Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Recenzije

Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-03-2006, 09:40 AM   #11
STUDIOTON
Ivan Lekic
 
STUDIOTON's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kraljevo
Posts: 3,256
Default Re: MACKIE Big Knob (studio command system)

Quote:
Originally Posted by Ad Fines
Tako je.Podesi se level talkback izlaza,al iz monitora u studiu ide signal jednakom jacinom i tako prolazi kroz talkback u slusalice i stvara samo buku onome ko te u tom trenutku slusa.Nema dima osim ako i taj taster sisnes.Recite sta hocete,al to su mogli prekopirat sa 32/8 i sve pet.S kim sam god do sad radio,milion puta sam morao ponovit ono sta zelim reci.
@Ivan
Mozda i ima suma,to me nije briga,al da je mutan,mutan je.Govorim o talkbacku.
pa ok . ipak to odlicno sluzi .. to sto se i sam najezis na boju svog glasa preko talkbacka je manje vazno .. bitno je da svako u reziji kada prica cuje se jasno .. medjutim ja sam i to resio da ne moram da zaustvaljam projekat .. povezao sam footswitch na talkback .. i kada pustim projekat ne moram da ga zaustavljam da bi me cuo .. samo prvo stisnem DIM i ode matrica za -20db pa onda jednostavno nogom stisnem pedalu i kazem sta treba .. mnogo prosto a takodje sa dobrim efektom .. predlazem ti da probas i ti .. svidece ti se .. nista nije da kazes tesko ,veoma lako i jednostavno
__________________

Last edited by STUDIOTON; 08-03-2006 at 09:46 AM.
STUDIOTON is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2006, 09:49 AM   #12
STUDIOTON
Ivan Lekic
 
STUDIOTON's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kraljevo
Posts: 3,256
Default Re: MACKIE Big Knob (studio command system)

Koliko mi je poznato DIM u talkbacku jedino ima PRESONUS od kontrolera .. ali da bi uzivao potpuno u pewsonusu potreban ti je cotrol station + onaj dodatak .. dakle station ide u rack i nema guzvanja kablova preko stola a sve kontrole su na tom dodatnom stonom uredjaju koji ga povezuje sa bazom samo jednim kablom .. i milina raditi.. mnogo je dobro uradjen .. ali ko ima oko 600 eur za obe sprave to je najbolje resenje







I SPL mislim da je na istu foru kao knob ..
__________________
STUDIOTON is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2006, 09:51 AM   #13
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.
 
Ad Fines's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Topusko
Posts: 1,085
Default Re: MACKIE Big Knob (studio command system)

Da u pravu si,to mi nije palo na pamet.A sta mislis dal bi se to moglo napravit sa nekim carobnim zicama unutra?Ima shema u manualu,trebalo bi vidjet.Mozda se stavar moze promjeniti.
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2006, 09:56 AM   #14
STUDIOTON
Ivan Lekic
 
STUDIOTON's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kraljevo
Posts: 3,256
Default Re: MACKIE Big Knob (studio command system)

Quote:
Originally Posted by Ad Fines
Da u pravu si,to mi nije palo na pamet.A sta mislis dal bi se to moglo napravit sa nekim carobnim zicama unutra?Ima shema u manualu,trebalo bi vidjet.Mozda se stavar moze promjeniti.
ma kakvim zicama, ne mislis valjda otvarati spravu .. pa imas pozadi pise jasno FOOTSWITCH .. kupis neki pedalu za 15 eur i povezes bananom .. i reseno ..

evo kako sam ja povezao
__________________
STUDIOTON is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2006, 10:03 AM   #15
STUDIOTON
Ivan Lekic
 
STUDIOTON's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kraljevo
Posts: 3,256
Default Re: MACKIE Big Knob (studio command system)

ahaaa . nema resenja zato sto DIM na knobu ne vazi za slusalice .. tako da ako hocesmo ovako da napravimo jedino nogom aktivirati talkback a rucno smanjivati slusalice na potenciometru
__________________
STUDIOTON is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2006, 11:34 AM   #16
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.
 
Ad Fines's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Topusko
Posts: 1,085
Default Re: MACKIE Big Knob (studio command system)

Knob ima dim samo na monitor outputima i cini mi se na 2-track.Nisam siguran jer mi sad nije pod rukom.Neophodno je da ima dim i na PHONES AMP al da je povezan automatski sa talkbackom.Nije mi jasno kako to nisu uradili.
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2006, 02:36 PM   #17
Tiki the Boyler
Moderator
 
Tiki the Boyler's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Banja Luka
Posts: 1,743
Default Re: MACKIE Big Knob (studio command system)

Jes' lijepo imati Central Station!
__________________
'
'The Funk' is the space that lives between the notes!

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2006, 02:50 PM   #18
STUDIOTON
Ivan Lekic
 
STUDIOTON's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kraljevo
Posts: 3,256
Default Re: MACKIE Big Knob (studio command system)

Quote:
Originally Posted by Tiki the Boyler
Jes' lijepo imati Central Station!
Hehe, ma ljudi .. Knob je zakon .. sve ti daje sto ti treba ,lep je ko lutka, kvalitetno izradjen .. mislim .. ne treba preterivati u zahtevima
__________________
STUDIOTON is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2006, 04:18 PM   #19
Max
Pro Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 3,357
Default Re: MACKIE Big Knob (studio command system)

Quote:
Originally Posted by Ivan
Koliko mi je poznato DIM u talkbacku jedino ima PRESONUS od kontrolera .. ali da bi uzivao potpuno u pewsonusu potreban ti je cotrol station + onaj dodatak .. dakle station ide u rack i nema guzvanja kablova preko stola a sve kontrole su na tom dodatnom stonom uredjaju koji ga povezuje sa bazom samo jednim kablom .. i milina raditi.. mnogo je dobro uradjen .. ali ko ima oko 600 eur za obe sprave to je najbolje resenje







I SPL mislim da je na istu foru kao knob ..

Nije valjda da audio prolazi kroz ovaj smesni kablic u remote - u ????


Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2006, 04:57 PM   #20
zvincic
Pro Member
 
zvincic's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Split
Posts: 2,086
Default Re: MACKIE Big Knob (studio command system)

Quote:
Originally Posted by Max
Nije valjda da audio prolazi kroz ovaj smesni kablic u remote - u ????
???

kroz taj smijesni kabelic prolazi samo talkback, sve drugo je samo kontrola.

btw. ovaj central station je zakon stvar

i ja sebi planiram jednog, adami zasluzuju samo najbolje
__________________
--
De?urni mrgud
zvincic is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Big Knob ili Monitor Station? akordeonista Monitoring 61 25-09-2008 10:47 AM
HITNO! BIG KNOB ili SPL 2381 Oggy Monitoring 11 27-04-2005 01:21 PM


All times are GMT +1. The time now is 09:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors