bitch
SuperModerator
 
Bitch's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Novi Sad
Posts: 1,750
Default

Da li salterska radnica moze da primi istovremeno 10 ljudi?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2014, 03:48 PM   #3
StevicaNish
Member
 
StevicaNish's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 147
Default Re: Melodyne i Auto tune

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
Da li salterska radnica moze da primi istovremeno 10 ljudi?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne razumem te!?
StevicaNish is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2014, 05:57 PM   #4
Dushan_S
Pro Member
 
Dushan_S's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,736
Default Re: Melodyne i Auto tune

Stevice, te?ko je odgovoriti jer na?in kako pita? pokazuje dozu nerazumevanja kako generalno funkcioni?e audio, nevezano samo za ovo pitanje. Za?to recimo ne bi probao sam... Evo recimo, po?alji 7-8 kanala na grupu i usnimi to u Melodyne, a onda probaj i da na jednom kanalu stavi? delay, reverb, kompresor pa melodyne... Pa nam javi? kakvi su ti bili rezultati!
__________________
"Ni pro?li put nisam verovao u reinkarnaciju"
www.triggerband.net
www.facebook.com/bandtrigger
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2014, 09:20 PM   #5
StevicaNish
Member
 
StevicaNish's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 147
Default Re: Melodyne i Auto tune

Quote:
Originally Posted by Dushan_S View Post
Stevice, te?ko je odgovoriti jer na?in kako pita? pokazuje dozu nerazumevanja kako generalno funkcioni?e audio, nevezano samo za ovo pitanje. Za?to recimo ne bi probao sam... Evo recimo, po?alji 7-8 kanala na grupu i usnimi to u Melodyne, a onda probaj i da na jednom kanalu stavi? delay, reverb, kompresor pa melodyne... Pa nam javi? kakvi su ti bili rezultati!
Ok shvatio sam, melodyne ide samo na jedan kanal, prvi u lancu.
StevicaNish is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2014, 12:52 AM   #6
Bockie
Moderator
 
Bockie's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: ) Recording
Posts: 4,431
Default Re: Melodyne i Auto tune

Ne mora biti prvi u lancu.

Npr vokal, zašto bi takav plug bio pre gate-a...?

Čak možda i eq...ako je eq pre kompresora...?

A opet, nije isto da li se kompresuje ekvivalizovano ili ekvivalizuje kompresovano...babe i žabe...! Probaj, igraj se...

Dakle, "pomozi" tom plug-in-u da što bolje radi...! Isprobaj, potrudi se...!


Muzika je mašta, kako u svojoj melodijsko -aranžmansko - proznoj genezi, tako i u tehničko - produkcionoj izvedbi. Najbolji način da "usereš motku" je da uvedeš neka "Sveta pravila" i suzbiješ maštu...!

Eto dobrog "statusa"...
__________________
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2014, 02:05 PM   #7
sira
Senior Member
 
sira's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Solin
Posts: 384
Default Re: Melodyne i Auto tune

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
Da li salterska radnica moze da primi istovremeno 10 ljudi?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Gledao sam neke filmove, trojica, pa i četvorica stanu, ostali se naguravaju okolo, sad ne znam je li dotična inače ?alterska radnica
sira is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2014, 05:58 PM   #8
StevicaNish
Member
 
StevicaNish's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 147
Default Re: Melodyne i Auto tune

Quote:
Originally Posted by sira View Post
Gledao sam neke filmove, trojica, pa i četvorica stanu, ostali se naguravaju okolo, sad ne znam je li dotična inače ?alterska radnica

Ha, samo vi zezajte, ja sam morao da pitam.
StevicaNish is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2014, 03:48 AM   #9
Dushan_S
Pro Member
 
Dushan_S's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,736
Default Re: Melodyne i Auto tune

Quote:
Originally Posted by Bockie View Post
Ne mora biti prvi u lancu.

Npr vokal, za?to bi takav plug bio pre gate-a...?

?ak mo?da i eq...ako je eq pre kompresora...?

A opet, nije isto da li se kompresuje ekvivalizovano ili ekvivalizuje kompresovano...babe i ?abe...! Probaj, igraj se...

Dakle, "pomozi" tom plug-in-u da ?to bolje radi...! Isprobaj, potrudi se...!


Muzika je ma?ta, kako u svojoj melodijsko -aran?mansko - proznoj genezi, tako i u tehni?ko - produkcionoj izvedbi. Najbolji na?in da "usere? motku" je da uvede? neka "Sveta pravila" i suzbije? ma?tu...!

Eto dobrog "statusa"...
Da ne bi izazvao potencijalno zabunu, mo?da si trebao napomenuti da (pretpostavljam da je to u pitanju) misli? na auto-tune i eventualno na melodyne koji ?e biti ostavljen na kanalu do samog kraja miksa. Mnogo ljudi "opravi" vokal i bounce-uje ga, ?ak bih rekao ve?ina, a u tom slu?aju je prili?no lo?a ideja ne staviti melodyne kao prvi u nizu jer bi time "print"-ao nepovratno sve efekte koji su u lancu bili pre melodyne. A naravno, nema potrebe sebi vezati ruke.
__________________
"Ni pro?li put nisam verovao u reinkarnaciju"
www.triggerband.net
www.facebook.com/bandtrigger
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2014, 03:49 AM   #10
Dushan_S
Pro Member
 
Dushan_S's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,736
Default Re: Melodyne i Auto tune

Quote:
Originally Posted by StevicaNish View Post
Ok shvatio sam, melodyne ide samo na jedan kanal, prvi u lancu.
Eto vidi? kako zna?!
__________________
"Ni pro?li put nisam verovao u reinkarnaciju"
www.triggerband.net
www.facebook.com/bandtrigger
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
weird all yankovich objasnjava auto tune-funny!!! serbianzoro Audio Software 0 14-11-2009 02:38 PM
Nuendo 3 ne vidi Antares Auto-Tune DX? Gianfranco Audio Software 18 12-10-2005 06:18 PM
Ovdje ni auto tune ne pomaze zvincic Promocija radova 19 15-07-2005 04:04 PM
Antares Auto Tune ANITA Audio Software 35 03-05-2005 04:48 PM


All times are GMT +1. The time now is 03:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors