Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-05-2010, 08:12 PM   #1
razumpolze
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Lpk 25 akai

Имам једну дилему и много би мо значило када бисте ми помогли својим саветом. Пре наколико недеља сам купио мале LPK25 AKAI клавијатуре и веома сам задовољан како раде. Међутим, када покушам нешто да снимим са тим клавијатурама звук који из њих добијам појављује се за делић секунде раније у односу на већ снимљену музичку линију. На пример, ја у ритму свирам једну мелодију и чујем да је све у такту док свирам, а касније када узмем то да преслушам, чујем да је снимљена мелодија ван ритма, односно да “жури” делић секунде у односу већ снимљен материјал. Шта је томе разлог? Имам добру звучну карту, Line 6 UX 2, релативно добар рачунар са процесором од 1.7 GB, (имам и један јачи). Када снимам аудио у Cubase SX немам проблеме са кашњењем или звуком који жури. У прилогу вам шаљем МП3 фајл који сам снимио као илустрацију проблема. Док сам свирао тонови су се чули у исто време. Када сам преслушао снимак, чујем да их рачунар репродукује као да су свирани са малим закашњењем (или убрзањем). Ако можете, помозите ми. Хвала унапред.
Владимир
Attached Files
File Type: mp3 kasnjenje ili brzanje.cpr.mp3 (721.3 KB, 63 views)
razumpolze is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2010, 08:17 PM   #2
Tribal_kg
Senior Member
 
Tribal_kg's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Kragujevac
Posts: 727
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Re: Lpk 25 akai

Probaj ovo:

1. Disable all Emulated Ports (emulated midi portove disejbluj)
2. Make sure the Use System Time Stamp box is checked in your Devices menu (cekiras ovo u Device meniju)
3. Move the file 'ignoreportfilter', found in a
folder similar to 'c:\program Files\Steinberg\Cubase\MIDI Port
Enabler'. Simply move the 'ignoreportfilter' file
up one level to 'c:\program Files\Steinberg\Cubase\'. (ovo je jasno.. jasmo premestis fajl u Cubase root folder)

Cini mi se da je to resenje. Mozes i na forumu da potrazis, bilo je vec price o tome.

Pisi latinicom, ne znaju svi cirilicu na ovom forumu.
Tribal_kg is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2010, 08:49 AM   #3
razumpolze
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Lpk 25 akai

Hvala za ovaj savet. Probaću. Hvala i za preporuku oko pisma.

Vladimir
razumpolze is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Akai??? Madagascar Audio Software 5 03-04-2009 05:11 PM


All times are GMT +1. The time now is 11:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
vB.Sponsors