|
Dejan Vučković Jedan od naših najboljih i najaktivnijih snimatelja, producenata, jedan od glavnih ljudi studia Barba, razgovara sa vama na temu muzičke produkcije. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Sto se tice konverzije dBu u dBfs, ti ima previse standarda da bi sad preracunavali za svaki, evo ti tabela: http://www.independentrecording.net/...gain/index.htm mada mislim da nije direktno na taj nacin primjenljivo na itb, treba probati, naci neku vrijednost koja ima smisla i piciti tako. |
|
![]() |
![]() |
#32 |
Pro Member
|
![]()
Jesu li EQ, Reverb i Kompresor nezaobilazna stvar na svakom pojedinachnom kanalu?
Da li se u praksi deshava da se neki kanal ostavi potpuno sirov bez efekata onako kako je snimljen....i samo se kontrolishe putem levela tj fadera na mixeru? Jesu li nekada u produkciji koristili vishe sirovog neobradjenog zvuka te zbog toga te pesme imaju onako ludacku voznju? Postoji li po tebi neki efekat koji mora da stoji na traci, da li je to eq, komp ili rev? Znam da zavisi od konteksta ali uzmimo neki prosek sta najcesce ide na traku od gore pomenutih? hvala
Nema claen-a bez Twin-a https://myspace.com/poslednjemore www.myspace.com/aleksandarmilutinovic www.myspace.com/runomusic www.myspace.com/slovosveto www.myspace.com/beogradskacalgija www.myspace.com/serbianbyzantinchoirsaintsava Last edited by korenjak; 21-12-2009 at 12:39 PM. |
![]() |
![]() |
#33 |
Member
|
![]()
kad vec spomenu liquid mix,kakvo je tvoje misljenje o njemu??
planirao sam da investiram u njega,pa zato... hvala pozz |
![]() |
![]() |
#34 | ||||
VIP Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
||||