|
Aleksandar Sa?a Habić Jedan od nasih najboljih domaćih producenata. Saradjivao sa Divljim Anđelima, Bajagom, VanGogh-om Point Blank-om, Rambo Amadeusom, Yu Grupom itd. Takođe jedan od na?ih najuspe?nijih producenata filmskog zvuka: Lepa Sela Lepo Gore, Rane, Mehanizam, Mali Svet itd itd |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
SuperModerator
|
![]()
malo oko bubnjeva:
- omiljeni drumset, omiljeni snare - mics koje volis mrzis - room mics da ili ne - PZM mics da ili ne - trackovanje sa kompresijom da ili ne - layer-ovanje, triggerovanje da ili ne ...opet rafalno ![]() pozZ |
![]() |
![]() |
#2 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() -Dobar bubnjar -obozavam Neuman U-47,mrzim Rode -Naravno -Da -Zavisi -Ne |
|
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Te?ko mi je da poverujem da si ikada turao U47 na dobo? (close-mike) makar zarad gabarita, a kapiram da je čovek postavio pitanje koje se tiče multi-mike ozvučavanja kompleta bubnjeva. Ali opet, mo?da ja ne?to nisam ba? sasvim razumeo
![]() Ne bih da se me?am u va?u intimnu prepisku, ali mene lično zanimaju tvoji favoriti za closeup bas bubnja, dobo?a, tomova i hihata u situacijama u kojima mo?e? da "izvoljeva?". Pa i overheada i room-a. I da - kako konkretno koristi? PZM? Pozdrav, Vasa
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Nego, taj U47 na bas bubnju - koliko blizu/daleko? Ako ga stavljaš podalje da li kasnije koristiš nekakav gate/expander da smanjiš uticaj ostatka kompleta? Pozdrav
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 29-08-2010 at 05:11 PM. Reason: U47 |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
upravu si slucajno sam u zurbi kucao pogresan broj. U47 stavljam ispred prednje koze bas bubnja jedno 5cm-10cm i ako imam potrebu naravno koristim gate/expander.
Last edited by habas; 05-09-2010 at 03:08 PM. |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Pretpostavljam da ste bubnjeve snimali na sve moguće (i ostale) načine, ali me zanima koja je po vama najbolja varijanta po pitanju onoga što bubnjar čuje u slušalicama:
1. samo klik 2. klik + ranije snimljen pilot (npr. vokal i gitara) 3. cela ritam sekcija istovremeno uz klik u svim slušalicama 4. cela ritam sekcija bez metronoma 5. cela grupa zajedno uz klik 6. cela grupa zajedno bez metronoma 7. ranije urađen demo snimak (sa bubnjevima i svim ostalim instrumentima, overdubovima itd.) 8. nešto osmo Edit: dobrodošla su i mišljenja ostalih forumaša
And in the end, the love you take is equal to the love you make. Last edited by Znak; 17-09-2010 at 10:22 AM. |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
O mom slučaju ovo isključivo zavisi od toga šta bubnjar želi i šta mu je bend već pripremio, tojest, na čemu je vežbao. Nedavno sam prvi put imao slučaj sa kompletno MIDI programiranim pilotima, u perfektnom tajmingu, i pokazalo se da bubnjaru jako prija ako mu ugasim klik.
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Tek kad sam probao snimanje sa klikom i uporedio ga sa ?ivim snimcima shvatio sam koliko je "fluidnost" tempa ne samo prihvatljiva već i po?eljna, bar u vrsti muzike koju ja radim. Ali naravno, snimanje bez klika komplikuje upotrebu VST instrumenata.
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Dok se Saša ne uključi, evo par zanimljivih grafikona na tu temu:
http://bobbyowsinski.blogspot.com/20...-to-click.html Inače toplo preporučujem ceo blog ovog lika, pošto je ima baš dobre komentare. Inače, što kaže Arthur - najvažnije je sa čim bubnjar već ima iskustva. Najpogrešnije od svega je kad čovek prvi susret sa klikom doživi u studiju. Pozdrav, Vasa
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
BFD drums | metal | Audio Software | 1 | 01-10-2009 01:17 AM |
Addictive drums | Harry | Audio Software | 19 | 23-06-2008 02:38 PM |
Addictive Drums | Zid | Audio Software | 9 | 12-05-2007 10:39 AM |
Drums | Mogli | Audio Produkcija - Tehnike | 23 | 16-03-2004 09:50 PM |