Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-07-2018, 07:42 PM   #1
Framus
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Trstenik
Posts: 54
Thanks: 5
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Cue Mix DSP Help

Pozz drugari, nabavio sam Motu Traveler audio karticu i pre par dana mi je stigla Fire Wire PCLe kartica za racunar sa TI cipom! Instalirao sam je i to je OK, racunar je vidi. Panje je, kada instaliram najnovije drajvere i softver sa Motu sajta, odradi instalaciju i instalira mi izmedju ostalog i Cue Mix FX ali nece Cue Mix DSP !!! Pokusavao sam da pronadjem o cemu se radi ali, ne ide !!?? Ako moze pomoc nekoga ko je imao slicno iskustvo/problem, ili pomoc ljudi od znanja kako instalirati i gde pronaci ovaj gore pomenuti softver/instalaciju za Cue Mix DSPmikser ?? U uredjaju (Traveleru) je firmer 1.07. Evo i slika oba virtuelna mixera!! Nadam se da sam jasno opisao u cemu je problem !! Prva slika je Cue Mix FX a druga Cue Mix DSP. Pozz Aleksandar
Framus is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2018, 01:55 PM   #2
Bitch
SuperModerator
 
Bitch's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Novi Sad
Posts: 1,750
Thanks: 36
Thanked 121 Times in 70 Posts
Default Re: Cue Mix DSP Help

Ne vide se nikakve slike u attachmentu....
Ali svakako - CueMix je CueMix.
DSP ili FX, potpuno je svejedno, zavisi od uredjaja i chipseta na njemu... mozda te buni to sto je stari Motu drajver bio DSP, a sada je FX (npr. ja imam Traveler mk3 i imam CueMix FX, nemam DSP, ali to je jedno te isto )

Tako da, ne brini. Dokle god ti Motu Setup prijavljuje da je kartica online, i dokle god ti bilo koja od CueMix aplikacija radi, you're good to go.
Bitch is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Bitch For This Useful Post:
Framus (11-07-2018)
Old 11-07-2018, 04:23 PM   #3
Framus
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Trstenik
Posts: 54
Thanks: 5
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Re: Cue Mix DSP Help



Izvinjavam se propustio sam da postavim slike !! Prva slika je Cue Mix FX a druga foto je Cue Mix DSP
Znaci, po meni razlika je oigledana, pa zato i pitam !!!?? Pozz
Framus is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2018, 04:33 PM   #4
Framus
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Trstenik
Posts: 54
Thanks: 5
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Re: Cue Mix DSP Help

Bitch, hvala ti na dgovoru, evo postavio sam slike , prvog i drugog miksera gde je razlika ocigledna !!?? Nisam jos nista koristio/radio sa mix-om, da bih dao komentar, bukvalno tek trebam upoznati Traveler, i njegove mogucnosti !!! Imam Tascam DM24, koji cu vezati optikom sa Traveler-om i analogne signale sa inserata od DM 24 u Traveler, tako da imam 16 kanala istivremeno !! Normalno iz Traveler-a ide Fire Wire konekcija u racunar ( imam Cubase 5 u racunaru) ! Nadam se da negde ne gresim !!???
Framus is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2018, 06:08 PM   #5
Bitch
SuperModerator
 
Bitch's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Novi Sad
Posts: 1,750
Thanks: 36
Thanked 121 Times in 70 Posts
Default Re: Cue Mix DSP Help

Razlika u izgledu je zato sto je proslo nekoliko godina nekada je CueMix izgledao kao slika dole, a sada izgleda kao ova gornja slika.

Sve u svemu, bitno je da ti radi CueMix, a da li pise FX ili DSP bas te briga
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2018, 07:31 PM   #6
Framus
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Trstenik
Posts: 54
Thanks: 5
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Re: Cue Mix DSP Help

Da, konacno sam ukapirao o cemu se radi, i da u pravu si, ovo je ista stvar samo je izgled drugaciji !! Videcu ovih dana kako to funkcionise, pa ako se snadjem dobro je, ako ne bicu slobodan da se javim da mi pomones oko eventualnih problema i zezalica ako si raspolozen i imas vremena !!! Na MOTU sajtu sam pronasao da je ovo valjda zadnji Audio instaler za Windows (MAI_Win_66814 i MOTUSetupMIDI57483), ispravi me ako gresim !!!?? Pozz i jos jednom zahvaljujem
Framus is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
vB.Sponsors