Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Old 27-04-2015, 08:58 AM   #1
idvi
Senior Member
 
idvi's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 685
Default Cubas5 Sends ?

Znima me kako vi re?avate jačinu signala audio kanala sends koji kad ga pojačava? dobije? i jači signal na Out kanalu.
Da pojednostavim..napr.
FX channelu ima? reverb u audio kanalu na "sendsu" otvara? taj reverb ali kako ga pojaćava? jaći je i signal na out-u.
__________________
dobro je uvijek dobro
idvi is offline  
Old 27-04-2015, 11:39 AM   #2
Filip_
Pro Member
 
Filip_'s Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Beograd i Kraljevo
Posts: 811
Default Re: Cubas5 Sends ?

Quote:
Originally Posted by idvi View Post
Znima me kako vi rešavate jačinu signala audio kanala sends koji kad ga pojačavaš dobiješ i jači signal na Out kanalu.
Slusanjem resavam. Pa mora, kada sabiras te kanale, da bude jaci signal na Out-u.

Ako je plug-in reverb-a u pitanju, onda dry/wet odnos stavis na 100% i wet ("obojen") signal vracas u originalni, ako ti to treba...

Quote:
Originally Posted by idvi View Post
Da pojednostavim..napr.
FX channelu imaš reverb u audio kanalu na "sendsu" otvaraš taj reverb ali kako ga pojaćavaš jaći je i signal na out-u.

Razlika je u lancu kod send i insert efekata...
__________________
http://soundcloud.com/phillipsalom

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline  
Old 27-04-2015, 12:47 PM   #3
awacs
VIP Member
 
awacs's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Zemun
Posts: 4,893
Default Re: Cubas5 Sends ?

Quote:
Originally Posted by idvi View Post
Znima me kako vi rešavate jačinu signala audio kanala sends koji kad ga pojačavaš dobiješ i jači signal na Out kanalu.
Da pojednostavim..napr.
FX channelu imaš reverb u audio kanalu na "sendsu" otvaraš taj reverb ali kako ga pojaćavaš jaći je i signal na out-u.
Deder objasni šta zoveš „Out kanalom”. Ništa te nisam razumeo.

Inače, na sendu ne „otvaraš” nikakav reverb, nego sendom šalješ originalni signal u FX kanal sa reverbom, koji onda obrađen signal šalje u MASTER ili već gde si mu zadao da ide. I normalno je da što jači signal šalješ u reverb on tim više obrađenog signala šalje dalje.

Drugo, možda ti je u samom reverbu podešeno da iz njega izlaze i DRY i WET signali, pa onda šaljući u njega praktično dodaješ još DRY signala u ceo miks i samim tim ti taj „suv” signal biva jači.

Treće, send može da bude pre ili post fade. Ako je post fade onda pomicanje fejdera na kanalu utiče na količinu signala koji odlazi u reverb, ako je pre fade onda ne utiče.

Elem, definiši pitanje. Ne razumem šta te od svega ovoga muči.

Pozdrav,

Vasa
__________________
TEHNIKA NARODU!

Last edited by awacs; 27-04-2015 at 05:23 PM. Reason: drugo i treće
awacs is offline  
Old 27-04-2015, 03:01 PM   #4
branoy
Pro Member
 
branoy's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Samac (BiH)
Posts: 1,835
Default Re: Cubas5 Sends ?

awacs slusaj mu je to trece sto posto haha. hteo sam isto napisati.
branoy is offline  
Old 02-05-2015, 07:12 PM   #5
idvi
Senior Member
 
idvi's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 685
Default Re: Cubas5 Sends ?

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
awacs slusaj mu je to trece sto posto haha. hteo sam isto napisati.
...ajde brano..objasni ti meni ?to si to napisao. ha ha .
__________________
dobro je uvijek dobro
idvi is offline  
Old 28-04-2015, 12:54 PM   #6
idvi
Senior Member
 
idvi's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 685
Default Re: Cubas5 Sends ?

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Deder objasni ?ta zove? ?Out kanalom?. Ni?ta te nisam razumeo.

Inače, na sendu ne ?otvara?? nikakav reverb, nego sendom ?alje? originalni signal u FX kanal sa reverbom, koji onda obrađen signal ?alje u MASTER ili već gde si mu zadao da ide. I normalno je da ?to jači signal ?alje? u reverb on tim vi?e obrađenog signala ?alje dalje.

Drugo, mo?da ti je u samom reverbu pode?eno da iz njega izlaze i DRY i WET signali, pa onda ?aljući u njega praktično dodaje? jo? DRY signala u ceo miks i samim tim ti taj ?suv? signal biva jači.

Treće, send mo?e da bude pre ili post fade. Ako je post fade onda pomicanje fejdera na kanalu utiče na količinu signala koji odlazi u reverb, ako je pre fade onda ne utiče.

Elem, defini?i pitanje. Ne razumem ?ta te od svega ovoga muči.

Pozdrav,

Vasa
..ni?ta mene ne mući ...samo sam pitao kako to VI re?avate...upravo mi je Filip odgovorio na moje pitanje: "Slusanjem resavam"
__________________
dobro je uvijek dobro
idvi is offline  
Old 28-04-2015, 02:53 PM   #7
awacs
VIP Member
 
awacs's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Zemun
Posts: 4,893
Default Re: Cubas5 Sends ?

Quote:
Originally Posted by idvi View Post
..ništa mene ne mući ...samo sam pitao kako to VI rešavate...upravo mi je Filip odgovorio na moje pitanje: "Slusanjem resavam"
A, pa super. Vidim da si bio šokiran, pa rekoh nešto te zbunjuje.

Pozdrav,

Vasa
__________________
TEHNIKA NARODU!

Last edited by awacs; 28-04-2015 at 02:56 PM. Reason: h
awacs is offline  
Old 28-04-2015, 08:28 PM   #8
idvi
Senior Member
 
idvi's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 685
Default Re: Cubas5 Sends ?

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
A, pa super. Vidim da si bio ?okiran, pa rekoh ne?to te zbunjuje.

Pozdrav,

Vasa
?

....eh da da..podmetnula se ikona a htio sam
pozdrav!
__________________
dobro je uvijek dobro
idvi is offline  
Old 01-05-2015, 08:45 PM   #9
sira
Senior Member
 
sira's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Solin
Posts: 384
Default Re: Cubas5 Sends ?

Pa i slusanjem i gledanjem, jer samo slusanje ti ponekad ne kaze da si u crvenom, ne znam jel postoji koji pametniji sistem, al to kod mene obicno znaci ponovno premiksavanje, onda odvrnem monitore jace tako da sa manjim nivoima na kanalima dobijem isti zvuk

2Awacs: pretpostavljam da je mislio na stereo out ��
sira is offline  
Old 03-05-2015, 03:04 AM   #10
mladjastojanovic
Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Beograd
Posts: 99
Default

Nemoj pogre?no da me shvati?, ali ponovo pročitaj ?ta je napisao awacs, mislim da se i dalje tu krije odgovor na tvoje pitanje
mladjastojanovic is offline  
Closed Thread


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 06:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.12 by vBS
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
vB.Sponsors