|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Ivan Lekic
|
![]()
Ocean Way Studios plug-in
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]()
Napokon... Vec 2-3 godine subliminarno bombarduju u klipovima na YT sa malom slicicom ovog plugin-a.
Zanilmljiv koncept, ali kakva je razlika izmedju IR impulsa za Altiverb npr koji odavno nudi uslikane prostorije velikih hala i studija? ...Upravo citam na SOS sajtu Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Ja odavno čekam da počnu da prave emulacije kablova, pa ko čovek da biram da li ću između pluginova da turim Klotz, Van den Hul, Mogami ili Gotham.
Ovo sa impulsima je čista ?vaka za ludaka. Da bi dobio kako oni ka?u "the impression that your music has been tracked in Ocean Way's world-famous Studio A and B." trebalo bi prethodno da elimini?e? impulse svojih mikrofona i prostora u kom si snimao, pa onda redom... Ili da snima? Bruel & Kjaerom na livadi ili u pravoj gluvoj sobi, pa da pu?ta? kroz njihove U47-mice i ?tatijaznam. Pozdrav, Vasa
![]() |
#4 |
Ivan Lekic
|
![]()
samo neka oni rade i neka izbacuju .. pre 10 godina dok je uad bio mackie kada sam kupio imalo je svega nekoliko pluga. Sada ih ima 30-40
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Ma, nemam ja ni?ta protiv, svaki plugin mo?e da se iskoristi i svaka roba nađe kupca. Samo mi način reklamiranja vi?e liči na Vanish protiv tvrdokornih mrlja, nego na firmu koja se obraća profesionalcima.
Pozdrav, Vasa
![]() |
#6 |
Ivan Lekic
|
![]()
eh sad .. ako mislis na ovaj video, mislim .. svaki plug prati i video, koji ja recimo nikad nisam ni pogledao, sto znaci da to ne dozivljavam kao reklamu, vec prezentaciju .. ako hoces pogledas, ako ne upalis demo period 100% funkcionalan 14 dana pa vidis o cemu se radi, tako rade profesionalnci
a poredjenje sa Vanish, mr.Proper ili sl, je vise nego neukusno da ne kazem smesno ![]() ![]() ![]() Svaki korisnik necega od ove firme je na neki nacin profesionalac, ne prodaju oni kikiriki , ne treba njima taj vid reklamiranja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Quote:
Ne sumnjam da su impulsi kvalitetni i temeljno urađeni, samo ?to propu?tanje snimka kroz impuls OW Studija A ne mo?e da zvuči "kao da si tamo snimao" nego kao da si svoj studio stavio u OW Studio A. Osim ako ne snima? na livadi ili u pravoj gluvoj sobi, naravno. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#8 |
Superoperater
|
![]()
Ne znam za ostale, ali meni dosta veliki broj reklama profesionalne opreme, izgleda kao da se obraćaju publici od 16 godina...
Kad bolje razmislim, svi smo mi ovde ljudi koji "razmi?ljaju desnom stranom mozga", pa je taj način obraćanja (u, vidi ?ta ovo mooo?e), sasvim ok ![]()
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Pitanje za korisnike! Jel neko isprobao kako radi ovaj Virtual I/O? Izadjes iz DAW-a sa VI i "prodjes" kroz Consolu i kao "obradis" sa nekim plugom u njoj?!? Ako je samo to poenta,malo mi je (Hm),jer ne znam u cemu je razlika od snimanja/slusanja sa plugom na insertu u DAW-u?? Kazu latencija,al ja je kod sebe ne cujem/osecam!! Ako moze neko konkretno objasnjenje...naravno bez citata sa neta,jer sam sve prelistao vec i nema niceg konkretnog! Tnx
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
Razlika je u tome sto plug-in u tom slucaju ne svira preko asio protokola, vec na DSP "konsoli" koja ima zero latency. U principu si u pravu, razlika je samo u latenciji, a to moze da bude bitno za live tracking, kada imas na primer visekanalno usnimavanje, pa hoces da u slusanju napravis neki podmiks. Da radis preko softvera, latencije bi se sabirale, odnosno, imao bi veliko opterecenje procesora, a ovako, cak i sa nekim heavy plug-inom, nemas latencije. Isti princip je i na Pulsaru (takodje SHARC DSP). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
NLE software | Khan | Video editing (produkcija) | 18 | 03-09-2012 05:40 PM |
Software za Mac? | Jan | Audio Software | 29 | 07-02-2012 01:11 PM |
Hip-Hop SoftWare | DobarDan | Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike | 25 | 01-02-2012 01:09 PM |
software | DaBear | Aleksandar Sa?a Habić | 8 | 23-08-2010 10:15 PM |
DJ Software | Manley | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 22 | 11-09-2008 04:19 PM |