Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Recenzije

Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 23-08-2012, 05:06 PM   #31
TheBraco
Member
 
TheBraco's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 118
Default Re: Presonus StudioLive 16.4.2 Digitalni Mixer

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Ako ima razlike, (mada bih rekao da je softver identičan) drugar sa problemom ima 16.0.2

Kada ka?em problem, on se odnosi na 16-tokanalno vi?ečasovno snimanje preko firewirea.
Ne bi tra?io problem u mikseru ( moj je radio i sa starim firmwareom ) tako da bi vjerovatno imao problem i sa 16.4.2.
Ja sam prebacivao neke koncerte sa adat traka na hdd na način da sam iz adata i?ao 8 kanala van a u studio live 8 kanala in i real time play rec ( ne znam kako bi to drugačije napravio ). To su koncerti ( bilo ih je tri ) po oko 1 sat pa do 1:20 du?ine i nisam primjetio ni?ta. Sve je normalno snimljeno a kasnije sam posyncao u studio one ( blokove po 8 kanala ( svaki koncert je sniman na 16 )).
TheBraco is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2012, 07:12 PM   #32
TheBraco
Member
 
TheBraco's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 118
Default Re: Presonus StudioLive 16.4.2 Digitalni Mixer

Quote:
Originally Posted by TheBraco View Post
Sada ću obzirom da je krenula rasprava u ovom smijeru kupiti gore spomenuti kabel i instalirati universal control na laptop na kome je pentium dual core ( neki ) i 4 gb rama i win xp pro,pa javim ima li problema.
Dakle obavio sam i to kupio kabel 6 pinova na 4 pina i instalirao novi universal control na laptop.
SL 16.4.2. ima dva firewire porta i jednostavno sam u slobodni u?tekao kabel i opet sve radi ok.
Mislim da ako je instalacija windowsa ok i ako je universal control kompatibilan sa firmwareom na mikseru ne bi trebalo biti problema.
TheBraco is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2012, 11:22 PM   #33
Student
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 140
Default Re: Presonus StudioLive 16.4.2 Digitalni Mixer

Ja sam probao sva moguca podesavanja winowsa i nisam uspeo da otklonim puscketanje i kratko smrzavanje. Kupio sam i PCIexpres firewire karticu koja ima 6 pinova i nista nisam uradio. Skinuo najnovije drajvere, uredno ih instalirao, pisao na presonusovom forumu i stalno dobijam iste odgovore. Skinuo sam sve te altke za podesavanje i nema rezultata. Probacu sada da formatiram hard i da stavim drugi windows, ako ne moram drugi komp da kupim
Student is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2012, 06:44 PM   #34
TheBraco
Member
 
TheBraco's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 118
Default Re: Presonus StudioLive 16.4.2 Digitalni Mixer

Već sam zaboravio priča? li o kanti ili laptopu, no poanta je da ljudi obzirom da im je dozvoljeno čačkaju po windowsima ne bi li ih " uredili " za studijski posao. Naravno istu stvar ne rade sa Mac-ovima jer oni po defaultu rade dobro. Ono ?to ja doista mislim stavi novu instalaciju windowsa koja got to bila. Poinstaliraj drivere koji su potrebni da sve komponente rade i instaliraj universal control ( po meni zadnji ). Ja imam kantu u studiju sa win 7 64 bita sve radi savr?eno već dvije godine ( naravno nama interneta i điđa, samo radim glazbu ), a imam i laptop sa xp pro i svim i svačim ( koristim ga za isprobavanja daw-ova i .... također je ok.
Btw već neko vrijeme ganjam nekog starijeg Mac-a ( ne mogu platiti ne?to bolje ) jer me doista zanima kako radi, je li to doista toliko " bolje" .
TheBraco is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2013, 06:47 PM   #35
Ayro
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1
Question Re: Presonus StudioLive 16.4.2 Digitalni Mixer

E dečki ja imam jedan problem pa mo?da netko mo?e pomoći ni?ta novo za mene ugl. stvar je u tome da kolega ima takav gore mixer Presonusov 16.4.2 i imam problema sa driverima.Dok je imao xp sve je radilo normalno na 7 neće. skinio sam sve drivere sa neta i stavljao instalirao i to i i dalje mi pokazuje no device ali kad instaliram drivere i resetiram komp očita mi presonic instalira ga al nema ga.Inače spojen je sa računalom Firewire karticom i stvarno neznam zasto ne radi.Koristi ga kao druga kartica te na xp je bilo napisano da se koristi ne?ta presonic? MOlim Vas pomoć ako itko mo?e poruka na mejl ili Vamo:HVALA!
Ayro is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2013, 01:50 PM   #36
Student
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 140
Default Re: Presonus StudioLive 16.4.2 Digitalni Mixer

mislim da na win 7 nece da radi sa svim chipset-ima na firewire kartici.... ja i dan danas muku mucim sa tim, mada sam sada stavio hackintosa ali cekam da mi stigne exprescard pa da probam.
ovo ti je lista sa chipset-ovima sa kojima radi presonus. http://www.presonus.com/uploads/prod...ty_7-25-12.pdf
Student is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2013, 11:52 PM   #37
akordeonista
Senior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 734
Default Re: Presonus StudioLive 16.4.2 Digitalni Mixer

Danas sam se mucio sa instalacijom 16.0.2 na lap-top (neki MSI star nekih 3-4 godine). Instalirao sam nekoliko puta najnoviji presonusov Control Panel (v.1.7) i nije radilo dok na kraju nisam probao da instaliram najstariji dostupan (v.1.5.3.1). Tada je proradio mikser mada izgleda mi ne bas najsrecnije jer vidim da se, kada radim u Nuendu, desavaju neka zastajanja cele masine, otprilike kao sto je neko vec opisao gore, zastane na par sekundi. Videcu jos sutra sta se desava, imam neku svirku sutra uvece pa cu probati da snimim jedan deo da vidim kako se ponasa u realnoj situaciji.
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 17-03-2013, 08:14 PM   #38
akordeonista
Senior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 734
Default Re: Presonus StudioLive 16.4.2 Digitalni Mixer

Probao na svirci i ne moze da snima nista, blokira kompletan Nuendo i nemoguce je raditi u njemu! Cim iskljucim Presonus iz laptopa, Nuendo radi najnormalnije.
Upravo sam probao na svom desktopu (RuDaw od pre 4-5 godina) na kom je Win XP SP2 i FW karta sa TI cipom i sve radi bez greske uz drajvere 1.6! Snimao sam bez prekida nekih 45 minuta i sve je proslo bez problema!

Last edited by akordeonista; 20-03-2013 at 06:01 PM.
akordeonista is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 01:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors