Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Zoran Vračević - Vrač

Zoran Vračević - Vrač Jedan od nasih najrenomiranijih producenata, Clubing/Single Mixing veteran, covjek ciji je spisak uspjesnih radova veoma, veoma bogat (Ceca-London Mix, Las Ketchup (2 singla),Kylie, Jamelia, Bob Marley (2 singla), M People, Gloria Estefan, Bond, Narcoti Thrust (2 singla), Aaron Soul, Sugarbabes, Candice Alley,, Nate James, Kathy Brown, Kristine W, Doobie Brothers, Shystie, Raghav, Negrocan, Alabina, Ladies First, Nio...)

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 10-08-2006, 02:27 PM   #7
Max
Pro Member

Default Re: Stereo i mono u prostoru

@ Da Bear

Verujem da su tvoje muke sa mono stereom u stvari zbog pro toolsa ...... sa Nuendom mogu da ti izvezu sve stereo trake , ali ako je na stereo traci mono materijal , mozes jednostavno pan funkcijom to dovesti na full mono , ja UVEK stvaljam mono signal na stereo kanal ( opet zbog Nuenda ) zato sto stereo efekti ( npr delay ili nesto drugo ) rade samo kad su na stereo kanalu ( pricam o insertima naravno ) . Za ostalo se slazem ...... osim mono reverba ..... Princa slusam vec 20 ak godina i navukao sam mnoge ljude na njega ..... i poslusaj da je na svakom kicku stereo room ...... da , on je mono , ali je "pasivno " ( da ne kazem povuceno ili tiho ) okruzenje oko njega vrlo stereo .... i po mom misljenju , tu je skupoca .

Licno mrzim " siroku " produkciju , iako sam prinudjen da radim istu , zbog klijenata , ali se uvek trudim , da imam izrazen mono , kao i izrazens tereo u mixu , i tu se potpuno slazem sa tobom .

.....mada mislim da treba znati uraditi i jedno i drugo .....

Pozdrav
Max is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules