|
|||||||
| DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#13 |
|
Mason
|
Duende sam video kako radi kod gazda Lacky-ja... i stvarno sam bio impresioniran... na prvih nekoliko pogleda, odlichno!!!
Waves-SSL takodje super radi i uopste nije naivan plug! Daleko od toga! Ako je verovati clanku iz novog "Music Magazin"-a (na zalost, autor texta nije potpisan i uopste mi nije jasno da li je taj test radjen u Srbiji, ili je preuzet iz nekog inostranog chasopisa... pre bih rekao da je u pitanju ovo drugo, posto SSL-i 4000 u Srbiji i ne nichu bas kao pecurke posle kishe, a i SSL-ovi inzinjeri se ne srecu u svakoj kafani ) cak su i SSL izinjeri padali na A\B testu... fajlovi sa hardware i sa Waves SSL. Dakle, ljudi koji SSL poznaju u prste, nisu umeli da naprave razliku... Master Buss kompresor je na njihovom testu pokazao razlichitost (ne i nedostatke), ali eq i chanal su bili neverovatno verni... Znam da bi mnogi rado ispljuvali pohvale plug-in-u, ali... zna se kome treba verovati... barem ja znam kome verujem kad su takve stvari u pitanju ![]() He, he... mnogo mi je bilo smesno kad sam chitao interviju u kojem Dave Pensado kaze kako je za glas Kristine Agilere koristio Waves C4 kompresor, a za vokal pevachice Pink Princeton Digital 2016 room... Mislim, verovatno je on blesav pa jos uvek nije shvatio da to nema gustinu, izrazaj, ili sta vec... ![]() Elem... Da se vratim na temu o testu WAves SSL-a iz "Music Magazin"-a...Treba prochitati... test je u poslednjem broju... Velika zamerka na nedostatak potpisa autora text-a... Ja Waves SSL cesto koritim... narocito chanal... za dobos... za svasta nesto.. ![]() Meni se itekako svidja... Sto se tiche Duende, na osnovu onoga sto sam kod Shimeta mogao da vidim i chujem, na osnovu procesorske snage koju poseduje... ( 4 X Analog Devices Sharc S DSP procesora od po 333 MHz...), na osnovu poverenja koje izaziva originalni algoritam sa SSL-ovih C Series digitalnih konzola... kupicu ga prvom prilikom... i necu razmisljati "jel' bolji on, ili Waves SSL", posto se radi o dve razlicite sprave... soft emulaciji analognog stola i originalnom algoritmu sa njihove digitalne konzole... Stvarno kod mene izaziva divlje fantazije chinjenica da moze da se kombinuje i jedno i drugo. Pritom, Duende rachunaru oduzme minimum snage CPU-a (kao i svaki FW uredjaj), pa CPU moze da se koristi za druge stvari... izmedju ostalog i za WAves SSL...Ovi sa GearSlutza su vise puta vodili rasprave na tu temu... sve sto iz toga moze da se zakljuci je da nije u pitanju ista stvar... Nadam se da ce gosn Pure imati vremena i strpljenja da se malo pozabavi i uploaduje nam fajlove na slushanje. Bice zanimljivo... Steta je sto je gotovo nemoguce te iste fajlove, sa istim setovanjima, zbudziti i na pravom SSL 4000 i SSL C-200... To bi tek bio trip... Hmmm... mozda kolega Manley moze da izmuva nesto po tom pitanju? ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 06-03-2007 at 05:22 PM. |
|
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|