Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 16-12-2013, 05:19 PM   #11
Nemania
Pro Member
 
Nemania's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 956
Thanks: 18
Thanked 43 Times in 34 Posts
Default Re: Digidesign Pro Control

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
Nazalost, nema lepih DAW kontrola za malo para.... svojevremeno je jedan clan foruma kontaktirao sa nekim strancem koji je hakovao stari Control24 (po meni brutalan kontroler+ sve ostalo) da radi sa Cubase....
....samo sto je jbg stiglo pretece pismo od Avida, da se malo "smiri" ...
pozZ

Kome stiglo pretece pismo? Nasem ili tom strancu sto ga je hakovao?
Znam da nema dobrog kontrola za malo para, zato sam i gledao pro kontrol...majku mu bar da radi na 10 i 11...
Ajd ok, kapiram radi samo na protools, ali i dalje mi nije jasno sto nema podrsku za 10 i 11..
Znaci nista od pro control.., a taman sam ga nasao za pristojne parice oko 800e main jedinica a expanzije od 600-700..
Razmisljao sam ja i o control 24 medjutim hocu nesto vece, a za c24 nemam love..
Gledam i onaj iCon Qcon + 3 EXP (1800e novo), pa da odradim neki dojajni beli desk u koji bi ga ugradio sa sve touch screen ugradnim monitorima... ali nemam prilike da ga pogledam uzivo, samo da ga narucim od preko...a na fotkama mi ne deluje nista spektakularno...jbg ne znam sta da radim
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2013, 12:31 AM   #12
Bitch
SuperModerator
 
Bitch's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Novi Sad
Posts: 1,750
Thanks: 36
Thanked 121 Times in 70 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Kome stiglo pretece pismo? Nasem ili tom strancu sto ga je hakovao?
Znam da nema dobrog kontrola za malo para, zato sam i gledao pro kontrol...majku mu bar da radi na 10 i 11...
Ajd ok, kapiram radi samo na protools, ali i dalje mi nije jasno sto nema podrsku za 10 i 11..
Znaci nista od pro control.., a taman sam ga nasao za pristojne parice oko 800e main jedinica a expanzije od 600-700..
Razmisljao sam ja i o control 24 medjutim hocu nesto vece, a za c24 nemam love..
Gledam i onaj iCon Qcon + 3 EXP (1800e novo), pa da odradim neki dojajni beli desk u koji bi ga ugradio sa sve touch screen ugradnim monitorima... ali nemam prilike da ga pogledam uzivo, samo da ga narucim od preko...a na fotkama mi ne deluje nista spektakularno...jbg ne znam sta da radim
Control 24 isto nije podrzan... Isto kao ProControl...

Icon qCon ima filip u studiju hertz, vidi kod njega. Nije lose uopste



Sent from my iPhone using Tapatalk
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2014, 09:25 PM   #13
Nemania
Pro Member
 
Nemania's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 956
Thanks: 18
Thanked 43 Times in 34 Posts
Default Re: Digidesign Pro Control

Moze li neko da mi razjasni,
-kako se povezuju pro kontrol, fader pack i edit pak medjusobno?
-Sta mi je potrebno za vezu sa racunarom i audio interface-om?
-Moze li da radi sa Focusrite Liquid Saffire 56 ili mi je jos nesto potrebno od hardvera?
(Sto se protools-a tice, liquide 56 je kompaktibilan).
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2014, 11:22 PM   #14
DaBear
VIP Member
 
DaBear's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: London UK
Posts: 5,790
Thanks: 96
Thanked 602 Times in 341 Posts
Default Re: Digidesign Pro Control

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Moze li neko da mi razjasni,
-kako se povezuju pro kontrol, fader pack i edit pak medjusobno?
-Sta mi je potrebno za vezu sa racunarom i audio interface-om?
-Moze li da radi sa Focusrite Liquid Saffire 56 ili mi je jos nesto potrebno od hardvera?
(Sto se protools-a tice, liquide 56 je kompaktibilan).
Potreban ti je Pro Tools hardvare ! Tacka ! PT je tek od skoro omogucio / dozvolio da se native verzija moze koristiti sa tudjim audio interfejsima.
Ovi stari ne mogu..
Ako si toliko zapeo kupi ceo stari sistem negde, sa sve starim kompjuterom i PT. Znam mnogo ljudi koji rade i za PT 7.4 pa i sa 5.1 ..zaradi pare sa tim pa posle kupi nesto vece i bolje..

trece, zaboravio si na Google !! evo ti ovde User manual za Pro control..sve pise, nacrtano itd.. alo?
http://akarchive.digidesign.com/supp...ol%20Guide.pdf

a evo i slike iz mog starog studija sa Pro kontrolom...davno je to bilo !!
Attached Images
 
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2014, 11:45 PM   #15
Nemania
Pro Member
 
Nemania's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 956
Thanks: 18
Thanked 43 Times in 34 Posts
Default Re: Digidesign Pro Control

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Potreban ti je Pro Tools hardvare ! Tacka ! PT je tek od skoro omogucio / dozvolio da se native verzija moze koristiti sa tudjim audio interfejsima.
Ovi stari ne mogu..
Ako si toliko zapeo kupi ceo stari sistem negde, sa sve starim kompjuterom i PT. Znam mnogo ljudi koji rade i za PT 7.4 pa i sa 5.1 ..zaradi pare sa tim pa posle kupi nesto vece i bolje..

trece, zaboravio si na Google !! evo ti ovde User manual za Pro control..sve pise, nacrtano itd.. alo?
http://akarchive.digidesign.com/supp...ol%20Guide.pdf

a evo i slike iz mog starog studija sa Pro kontrolom...davno je to bilo !!
Skinuo sam vec user, ali nisam nasao konkretno oko konekcije. Samo ZA ethernet kabel.
To da uzimam stari komp sigurno necu, duhovito.. A podrzava do PT10, tako da ne bih radio na 7 pogotovo ne na 5.
Lepo sam pitao postoji li mogucnost konekcije sa drugim interface-ima, znaci kako kazes- ne postoji, iako su kompaktibilni sa pro toolsom.
Kada si spomenuo Pt hardver, pretpostavljam da se misli samo na HD sisteme, zar ne?
Ako je tako...da znam da dignem ruke od njega...I da gledam c24, nasao sam jedan za 1500e u nemackoj. Za te pare se isplati kupiti i pt hardwer
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2014, 01:32 PM   #16
DaBear
VIP Member
 
DaBear's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: London UK
Posts: 5,790
Thanks: 96
Thanked 602 Times in 341 Posts
Default Re: Digidesign Pro Control

pa a..on komunicira preko Etherneta, ima svoj protokol (koji je napisan samo za njega) detektuje Digidesign audio cards koje su u kompjuteru itd...

Ja sam ga prvo terao na 5.1 sa MIX sistemom, pa posle na 7.4 sa PT HD/192 interface itd... onda sam sve prodao i uzeo novi (onaj metalni) MBox Pro i sad na njemu teram PT9 i PT10. I nista drugo mi ne treba...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2016, 04:15 PM   #17
lakir
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 90
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Digidesign Pro Control

Vidim da je tema starija ali nadam se da ce se naci neko da pomogne i odgovori
Koristim Pro Tools 10 a kao interface i kontroler koristim Digi 003 Console. Planiram da menjam Digi 003 za Focusrite Control 24 pa me interesuje par konkretnih stvari koje nisam uspeo da izguglam
Da li PT 10 podrzava Control 24 s obzirom da je starija sprava?
Sta mi jos od hardvera treba da bih koristio preampe sa Control 24 tj.sta mi je potrebno uz Control 24 da mogu da radim multitrack recording (ako se ne varam ima 16 preampa tako da mislim na snimanje 16 kanala)?
To su za sada informacije koje su mi najvaznije da bih znao da li da se uopste upustam u tu zamenu...
Nadam se da ce se naci neko malo iskusniji da mi odgovori
Hvala
Pozdrav
lakir is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2016, 05:21 PM   #18
Bitch
SuperModerator
 
Bitch's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Novi Sad
Posts: 1,750
Thanks: 36
Thanked 121 Times in 70 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lakir View Post
Vidim da je tema starija ali nadam se da ce se naci neko da pomogne i odgovori
Koristim Pro Tools 10 a kao interface i kontroler koristim Digi 003 Console. Planiram da menjam Digi 003 za Focusrite Control 24 pa me interesuje par konkretnih stvari koje nisam uspeo da izguglam
Da li PT 10 podrzava Control 24 s obzirom da je starija sprava?
Sta mi jos od hardvera treba da bih koristio preampe sa Control 24 tj.sta mi je potrebno uz Control 24 da mogu da radim multitrack recording (ako se ne varam ima 16 preampa tako da mislim na snimanje 16 kanala)?
To su za sada informacije koje su mi najvaznije da bih znao da li da se uopste upustam u tu zamenu...
Nadam se da ce se naci neko malo iskusniji da mi odgovori
Hvala
Pozdrav


- Control24 radi do v10. Vec verzija 11 ne radi.
- Digi003 je i interfejs i kontroler. Control24 je samo kontroler (iako ima analogni deo, on nema interfejs).
- Tih 16 preampa moras da uteras u neku zvucnu kartu. On je sustinski pravljen za HD sistem (znaci Mac sa Core i Accel karticama). Znaci uguraj se u neku zvucnu kartu ako vec ne planiras kupiti HD sistem. Sreca je ta sto od v9 Protools podrazumeva i drugi hardver, ne samo Digijev, pa mozes sklopiti sebi svoj setup nevezano za HD.
Drugim recima - digi003 ima i kontroler i interfejs u sebi. Ako ga menjas za Control24 dobijas samo kontroler, treba ti jos i interfejs.

Eto brzinski.
PozZ
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2016, 06:39 PM   #19
lakir
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 90
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Digidesign Pro Control

Bitch hvala na brzom i konkretnom odgovoru
Imao sam priliku da testiram za drugara Behringer xr18 u studiju kao audio interface i sve je radilo bez ikakvih problema i latencije...e sad,pada mi na pamet da taj xr18 koristim kao interface a con 24 kao kontroler,kako bih u tom slucaju povezao preampe na sa con 24 na xr18?
Sto se tice finansija to izadje oko 2000e,sada me vec kopka Tascam dm3200 samo ne znam da li bi odradio kao kontroler sa pt 10 ili behringer x32 koji je malo skuplji ali je sprava nove generacije...isto ne znam kako bi se ona ponasala kao kontroler...?
lakir is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K:digidesign 888/24 perun Kupujem/trazim 0 01-08-2010 04:06 PM


All times are GMT +1. The time now is 12:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
vB.Sponsors