|
|||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#28 |
|
MAO
|
Limiting, a ne kompresija.. ja nikad nisam imao srece sa klasicnom kompresijom mastera, samo limiting..
@Max - rece da ga na kraju exportujes sa limiterom na nuli, znaci tise nego sto si "proveravao"... zbog cega ? zbog eventualnog masteringa? Ja sam u zadnje vreme usvojio filozofiju da ne ostavljam nista masteringu (u ovome mi je umnogome pomogao daBear debatom na tu temu), jednostavno smixam sa limiterom onoliko glasno koliko ja zelim da izadje na CD-u... Ukoliko neko u masteringu ima potrebu i nacina da to dodatno pojaca bez sonicnih posledica, fine by me ukoliko zeli da smanji, izvol'te.. ali drzim do toga da sam ja, kao mix-inzenjer, nadlezan za kompletnu dinamiku snimka, tojest, da mastering inzjener nije nadlezan da percipira dal sam ja preterao sa limitingom.. njegovo je da po zelji ulepsa frekventne greske mog slusanja/mozga i izjednaci pesme po nivou na albumu, kako zna i ume :P
|
|
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|