Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 13-01-2015, 07:18 PM   #11
Manugo
Junior Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 21
Thanks: 7
Thanked 2 Times in 1 Post
Default Re: DMP3 ili Interface Firewire Focusrite Saffire PRO 14

Hvala Vam na savetima...Ali citajuci po forumima,da je bolje uzeti firewire zbog samog protoka i stabilnosti rada karte,nego uzeti usb bez obzira sto je teoretski brzi.I jos nesto Focusrite Saffire PRO 14 mi delovao ozbiljnije nego scarlet 2i4...Na osnovu Vasih saveta,razlike kvaliteta usnimavanja do cifre koju sam ja hteo platiti gotovo nece biti...

Tako da jos nisam odlucio sta konkretno uzeti sto se tice karte...Inace sam planirao da uzmem mic rode nt1a,ali svakako bih pitanje postavio na forumu.E sad, "Bockie" me je stavio na razmisljanje...da li skupiti i uzeti rode nt2a...


Moj plan je bio da uzmem mic do cifre kao sto je rode nt1a i neku kartu koja je za stepenicu bolja od 1212m i koja ima svoj premp,posto sam odustao od kupovine prempa.
Manugo is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2015, 09:35 PM   #12
Bockie
Moderator
 
Bockie's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: ) Recording
Posts: 4,425
Thanks: 303
Thanked 1,025 Times in 665 Posts
Default Re: DMP3 ili Interface Firewire Focusrite Saffire PRO 14

Quote:
Originally Posted by hofmann View Post

Nema nikakvog smisla uzeti mikrofon od 1000e ako imas preamp od 150e jer ce onda taj mikrofon zvucati kao neki od 150e i obrnuto naravno (sto kaze bocke)
Ne, ne rekoh to! Pročitaj pažljivo!

Mic od 1000e uvek svira! Na svemu što je ispravno! Sad, možda ne za svih 1000e koliko vredi...ali mikrofon od 150 eur svira kao kanta na svemu!

No, ja bih recimo, uzeo neki mali usb interfejs...a već sam predložio...ili neki ekvivalent, a što da ne i M-audio... Ali bih probao da dobacim do barem AKG-C214...npr...kao donji minimum iole nekog mikrofona...makar i polovan...


E sad, treba isprobati mikrofon!

Evo zašto. Negde 2000.-2001. snimamo Koleta iz Prezira. I u nekoj pesmi nikako da "navrtimo" vokal da prosvira. Dakle, sesija snimanja vokala je u toku. Jednostavno neće da "sedne" u nekakav "raf-miks", već u startu se čuje da je tupavo...nije to to.
Ređamo arsenal Nojmana...sve isto. U svim pesmama mislim da je U67 sve odradio sjajno...ali ova nikako. Čak i 47-ica..."mutava".
Sasvim bezveze, iz nedostatka ideja, Ševa odluči da stavi olešeni RE-20...
...nebo se otvorilo... Sve prosviralo, vokal seo, zvuči "ko kuća"...! Taj dinamički mikrofon je duplo jeftiniji od najjeftinijeg Nojmana. U toj pesmi je jednostavno bolje radio i kraj.
Dakle, treba probati mikrofon, pre kupovine, ima studija, kućnih set-up-ova, pitaj, probaj, potrudi se, plati sat-dva nekog studija ako treba, da saznaš koji tip mikrofona "pristaje" na tvoj glas.
__________________
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2015, 09:41 PM   #13
hofmann
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Beogradska selendra
Posts: 248
Thanks: 9
Thanked 25 Times in 19 Posts
Default Re: DMP3 ili Interface Firewire Focusrite Saffire PRO 14

imas li ti sobu za ovaj mikrofon, ili makar neki paravan, ako ne dzabe ti, neces naci dovoljno tiho okruzenje za ovaj mic koji skuplja sve zivo.
Bukvalno ako ti je komp u sobi u kojoj snimas cuces ga bez obzira koju karakteristiku mikrofona izaberes O,8...

Kako je firewire stabilniji?

Prvo sto moras imati texas instruments-ov cip za FW, ako ga nemas na ploci, tj ako imas neki drugi tesko ce ti sve raditi kako treba, postoje sanse ali male.

Pa juri pci ili pcie firewire texas karticu....
Dok sam imao RME FW400 desavalo se ponekad da iskoci plavi ekran, da zeza FW ne cesto zaista jednom u mesec dva, ali je opet smaralo iako sam imao texas chip. Da ne pricam sto su mi zvucnici "pucali" svaki put kad ugasim komp.
FW ima 3 puta veci napon od usb-a i to mi se takodje ne dopada
mislim na kraju krajeva posmatrajuci trziste zvucnih karti izgleda da FW ide u zaborav pod pritiskom USB standarda.
evo sad radim na babyface-u i napajanje i audio idu preko USB-a, nikad mi nista nije iskocilo, puklo zakrkljalo sta znam mozda gresim ali definitivno tako mislim.
hofmann is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2015, 09:44 PM   #14
hofmann
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Beogradska selendra
Posts: 248
Thanks: 9
Thanked 25 Times in 19 Posts
Default Re: DMP3 ili Interface Firewire Focusrite Saffire PRO 14

@ bockie ne m-audio zato sto postujes sebe i svoje zivce?
hofmann is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2015, 09:51 PM   #15
Bockie
Moderator
 
Bockie's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: ) Recording
Posts: 4,425
Thanks: 303
Thanked 1,025 Times in 665 Posts
Default Re: DMP3 ili Interface Firewire Focusrite Saffire PRO 14

Quote:
Originally Posted by hofmann View Post
imas li ti sobu za ovaj mikrofon, ili makar neki paravan, ako ne dzabe ti, neces naci dovoljno tiho okruzenje za ovaj mic koji skuplja sve zivo.
Ovo ne pričaš iz iskustva, uz svo poštovanje! Ovo su floskule sa net-a...!

Eno ja snimio svoju pesmu u sobi kod mene u samostanu. Ima na "promociji radova". Od izolacije imam "jednu ruku" kreča. Čuješ li komp i sobu? A U87 na koji sam snimao je polu-crknut. Zaključan na -10db... Mislim da je preamp bio na +40 db... Mackie Onyx preamp...imam ih 16 u mikseru. Sumnjam da je puno skuplji po komadu od npr 2i2...eto možda malo skuplji od m-audia...

Quote:
Originally Posted by hofmann View Post

Prvo sto moras imati texas instruments-ov cip za FW, ako ga nemas na ploci, tj ako imas neki drugi tesko ce ti sve raditi kako treba, postoje sanse ali male.
Evo, ja nemam TI...nego buđavu VIA-u od 5 eur i radi perfektno od 2007.
Uzeo sam 3 različite iz radnje u kojoj su me znali, zab'o br.2 i sve radi! Evo i danas je tako. Mislim da je VIA-6707...
__________________
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2015, 10:29 PM   #16
hofmann
Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Beogradska selendra
Posts: 248
Thanks: 9
Thanked 25 Times in 19 Posts
Default Re: DMP3 ili Interface Firewire Focusrite Saffire PRO 14

pa eto cuo si eksperta, da ja ne gubim vreme ovde, kad ti je sve covek objasnio.
hofmann is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2015, 11:01 PM   #17
Bockie
Moderator
 
Bockie's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: ) Recording
Posts: 4,425
Thanks: 303
Thanked 1,025 Times in 665 Posts
Default Re: DMP3 ili Interface Firewire Focusrite Saffire PRO 14

Hah...dobro, može i tako...

Ja samo imam izvesno iskustvo i sve što kažem projektujem u odnosu na to. A ovo je prostor i vreme gde je to čak i opasno. U najmanju ruku nije poželjno ,eto. U svakoj sferi...ali da ne "off-topičim"!
Dakle nisam čitao i čuo bilo šta što kažem.
__________________
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2015, 12:26 AM   #18
BlasterMaster
Senior Member
 
BlasterMaster's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 601
Thanks: 46
Thanked 173 Times in 113 Posts
Default Re: DMP3 ili Interface Firewire Focusrite Saffire PRO 14

meni je iskustvo pa totalno suprotnije nego sto hofman kaze, da podjemo od predpostavke da ja gresim al ajde...
uporedjivao sam preampe sa maudia profire rme-a, i sa saffirea, i tu su negde, mozda liquid malo bolje radi na vokalima, ali to su ona 2 sa 56ice... octane preampi na maudiu su korak ispred... ujedno 2 koraka ispred rme-a tad... a ne bi da uvredim korisnike nekih drugih kartica i mixera, ali value po kanalu je definitivno na boljem nivou nego sto bi neko nagadjao samo zbog imena...
kupio sam ti chip karticu da povezem profire, i radila je gore nego preko bajpasovanog soundblaster firewire-a, veca latencija, vise bagova itd... tako da ne mora da znaci...i ja sam ostavio na bajpasovanom soundblasteru , jednostavno fw hub se "pogodio" iako je via chip set...
zatim, ne mora da soba ima najveci uticaj... nekad veci uticaj ima impedansa mikrofona i slucaj da se "pogode" kartica i mikrofon (ako vec ide iz mikrofona direktno u kartu)
mislim da sa nt2a i sa focusriteom imaces sigurno bolji lanac i zvuk nego trenutno... ili barem c214 ili ako uspes da nadjes at4040... ako ti je nemoguce uzeti odjednom, uzmi barem sm57 imaces super vokale
i jos jednom apelujem da ne gledamo toliko samo kroz cene, jer su i one veoma varijabilne, tako da tvrdnje - nemoz naci dobar mic za ispod 500 e, je ko da neko kaze nemoz naci dobar auto za ispod 10k... ko zna ko i pod kojim uslovima kupuje/prodaje, ima i nojmana za 500 evra ako dobro bidujes
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2015, 12:28 PM   #19
Manugo
Junior Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 21
Thanks: 7
Thanked 2 Times in 1 Post
Default Re: DMP3 ili Interface Firewire Focusrite Saffire PRO 14

Svaki savet je dobrodosao i svaka podela iskustva,meni znaci puno, a verujem i drugima koji budu imali slicna pitanja.


Sto se tice moje situacije,ipak cu morati da uzmem nt1a ili nesto do tih para...A za kartu.....verovatno scarlett 2i4...nije puno skuplja od 2i2 a treba mi da ima mid in i td.

Nije puno veliko ulaganje a nadam se da ce meni svakao vrsiti posao....pa makar i za neki demo....po vasoj preporuci sacekacu i Ipak skupiti za bolji mic.
Manugo is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2015, 05:05 PM   #20
Manugo
Junior Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 21
Thanks: 7
Thanked 2 Times in 1 Post
Default Re: DMP3 ili Interface Firewire Focusrite Saffire PRO 14

Na preporuku ipak sam uzeo Rode nt2,posto je bolji od nt1 i trenutno cu ga koristiti preko mixete...Dok ne skupim za neki interface....
Manugo is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
focusrite Saffire 6 alavuk Computer Hardware 2 02-01-2011 01:06 PM


All times are GMT +1. The time now is 01:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
vB.Sponsors