Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-06-2005, 10:34 PM   #1
zvincic
Pro Member
 
zvincic's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Split
Posts: 2,086
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Jedno tehnicko pitanje

Ne znam gdje bih drugo smjestio pa sam ovdje postao.

dakle, situacija je ovakva.


imam uredjaj koji vani daje nebalansirani linijski signal koji trebam prevesti jedno 300-400 m dalje u uredjaj sa nebalansiranim ulazom.

najbolji dio tek slijedi, cijelom duzinom kabel bi bio polegnut UZ strujni kabel (ne postoji nacin da ovo izbjegnem).

kako ovo najbezbolnije izvesti?

na pocetku i na kraju lanca bi trebao imat unbal./bal konvertere obavezno.

e sad, da li line level signal ima dovoljno snage za 400 m trase ili ce trebati kakav booster?

ima li itko iskustva?
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2005, 03:05 AM   #2
Arthur
MAO
 
Arthur's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Shenzhen, China
Posts: 6,981
Thanks: 309
Thanked 429 Times in 294 Posts
Default

bezbolno ili ne, treba ti DI box, ili nesto jace. NE znam cime se na Exitu i slicnim festivalima rade takve stvari... tamo su distance po 100injak metara, al su kablovi duzi. Nije ti to jednostavan zahvat, a narocito ne jeftin. I na kvalitet zaboravi.. Ajd nam odgonetni otkud ti takva potreba?
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2005, 03:35 AM   #3
Oggy
Moderator
 
Oggy's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,125
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Moras da imas nesto nalik DI boxu, tj, moras da pojacas signal. Najbolje bi bilo da nadjes negkog ko se stvarno razume da ti izracuna koliko pojacanje mora da bude na tu razdaljinu. Ja ne znam da je neko razvlacio kablove na 400 metara, cak se pitam, odakle ti kabl... Na velikim koncertima nema duzeg multikora od 100 metara, a oni svi pre mixera imaju DI boxove. Jos struja pored... Nisi rekao da li je u pitanju stereo signal ili multi- chanel?
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2005, 03:58 AM   #4
Shot
Stara Rumski Elita 2003.
 
Shot's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Zagreb
Posts: 1,092
Thanks: 39
Thanked 199 Times in 82 Posts
Default

Jako zeznuta situacija!

Prvo sto mi pada na pamet je bijeg od standardnih audio kablova. Probaj malo kopat po netu o uredjajima poput Rane NM84. To su uredjaji koji uzimaju audio signal i onda ga distribuiraju putem mreznih kablova (ethernet). Nisam nikada puno ulazio u to, tako da ne znam sisteme, protokole, eventualna kasnjenja. Po nekoj logici on mora uzeti signal i konvertirati ga u neki digitalni! Mislim da je ovo jedino rjesenje. Ako moze standarna pc ethernet mreza funkcionirati na vece udaljenosti, onda i ovo mora raditi. A koliko puta ethernet kabel ide u zid tik uz strujne instalacije...
I naravno, ono najjednostavnije - pretvori prije svega nebalansirani u balansirani signal!
__________________
- -= - =- = - = - = - = - = - -
SHOT
http://www.elemental.hr
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2005, 10:57 AM   #5
perpetuum
Junior Member
 
Join Date: Mar 2005
Location: Subotica
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lesha
a kako bi bilo da signal saljes bezicno ?
Ja sam upravo pre neki dan ovakav problem resio tako sto mi je prijatelj napravio fm predajnik na 107.5 Mhz,5W(200e),i time sam resio i problem sa razlicitim uzemljenjem.
Nije bas najlegalnije,ali konfigurises antenu i snagu tako da ne bacaju predaleko.javascript:emoticon('')
perpetuum is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2005, 06:00 PM   #6
zvincic
Pro Member
 
zvincic's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Split
Posts: 2,086
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by Arthur
Ajd nam odgonetni otkud ti takva potreba?
kada radis u tehnici na televiziji moras slusati hireve ljudi na visokim polozajima koji bas i ne razumiju kako ta tehnika funkcionira :roll:

@ Oggy

nije u pitanju multicore, cak ni stereo signal vec samo jedan audio kanal.

@ Shot

u medjuvremenu sam malo istrazivao i izgleda da cemo ici na soluciju u kojoj i slika i ton idu u mpeg4 koder koji se kaci na ethernet. zatim wifi-em spojiti tih 400 metara, zapravo oko 200 metara zracne linije i onda idemo u DCM-ov cvor (znam da Shot ovo zna ali za ostale: DCM je koncesionar za kabelsku televiziju i kabelski internet).

hvala svima na prijedlozima

sada treba baciti sve na papir pa u nabavu opreme...tj. zicanje sponzora
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2005, 06:01 PM   #7
zvincic
Pro Member
 
zvincic's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Split
Posts: 2,086
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by perpetuum
Ja sam upravo pre neki dan ovakav problem resio tako sto mi je prijatelj napravio fm predajnik na 107.5 Mhz,5W(200e),i time sam resio i problem sa razlicitim uzemljenjem.
Nije bas najlegalnije,ali konfigurises antenu i snagu tako da ne bacaju predaleko.javascript:emoticon('')
zanimljiva ideja ali nazalost ne prolazi posto ovo ne radim u "A je to" maniri vec za lokalnu televiziju. MORA biti legalno

oni su vec najebali jednom zbog slicne stvari dok ja jos nisam radio...a kad se jednom opeces i na hladno puses.

kad sam predlozio sefu Wifi prva reakcija je bila, JESI NORMALAN!?!?
NEMA SANSE!
zvincic is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Snimanje - tehnicko pitanje Bockie Audio Software 5 07-05-2009 02:41 PM
Jedno pitanje... :) zlobisha Ostali muzički instrumenti i studijska oprema 1 16-01-2009 08:25 PM
Jedno pitanje za Vladu! bumbar Vlado Georgiev 1 16-03-2005 10:19 PM
Jos jedno pitanje ProTools HD djole970 Vlado Georgiev 8 28-02-2005 06:25 PM


All times are GMT +1. The time now is 06:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
vB.Sponsors