|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi, definitivno pocinjem da nosim laptop na svirke (kao dodatni sinti)..... Imam tc konnekt 24, i treba mi sprava sa FW-om... po mogucstvu velikim, 6topinskim, ako tako nesto postoji. Ostale karakteristike - sto jeftiniji
![]() Da li ima smisla uzeti neki power book ? Da li postoji noviji software koji radi i na starim OsXovima (a ne samo na intel mac makinama)... ili da uzmem obican, jachi PC, sa express card slotom, pa jurim FW za njega? Da ne bude samo rasprava Pc vs Mac..... ja sam ravnodushan prema tome.... bitno mi je samo da mi zavrsava posao.....
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Ne treba mi laptop za svirke, ali koliko vidim, po pravilu svi jeftiniji modeli NEMAJU firewire, nego usb. Mozda je migracija na usb audio kartu neko ekonomicnije resenje.
pozdrav bogi
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
bas tako boggy !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
za jednostavne akcije, da.... ali sa TC konnekt 24 dobijam puuno opcija koje ni jedna (koliko ja znam) usb karta ne moze. Imam i adat, ako zatreba, i dobar reverb na njoj i direct monitoring sa vise ulaza, izlaza, stand alone mod.... fakticki, ta karta bi mi sluzila i kao keyboard mixer....
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Ja za tu namenu koristim RME babyface i ima sve sto si nabrojao,jedino ima stereo izlaz!Ali,radi stabilno kao stena....Ja radim na PC-iju i grdne probleme sam imao dok nju nisam kupio.Mozda sam trebao da kupim RME UC i to je to.Ja mislim da je to najbolja varijanta za te pare bilo za live ili za studio.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Macbookovi Pro su imali FW400 port negdje do kraja 2007 godine, a poslije su presli na FW800 koji se takodje moze koristiti uz neki adapter, ali kako to nemam nisam siguran da li tako moze prenositi i struju za karticu (koju moze ovaj stari FW400 6-pinski dzek).
Ako sviras samo taj kontakt sempler ili sta vec, svaki Mac od Powerbooka 1.5Ghz do ovih novijih Macbookova Pro (Core duo ili C2D) ce ti raditi posao. Cijene polovnih Macbookova Pro te starije generacije su od 450-500e mislim, Powerbookova 200-250e cini mi se. Naravno, mozes i varijantu sa PC notebookom i nekom dodatnom express karticom, tu vec nisam siguran da li daju dovoljno struje za karticu. Jedina negativna strana kupovine Macbooka je sto se neces moci vratiti nazad na windoze, to ti je kao crvena pilula u poznatom filmu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Meni je zadnjih meseci zanimljiv NETbook format racunara (USB only) za terenska merenja... RME babyface je jedan od kandidata. pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Pa da.... ja vec imam taj TC 24d..... dobra je karta, steta da ode za neku usb
![]()
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
hp nudi neke od svojih računara sa fw400 u razumnom cjenovno/kvalitativno/performanse odnosu ali morat će? potra?iti. ili polovan Mekić
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Fw za laptop | OFF | Computer Hardware | 3 | 18-05-2011 02:56 PM |
$35 laptop | Coconut | Razno | 4 | 03-09-2010 11:18 PM |
laptop firewire | liman021 | Computer Hardware | 12 | 22-06-2009 01:53 PM |
daw laptop | liman021 | Computer Hardware | 3 | 23-02-2009 12:57 PM |
Live nastupi isključivo sa LAPTOP-MIDI KONTROLER kombinacijom | mesh | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 12 | 13-01-2009 01:16 PM |