Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Tutorijali

Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 29-09-2005, 04:45 PM   #1
saki
Member
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 140
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default dali neko rad i sa melodyne2

imam taj program ali kad ga instaliram i pokrenem sx pa onda melodyne nece da ga raspoznaje sx.dali zna neko zbog cega.A imam i jedno pitanje dali zna neko da mi objasni kako je postupak da uradim od usnimljenog vokala u sx da narapivm tercu u melodyne.ako moze korak po korak bilo bi super.polako gubim zivce .Hvala svima
saki is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2005, 04:54 PM   #2
ANITA
VIP Member
 
ANITA's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Zagreb
Posts: 2,738
Thanks: 2
Thanked 10 Times in 5 Posts
Default Re: dali neko rad i sa melodyne2

Imali smo vec tema na temu terci. Mislim da je krajnji zakljucak bio - otpjevati tercu. Potrazi negdje pod produkcijom... mislim da je tamo negdje.
Ne postoji program koji to napravi, a da zvuci prirodno (niti ce svaki interval odredene melodije biti cista terca, stoga opet moras modificirati tu drugu liniju). U svakom slucaju ako ista radis, melodyn vjerojatno je najbolji od programa te vrste... ali ipak.
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2005, 05:45 PM   #3
mandrak
Senior Member
 
mandrak's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hr
Posts: 393
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default Re: dali neko rad i sa melodyne2

Quote:
Originally Posted by saki
imam taj program ali kad ga instaliram i pokrenem sx pa onda melodyne nece da ga raspoznaje sx.dali zna neko zbog cega.A imam i jedno pitanje dali zna neko da mi objasni kako je postupak da uradim od usnimljenog vokala u sx da narapivm tercu u melodyne.ako moze korak po korak bilo bi super.polako gubim zivce .Hvala svima
Prije svega ima par načina kako se koristi Melodyne ...mo?e kao stand alone ili kao dio SX-a ... prvo pokreni SX , pozove? project koji radi? i onda pokreče? Melodyne, kad te pri startanju pita kako hoče? da se Melodyne integrira sa SX-om pritisne? opciju Melodyne-bridge, kad se Melodyne otvori ide? na new project ili tako ne?to i onda u SX-u na kanalu sa vokalom koji editira? u insert fx insertira? Melodyne.

Onda otvori? taj fx i označi? track 1 i pritisne? rec.... i pusti? SX da svira taj vokalni dio tj. Melodyne ga sad snima.
Kad zavr?i? sa tim onda otvori? Melodyne i trebao bi vidjet snimljen taj vokalni dio koji onda mo?e? editirati..... svaka nota vokala tj. pitch se vidi kao note na klavijaturi gdje onda mo?e? korigirati visinu pojedine dionice tj. korigirati eventualne fal?eve.... tercu mo?e? osnovnom tonu napraviti na način da sa mi?om pomakne? određeni ton i zaljepi? tj. podigne? koliko ti treba ovisno koji interval..... kad sve to napravi? snimi taj project u Melodyne i vrati? se u SX i piči? dalje ... mo?e? tako kanal po kanal i ne samo vokale već bilo koji instrument koji je eventualno malo ra?timan (neki duhački ili slično..)

Drugi način je da otvara? samo Melodyne i u njega poziva? ono ?to ?eli? korigirati npr. u Sx ima? vokalni dio koji je turbo fal? njega importira? u Melod... sredi? i snimi? kao wave i onda pozove? u SX na kanal gdje treba? i to je to ....

Nadam se da sam ti uspio ne?to objasnit ali najbolje bi bilo otvori? par primjera kojih ima u Melodyn-u i proba? se malo poigrati s time ili da prouči? njegov help.

Pozdrav.
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2005, 02:09 AM   #4
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.
 
Mogli's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: SO
Posts: 2,358
Thanks: 319
Thanked 78 Times in 55 Posts
Default Re: dali neko rad i sa melodyne2

Treci nacin je da mi posaljes na pm tvoju adresu, a ja tebi da posaljem video tutorial kako se upotrebljava Melodin. Znam ja sta su muke.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2005, 12:37 PM   #5
Zid
Senior Member
 
Zid's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Treca kuca od Benziske pumpe
Posts: 507
Thanks: 7
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Re: dali neko rad i sa melodyne2

http://edo.kljuc.info/melodyne.zip
__________________
Kakva bi ti?ina nastala kad bi ljudi govorili samo ono ?to znaju...
Zid is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 03:00 PM   #6
UptempoDRM
Junior Member
 
UptempoDRM's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Cetinje
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: dali neko rad i sa melodyne2

Koristio sam dugo melodyne i kad sam provalio autotune shvatio sam koliko sam se mucio bespotrebno. Najveci minus je to sto melodyne je povezan sa platformom preko melodyne bridge-a dok je autotune uvijek u inserte dje mu je i mjesto. Zahvalniji je za brzu reakciju. Otvoris insert pristimas i guras dalje.
UptempoDRM is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 03:51 PM   #7
Arthur
MAO
 
Arthur's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Shenzhen, China
Posts: 6,981
Thanks: 309
Thanked 429 Times in 294 Posts
Default Re: dali neko rad i sa melodyne2

ondak nisam siguran da si skontao čemu uopšte služi melodyne, jer za brzu reakciju svakako nikad nije ni pravljen, a opet pruža deset puta bolje rezultate od autotunea u onoj nameni za koju je pravljen... mada je sada i ovaj variaudio iz C5 dosta koristan
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 04:10 PM   #8
UptempoDRM
Junior Member
 
UptempoDRM's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Cetinje
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: dali neko rad i sa melodyne2

Ne sumnjam da je melodyne mnogo mocnija stvar. U sustini mi treba samo za popeglat intonaciju. Sa melodyne-om sam pretvarao vokalne dionice u midi i to strasno radi. Sa autotune-om to nijesam uspio dobit mada se nijesam mnogo ni trudio. Upalio sam klavijaturu. Je li izasla ona dugo najavljivana verzija sto konta harmonije ili su jos na melodije samo?
Koja mu je u sustini namjena? Gledao sam prezentacije neke po yt ali za sve one back vokal fore sa formatom mi je antares bolji samo zbog brzine rada a razliku nijesam u zvuku provalio. Sad si me zamislio!
Koju magiju mogu da izvucem iz njega???
UptempoDRM is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 04:32 PM   #9
Arthur
MAO
 
Arthur's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Shenzhen, China
Posts: 6,981
Thanks: 309
Thanked 429 Times in 294 Posts
Default Re: dali neko rad i sa melodyne2

pa generalno, trik je u tom detaljnom peglanju. Prvo, trpi veće pomeraje (dosta mu je bolji sam zvučni engine), znači ako neko mnogo falšira, a moraš da ispraviš, bolje će zvučati kad to uradiš ručno u melodajnu nego automatski u Autotuneu. Ovo naročito važi za sve "slajdove", kad vokal ili instrument ima duži prelaz između dve note, autotune to ne konta nego pravi nagle prelaze, dok ovamo možeš nacrtati tačno šta oćeš i kako i koliko. Svakako mnogo detaljniji i zvučno bolji rad je sa njim, manje se čuju posledice, radi stvari koje autotune ne može, ali takođe i troši dosta više vremena.
Ja recimo kod pevača koji imaju tako upitnu intonaciju, držim autotune upaljen na kanalu odma dok pevaju, tako da čim pustim playback odma se čuje njegov rad. I sad ako je čovek u velikom problemu, mnogo će jednostavnije čuti i skontati gde greši, dok one note koje se ni ne čuje da ispravlja i nisu dramatične. I onda ako se desi da uporno ne može da savlada određeno mesto, onda neretko upalim VariAudio (Cubaseov interni melodyne) i proverimo dal se to mesto može ručno popraviti
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 09:21 PM   #10
UptempoDRM
Junior Member
 
UptempoDRM's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Cetinje
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: dali neko rad i sa melodyne2

Znam da si iskusniji i ne volim kontrirat nekom ko zna vise od mene ali mislim iz ovog posta da nijesi probao graph mod u autotune-u. Takodje se crta kao u melodyne-u i uz manje klikova po meni prirodnije radi. I upravo zbog toga mi se vise svidja. Onaj auto mod samo ukoliko je jako mali problem sa intonacijom u protivnom kasapi. Inace za crtanje koristim tablet sa kojim radim u photoshopu tako da to izlazi hiper detaljno. Ako grijesim u vezi tvog poznavanja graph moda izvini molim te. Ne bih da se pretvori ovo sad u fight autotune vs melodyne jer nista ne mrzim kao te price. Rezultat se broji a koji softver je u pitanju i ko sabira......... Na kraju se sve to medju oci sabira i ako mijenja puls na vise ili na nize, zavisi koja je svrha pjesme, to je odlicno.
UptempoDRM is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 03:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
vB.Sponsors