Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Osnove

Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 25-02-2014, 11:50 PM   #1
mr_eko
Member
 
mr_eko's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 121
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Cubase i direkt monitoring

Imam karticu focusrite saffire pro 14 i koristim cubase 5. Treba da namjestim efekat da mi radi dok snimam vokal. Kada uprem dugme Monitor sve mi se udupla ? jeli ima neko rje?enje ? Hvala unaprijed
mr_eko is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2014, 06:14 PM   #2
StevicaNish
Member
 
StevicaNish's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 147
Thanks: 23
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default Re: Cubase i direkt monitoring

Quote:
Originally Posted by mr_eko View Post
Imam karticu focusrite saffire pro 14 i koristim cubase 5. Treba da namjestim efekat da mi radi dok snimam vokal. Kada uprem dugme Monitor sve mi se udupla ? jeli ima neko rje?enje ? Hvala unaprijed
Imas problem sa latensijom, na koliko ti je podesen latency u cubase? Ja npr imam Lexicon omega, i imam zakasnjenje od nekih 5.6ms, tako da je neupotrebljiva po tom pitanju.
StevicaNish is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2014, 07:13 PM   #3
mr_eko
Member
 
mr_eko's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 121
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Cubase i direkt monitoring

Gdje mogu pogledat tu latenciju u cubase ? i da li misliš da nevalja zvučna kartica ??

Last edited by mr_eko; 26-02-2014 at 07:23 PM.
mr_eko is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2014, 07:38 PM   #4
mr_eko
Member
 
mr_eko's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 121
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Cubase i direkt monitoring

"Zero Latency Tracking is used for the recording process. It will automatically output Mix 1 and 2 to all your line outputs, routing to
the main monitors and to the headphones simultaneously. Line inputs and DAW outputs must be set up in Mix 1 so that you are able
to monitor these sources with zero latency. You must also ensure that you are not monitoring the same signals from within your
DAW at the same time, otherwise you will be monitoring the same signal twice (once direct from Saffire MixControl AND a second
time (with latency) from your DAW.)"

Ovo sam na?ao o kartici? Prije sam imao M-audio nije se spominjalo DAW ? ne razumim ni?ta sad :/
mr_eko is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2014, 09:59 PM   #5
StevicaNish
Member
 
StevicaNish's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 147
Thanks: 23
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default Re: Cubase i direkt monitoring

Ides ovako: device - device setup - saffire - control panel

evo i slika, kako to izgleda
Attached Images
 
StevicaNish is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2014, 10:34 PM   #6
StevicaNish
Member
 
StevicaNish's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 147
Thanks: 23
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default Re: Cubase i direkt monitoring

evo i video

http://www.youtube.com/watch?v=9LxZ7dIb7Yg
StevicaNish is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2014, 11:36 PM   #7
mr_eko
Member
 
mr_eko's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 121
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Cubase i direkt monitoring

Dru?e meni izbacuje ovo :
mr_eko is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2014, 01:06 AM   #8
Rhino
Pro Member
 
Rhino's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,225
Thanks: 88
Thanked 133 Times in 115 Posts
Default Cubase i direkt monitoring

Tebi izbacuje to jer imas drugi model/drugi drajver!

Imas taj settings dolje desno da smanjis latency ako si uposte na to mislio


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
aje
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2014, 10:06 AM   #9
mr_eko
Member
 
mr_eko's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 121
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Cubase i direkt monitoring

Jo? nisam rjesio problem. Pokusavao sam na postavkama smanjiti buffer size, al mala razlika.
Kada snimate u cubasee jeli palite onaj gump monitor kad usnimavata vokal ili neki instrument ?
mr_eko is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2014, 11:08 AM   #10
StevicaNish
Member
 
StevicaNish's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 147
Thanks: 23
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default Re: Cubase i direkt monitoring

Quote:
Originally Posted by mr_eko View Post
Jo? nisam rjesio problem. Pokusavao sam na postavkama smanjiti buffer size, al mala razlika.
Kada snimate u cubasee jeli palite onaj gump monitor kad usnimavata vokal ili neki instrument ?
Ne palimo. Hm onda tvoja kartica ima problem sa latensijom, probaj malo da procesljas neke strane forume da vidis da li jos neko ima takav problem sa tom karticom.
StevicaNish is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
monitoring SumAnuT Monitoring 10 02-02-2014 07:57 PM
Monitoring... Bockie Pricaonica 22 03-03-2011 12:43 PM
Monitoring Bitch Nik?a Brato? 9 02-03-2011 11:10 PM
Najbolja kombinacija za snimanje gitare direkt u komp? disco violence Gitarska Produkcija 8 02-02-2010 11:43 AM
monitoring fapro Monitoring 8 29-08-2004 06:35 PM


All times are GMT +1. The time now is 12:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
vB.Sponsors