Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 22-11-2018, 11:13 PM   #1
BlasterMaster
Senior Member
 
BlasterMaster's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 601
Thanks: 46
Thanked 173 Times in 113 Posts
Default pomoc? NI Maschine mk3

pozz ljudi, potrebno mi je par razjasnjenja u vezi ovog uredjaja,


odlucih se za kupovinu Maschine MK3, svidja mi se funkcionalnost itd itd, ali sad nailazim na jedan problem, nesto sam citao vec ovde da su i jos neki clanovi imali slicna iskustva ali to je davno bilo, mozda se sad to drugacije resava,


dakle, imam brdo narodnih baza, kontakata itd kako to sve ide po naski, i ne bih tu nista dirao (trenutno nemam za sve to oridjidji), ali eto pitam koji je postupak oko instaliranja Maschine-a, da li radi sa narodnim vstima, kontaktom, koja verzija maschine programa je stabilna itd? btw i dalje koristim win7 kao os na rudawu ako to nesto znaci zbog drajvera... da li neko moze malo vise da me uputi, ne bih voleo da zabrljam da mi trazi razne registracije i da sve ode u majcinu s oprostenjem... do sada sam koristio neke pad kontrolere, ali eto svidja mi se integracija i brzina rada sa maschine-om i jos neke olaksice i novine, ali ne bih voleo da zabrljam sistem, baze itd...



ako je neko prosao vec sve to i zna kako i sta ide svaki savet je dobrodosao
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2018, 05:47 PM   #2
Rhino
Pro Member
 
Rhino's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,229
Thanks: 88
Thanked 134 Times in 116 Posts
Default

Ne znam kako je sa trojkom, ali sa mk2 stvari idu poprilicno lagano. Ne instaliras original vec narodnu verziju softvera, ona radi stabilno bilo kao standalone, bilo kao vst u dawu. Ako krenes da registrujes original softver, doci ce do tih problema o kojima govoris sa NI plagovima. Stabilno radi svaka, slobodno najnoviju verziju...

E sad.... Je li za mk3 bjese verzija softa v3.xx? Provjeri je li to narodski razvodnjeno, jer kad sam ja gledao za moju mk2, jos nije bilo. Nisam siguran oce li mk3 raditi na verziji softvera 2.xx ako nema trojke jos, to izgooglaj.
__________________
aje
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2018, 09:31 PM   #3
BlasterMaster
Senior Member
 
BlasterMaster's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 601
Thanks: 46
Thanked 173 Times in 113 Posts
Default Re: pomoc? NI Maschine mk3

upravo je u tome stos, sto maschine 2.xx verzije mogu da se nadju (sad ne znam koju verziju ti koristis, vidim da ima 2.4 za win) ali ostale ne, a razlika je osetna, dosta poboljsanja koje su upravo razlog zbog cega bi uzimao maschine hardver... prvo sam razmisljao za maschine studio, ali izasli su sa mk3 koji ima mnooogo bolju ergonomiju za neke stvari, poboljsanje u svakom smislu, i plus uvedeni rad sa akordima i plus sto je ustvari sad audio interfejs, kojeg mogu da povezem na laptop pa da nosim sa sobom bilo gde... najavljivali su za jesen da ce izaci studio mk2 ali izgleda za sada nista, i rekoh ajde da ne cekam vise, ali nista ne znam oko registracija i ostalog...
sad, postoji jos jedno pitanje, da li mogu da koristim na dva razlicita uredjaja maschine? da li recimo na laptopu mogu da ga registrujem i radim samo sa njegovim tim osnovnim paketom i bazama(posto trenutno nemam i da kupujem i registrujem komplete) a da uporedo mogu da ga koristim u studiu na "narodski"? da li ako ga registrujem mogu da ubacujem svoje ili tudje "kit"ove, ili tudje kontakt vsti-ove ili ogranicavanje vazi samo za NI proizvode? koliko vidim za osx postoje novije verzije na pijaci ali ne bas najnovije
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2018, 11:14 AM   #4
Rhino
Pro Member
 
Rhino's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,229
Thanks: 88
Thanked 134 Times in 116 Posts
Default Re: pomoc? NI Maschine mk3

Koristim jednu od novijih verzija softvera dvojke, ne znam tacno... Sto se tice 2 kompa nisam probao, ali ne vidim nikakav problem u toj prici.



Edit: Na originalnom softveru ti nece raditi narodski kontakt ili bilo sta od NI (nezavisno od library-a)... A sto se tice kitova i importa tvojih kitova, tu nema veze registrovan/neregistrovan
__________________
aje

Last edited by Rhino; 28-11-2018 at 11:19 AM.
Rhino is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Rhino For This Useful Post:
BlasterMaster (28-11-2018)
Reply

Tags
kontakt, maschine, mk3, native instruments


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Prodajem Maschine MK2 + Maschine Stand Kinetik Prodajem/nudim 1 12-11-2017 03:45 PM
Moj Maschine Studio Maschine Studio Tutorial\Reklama\Recenzija Toza Production Computer Hardware 2 08-05-2014 03:02 PM
NI Maschine VS Roland MC-808 Midi Computer Hardware 2 25-05-2010 01:58 AM
Native Instruments - Maschine - drumm maschine dejankuki Ostali muzički instrumenti i studijska oprema 4 06-03-2009 06:36 PM


All times are GMT +1. The time now is 06:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
vB.Sponsors