Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Tutorijali

Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 23-03-2004, 09:21 AM   #11
SandRob
ton magistar
 
SandRob's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: korcula
Posts: 3,142
Default

vrhunska studia imaju 3-4 slusanja - sto vise to bolje, ali za dobro slusanje moras imat i odgovarajuci prostor.
svejedno, mislin da je tebi bolje potrosit lovu u "pametnije stvari" nego sto je drugo slusanje.
ja iman 2 slusanja (drugo skoro nikad ne palin :oops i iman mixer behringer mx8000, koji mi sluzi samo za monitoring i sve gledan kako cu ga prodat i uzet nesto manje tipa mackie big knob.
znaci, meni mixer uopce ne utice na zvuk, nego sniman preko 2 rode ntv mikrofona i 2 tl audio vp 5051 procesora.
u hodniku studia mi stoji a&h mod3 mixer, ali ga ne koristin iako se radi o vrhunskom pultu - nepraktican mi je, a moga bi ga koristit samo u mixu, jer ko sto san reka, sniman preko pretpojacala.
da radin samo na jednom projektu, vjerojatno bi koristi taj mixer, ali ovako kad san prisiljen radit milijun razlicitih poslova, nema sanse .

sad planiran uzet jos jedan dobar mikrofon i jedno vrhunsko pretpojacalo, jer mislin da su to stvari u koje se isplati ulozit.
u konpjuteru, osin pulsara, iman uad-1 i tc powercore cije pluginove puno koristin u mixu.

najbitnije od svega je sto zelis radit? ako ces snimat zivi bubanj trebat ce ti neki mixer sa digitalnin izlazom, da mozes kanale pojedinacno spojit na lunu i cili set probranih mikrofona, ako ces u snimanju koristit stereo tehnike, onda ce ti trebat jedan mikrofonski mached pair (postoje i druge konbinacije) i jedno stereo pretpojacalo. ako ces snimat samo glas i pojedinacne isntrumente onda ti je (za pocetak) dovoljan jedan mikrofon i mono pretpojacalo.
???
__________________
e, sta covek mora da trpi zbog bandita
SandRob is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2004, 09:27 AM   #12
SandRob
ton magistar
 
SandRob's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: korcula
Posts: 3,142
Default

oooooooooops :oops: ti si misli na monitore - ekrane!? :oops:

pa, kako ko voli?!
meni se ideja od 2 monitora, 2 konpjutera, 2 misha, dvi tastature, 2 mixera... ne svidja. :roll:
sto manje iman pridsobon za gledat, to bolje mogu slusat
__________________
e, sta covek mora da trpi zbog bandita
SandRob is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2004, 07:57 PM   #13
MilTon
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Beograd
Posts: 323
Default

Atlon, prijatelju, atlon. Eto ja se zeznuo sa Intelom, i s vremena na vreme dobijam plave ekrane IRQ less or equall... Nista ne pomaze. Radio sam na obe platforme, ali je Atlon ispao mnogo stabilniji. Sto se tice Sandrove konfiguracije, ona je manje zahtevna od moje i moguce je da bi i meni sve radilo kako treba, ali ja imam ukjlucen USB modem, popunjenih svih pet PCI slotova sa muzicki kartama, i mislim da za te pare koje sam dao za kao vrhunsku masinu, nema smisla iskljucivati najobicniji USB u biosu. Zelim ukljucenu i onboard karticu, jer preko nje idem na tolkback u gluvu sobu. Moj savet je definitivno Atlon i NForce 2. Na toj platformi sve radi!
MilTon is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2004, 10:09 PM   #14
puRe
Administrator
 
puRe's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Beograd
Posts: 4,253
Default

Quote:
Originally Posted by MilTon
Eto ja se zeznuo sa Intelom, i s vremena na vreme dobijam plave ekrane IRQ less or equall...
nije to do Intela.....i ja sam imao iste probleme do pre par meseci...cim sam izbacio M-Audio MIDI interfejs, sve radi savrseno (sad drzim Steinberg Midex 8)
puRe is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2004, 10:26 PM   #15
SandRob
ton magistar
 
SandRob's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: korcula
Posts: 3,142
Default

Quote:
Originally Posted by MilTon
Atlon, prijatelju, atlon. Eto ja se zeznuo sa Intelom, i s vremena na vreme dobijam plave ekrane IRQ less or equall... Nista ne pomaze. Radio sam na obe platforme, ali je Atlon ispao mnogo stabilniji. Sto se tice Sandrove konfiguracije, ona je manje zahtevna od moje i moguce je da bi i meni sve radilo kako treba, ali ja imam ukjlucen USB modem, popunjenih svih pet PCI slotova sa muzicki kartama, i mislim da za te pare koje sam dao za kao vrhunsku masinu, nema smisla iskljucivati najobicniji USB u biosu. Zelim ukljucenu i onboard karticu, jer preko nje idem na tolkback u gluvu sobu. Moj savet je definitivno Atlon i NForce 2. Na toj platformi sve radi!
ja usb nikad nisan koristi i iskjucujen ga po navici, a prazan mi je samo jedan slot i tako slozena konfiguracija radi mi bez greske. pulsar mi je sam na irq-u, a uad i powercore ga dilu.
medjutim, evo jednog slozenijeg systema sa uadovog foruma:

Quote:
Rock Solid performance, no crashes, pops etc...

PC:
CPU - Intel P4/3.0CGHz 800M 478P/512K HT RT
MoBo: ASUS P4C800-E DELUXE
System Drive: Maxtor EIDE133/80Gig
Backup Drive: Maxtor EIDE133/160Gig (removable tray)
AudioRaid: 2 - WD Raptors (36g) on SATA Raid (ICH5R Raid 0)
Ram: 2 Gig Corsair DDRAM 3200C2
Floppy: 1.44MB PANASONIC JU-256A-198P
Case: Evercase RACK-9400BK 4U
PSU: ENERMAX EG465P-VE(FC). 460Watt
Video: Matrox G550
DVD Burner: Panasonic A0-05 DVDRW
CPU Cooler: Zalman CNPS7000A-CU
CPU Grease: Arctic Silver 3
Case Fan: VANTEC STEALTH SF12025L 120x120x25mm
Rear Fans: Vantec STEALTH SF6025L 60x60x25mm (2)
AudioCard: RME HDSP (Rev 1.6)
4 Mackie UAD-1 (3.40) (All Plugs Authorized)
Windows XP Pro (SP1a)

Asus BIOS: v1016
Intel(R) Application Accelerator RAID Edition 3.5R for Windows 2000/XP
Intel Inf: (5.02.1003)
Steinberg Nuendo 2.1.1.28
Norton Ghost 2003

Addition Plug-Ins
PSP - Delay Pack
Sonalysis EQ
Digital Fish Phones
RME HSDP 9652/Totalmix 2.62

1) XP Pro with fully automatic ACPI install: YES
2) HT enabled in BIOS?: Yes
3) overclocking: No
dakle, tip ima 4 uada i rme 8)

vise (nadan se korisnih) informacija na http://www.chrismilne.com/uadforums/...?TOPIC_ID=5248
__________________
e, sta covek mora da trpi zbog bandita
SandRob is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2004, 10:32 PM   #16
Eon
Super Moderator
 
Eon's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Banja Luka
Posts: 3,226
Default

huh to je masina iako mi nekako XP smrducka...iskreno mnogo mi se bolje komp ponasa u 2000 (stabilnije i brze)
__________________
Ako mislis da mozes-u pravu si,ako mislis da nemozes-u pravu si!
Eon is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2004, 10:36 PM   #17
SandRob
ton magistar
 
SandRob's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: korcula
Posts: 3,142
Default

Quote:
Originally Posted by Eon
huh to je masina iako mi nekako XP smrducka...iskreno mnogo mi se bolje komp ponasa u 2000 (stabilnije i brze)
kod mene stabilnije nemoze i da hocu, a i sa xp-om je brzi od mene
__________________
e, sta covek mora da trpi zbog bandita
SandRob is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2004, 03:22 PM   #18
MilTon
Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Beograd
Posts: 323
Default

Ma okej Sandro, ja samo iznosim svoje iskustvo u radu sa obe platforme. Ovaj problem sa plavim ekranom koji ja imam, imas na skoro svakom audio forumu. Ne bi Asus odmah izbacio reviziju E, da je sve tako idealno. Ono sto sam ja hteo da naglasim, je da stvarno vise nema smisla davati tolike pare za opremu a iskljucivati po biosu razne opcije koje ti u radu mogu doneti neku korist ili zadovoljstvo. Pazi, to je top model ploce i u jednom trenutku je bila najskuplja asusova ploca, a ja ne mogu da koristim USB 2.0, integrisanu (solidnu) zvucnu karticu za gledanje filmova i zabavu, ne prepoznaje serial Ata disk kao ultradma6, itd... Hocu da kazem, malo sam se vec zamorio od konfigurisanja sistema, voleo bih da za te pare sve radi samo od sebe. Razumes? Kao kad bi kupio kola sa klima uredjajem, a onda ga iskljucis jer ti se magle stakla kada klima radi.
MilTon is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2004, 08:47 PM   #19
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.
 
Mogli's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: SO
Posts: 2,362
Default

Takav pc ce verovatno u buducnosti biti izbacen, ali za sada nam ostaje da podesavamo sistem do besvesti. DAW je jos uvek veliko opterecenje za ove nase limene kutije.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2004, 12:36 AM   #20
diviner
Administrator
 
diviner's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Novi Sad
Posts: 4,547
Default

Prosli put sam se ubio trazeci ovu temu, jer se sjetih da mnogo njih "zanovjeta" oko nacina optimiziranja sistema (najcesce XP-a), pa tako ovaj put cinim ono sto sam jos ranije namjerio: stavljam temu kao sticky iliti ljepljivu (bitnu) !

Molio bih moderatore da slijede primjer i isto/slicno urade u sekcijama gdje imaju "nadleznost" !
__________________
[rumski administrator team] [ruDAW]


diviner is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Optimizacija XP-a zabluda? pedjah Audio Software 38 07-02-2008 05:47 AM
Optimizacija XP-a? akordeonista Audio Software 8 29-10-2007 05:30 PM
SP1 vs. SP2 (WinXP) makaay Audio Software 20 16-08-2006 01:58 PM
Optimizacija Win 2000 i Win XP za DAW dr.Ru Tutorijali 3 12-06-2003 04:19 PM


All times are GMT +1. The time now is 05:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors